13,9K
Τα τυροπιτάκια είναι εθισμός…
Κάθε φορά που θα φτιάξω ή θα μου προσφέρουν σπιτικά τυροπιτάκια,
είναι η “καλύτερη” μου!
Τα τυροπιτάκια του εμπορίου τα αποφεύγω ,
γιατί θεωρώ πως είναι πολύ χαμηλής ποιότητας ,
γεμάτα μαργαρίνη και απομίμηση τυριού…
Προτιμώ λοιπόν να φτιάξω τα δικά μου!
Έτσι σας έχω για σήμερα μια συνταγή,
που είναι αρκετά νόστιμη αλλά και ελαφριά!
Η ζύμη είναι πολύ αφράτη
και η γέμιση προσαρμόζεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του καθενός.
Υλικά:
Για την ζύμη:
200 γρ αλεύρι κίτρινο παραδοσιακό
2 κρόκους αυγών
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
μια τσιμπιά αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για μέσα
και 1 κουταλιά για το ζύμωμα.
Για την γέμιση:
170 γρ. ανθότυρο
140 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα
2 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο σε σκόνη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την ζύμη.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ,
κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Αν δούμε πως κολλάει πολύ στα χέρια μας ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα ,
ίσα ίσα για να το ζυμώσουμε.
Προσοχή όμως μην το παρακάνουμε,
αν βάλουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στα χέρια μας και ζυμώσουμε ,
θα δούμε ότι μπορούμε να την δουλέψουμε μια χαρά την ζύμη μας.
Όταν είναι έτοιμη ,
θα την αφήσουμε σκεπασμένη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί.
Θα ετοιμάσουμε τώρα την γέμιση.
Μέσα σε ένα μπολ θα ρίξουμε τα τυριά μας,
με ένα πιρούνι θα τα λιώσουμε ,
θα προσθέσουμε τους κρόκους και τον δυόσμο.
Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη.
Αρχίζουμε τώρα ν’ ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη
και να δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε στα τυροπιτάκια μας.
Λόγω των Χριστουγέννων που πλησιάζουν ,
σκέφτηκα να τα φτιάξω αστεράκια.
Πήρα κουπ ατ σε σχήμα αστεριού
και με την βοήθεια της κόρης μου τα κόψαμε σ’ αυτό το σχέδιο.
Περιττό να σας πω πως έγιναν ανάρπαστα απ’ την μικρή μου…
Με το που τα έβγαλα απ’ τον φούρνο άρχισε η “επίθεση”!!!
Τα φτιάξαμε βλέπετε μαζί και τις άρεσαν ακόμα πιο πολύ!
Τα έψησα στους 160 βαθμούς στον αέρα ,
ήταν μικρά και έγιναν γρήγορα.
Εύχομαι να τα δοκιμάσετε και να τα απολαύσετε όπως κι εμείς.
Φιλάκια πολλά σε όλους σας!
12 σχόλια
Πραγματικά όμορφη! <3 Αστέρια υπέροχο! Ένα φιλί και μια αγκαλιά!
Σοφάκι καταπληκτικά, ζωγράφισες!!!!!!
Φιλιά!!!
Πολύ εορταστικά και νόστιμα!! Μπράβο σου αλλά και στην κόρη τα συγχαρητήρια!!
μπράβο Σοφία μου!φαίνονται τέλεια και ό,τι πρέπει για γιορτές!
Πάρα πολύ ωραία Σοφία μου και πραγματικά ελαφριά, οι φωτογραφίες είναι υπέροχες!
Φαίνονται υπέροχα! Η εμφάνιση άκρως εορταστική και η γεύση πρέπει να είναι εξίσου ωραία!
“Αστέρια” τα τυροπιτάκια σου Σοφία μου.
Και η ζύμη και η γέμιση είναι με πολύ ωραία υλικά, και η γεύση θα είναι σαφώς ανάλογη.
Καλό βράδυ Κυριακής και καλή εβδομάδα από αύριο…
Τα τυροπιτάκια τα λατρεύω! Καλά… μιλάμε ότι τα δικά σου έχουν πολύ γιορτινή εμφάνιση! Τέλεια είναι! Κι εγώ σαν την κόρη σου… επίθεση θα τους έκανα! Χα,χα,χα!
Πολλά φιλιά Σοφία μου! Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!
Κορίτσια μου σας ευχαριστώ όλες για τα σχόλια σας! Δυστυχώς αυτές τις μέρες είμαι πολύ φορτομένη με διάφορα και δεν προλαβαίνω ν΄ απαντήσω σε κάθε σχόλιο ξεχωριστά. Σας ευχαριστώ και πάλι, πολλά φιλιά σε όλες σας!!!
Λατρέεεεευω τις πίτες γενικώς….!! Αλλά ως τώρα απεφευγα να φτιάξω στο σπίτι γιατί πολλα λιπάρά, και όταν ξεκίναγα δεν σταμάταγα…Τώρα όμως με αυτή τη συνταγή θα τις τιμήσω δεόντως!!!! Και όπως είπε κ μια φίλη παράπανω..”Σοφάκι ζωγράφισες”!!!!
Ωραιο φαινεται!!! Αλλα δεν εχω καρδαμωμο..κ ουτε ξερω τι ειναι.
Το καρδάμωμο είναι το λεγώμενο και κακουλέ, μπαχαρικό. Αν δεν έχεις δεν πειράζει. Μην βάλεις. Καλή επιτυχία!!!