Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Μακαρόνια με pesto βασιλικού αλά Sofeto!

Μακαρόνια με pesto βασιλικού αλά Sofeto!

by sofia sofeto
1 σχόλιο
 
Μακαρόνια!!!
Πείτε μου πως δεν σας αρέσουν και δεν θα σας πιστέψω!
Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να τα απολαύσει κάποιος,
ακόμα και σκέτα είναι υπέροχα.
Παχαίνουν θα μου πείτε,
συμφωνώ , αλλά αν είναι ολικής αλέσεως και με την σωστή σάλτσα 
είναι μια χαρά!
Σήμερα σας έχω μια παραλλαγή της γνωστής σάλτσας ” pesto ala Genovese”,
με βασιλικό , κουκουνάρι και παρμεζάνα.
Σκέφτηκα να την κάνω λίγο διαφορετική,
φτιαγμένη με ελληνικά προϊόντα.
Αντικατέστησα λοιπόν το κουκουνάρι με καρύδια,
την παρμεζάνα με κοπανιστή Τήνου και ανθότυρο Κρήτης.
Το αποτέλεσμα θεϊκό…
Δικό σας!
Υλικά :
500 γρ. μακαρόνια ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια του τσαγιού φυλλαράκια από πλατύφυλλο βασιλικό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
2 σκελίδες σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού κοπανιστή Τήνου
200 γρ. ανθότυρο Κρήτης.
 Ετοιμάζουμε αρχικά το πέστο του βασιλικού ,
πλένουμε καλά τα φυλλαράκια του ,
απ’ τα οποία έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια .
Τα στεγνώνουμε στο σκεύος που χρησιμοποιούμε για τις σαλάτες ,
τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα καρύδια , το σκόρδο,
τα τυράκια μας και το ελαιόλαδο.
Τα κτυπάμε να γίνουν κρέμα και τ’ αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό που θα βράσουμε τα μακαρόνια,
μόλις πάρει βράση ρίχνουμε λίγο αλάτι και φυσικά τα μακαρόνια.
Τα βράζουμε για 11-12 λεπτά περίπου ,
μου αρέσει να είναι βρασμένα ,
όχι λαπάς!
Ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
Τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ,
ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το πέστο μέσα στα μακαρόνια.
Τ’ ανακατεύουμε καλά ,
να απλωθεί το πέστο σε όλα τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι από πάνω.
Τόσο απλό!
Μμμμ, υπέροχα!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

1 σχόλιο

ouraniotoxo 13/02/2016 - 13:46

Μμμμμμμμ! Το έφτιαξα μόλις τώρα!!! Η γεύση του απίθανη για να συνοδέψει τα μακαρόνια μας!!! Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν στα καρύδια -γιατί δεν είχα- και έβαλα ωμά ανάλατα φυστίκια αράπικα ( τα αγαπημένα μου) που τα έψησα για πάρα πολύ λίγο στον φούρνο……..

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προσταυτευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!