2,6K
Υλικά:
Γεια σας και πάλι φίλοι μου!
Σήμερα θα σας κεράσω ένα ωραίο και μυρωδάτο γλυκάκι.
Σαν φανατική οπαδός των μυρωδικών της Ελληνικής γης ,
αποφάσισα να φτιάξω μικρά κέικ ( Muffins ),
με μια ξεχωριστή γεύση,
που προσωπικά αγαπώ πάρα πολύ.
Ο αγαπημένος κρόκος Κοζάνης
( δείτε λεπτομέρειες: http://www.safran.gr/news.asp ),
ένα σπάνιο μπαχαρικό με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες,
αλλά και μοναδικό άρωμα,
ιδανικό για ζαχαροπλαστική και μαγειρική!
Η υπέροχη και σπάνια μαστίχα Χίου,
( δείτε λεπτομέρειες : http://www.masticulture.com/about_chios/el/chios-mastic-gum.php ).
Τι να πει κανείς γι’ αυτό το προιόν;
Το μεθυστικό της άρωμα ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις…
Επίσης με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες,
μας χαρίζει όλη της την δύναμη
μέσα από ένα μικρό δάκρυ που κυλάει απ’ το δέντρο,
δεν είναι καταπληκτικό ;
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
1,5 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού αριάνι 1,7 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95%
2 σταγόνες μαστιχέλαιο
μια πρέζα κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι του τσαγιού γεμάτο αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
καρύδια χοντροκομμένα
σταφίδες .
Ξεκινάμε ρίχνοντας σ’ ένα μπολ,
το αριάνι , το ταχίνι και το ελαιόλαδο,
ανακατεύουμε καλά,
διαλύουμε μέσα στον χυμό πορτοκάλι την σόδα
και την προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε ακόμα την στέβια και τα μυρωδικά μας ,
ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη ,
να διαλυθεί η στέβια.
Προσθέτουμε την βρώμη και το αλεύρι
αφού πριν τα έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ
Συνεχίζουμε το πολύ καλό ανακάτεμα,
όταν το μείγμα μας είναι ομογενοποιημένο ,
ρίχνουμε και τα καρύδια με τις σταφίδες.
Τοποθετούμε χαρτάκια για Muffins στο ειδικό σκεύος
και ρίχνουμε μέσα λίγη ποσότητα απ’ το μείγμα μας,
γύρω στις 3 κουταλιές της σούπας είναι καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,
στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν.
Τα δοκίμασα σκέτα και ήταν εξαιρετικά,
αλλά και με την Σάλτσα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και πολλά λιπαρά!
ήταν το κάτι άλλο…
Η επιλογή είναι δική σας!
Καλή σας απόλαυση!
7 σχόλια
Η γεύση τους πρέπει να είναι θεϊκή…τα σέβη μου.
Ευχαρίστω πολύ για τα καλά σου λόγια ,
ελπίζω να τα δοκιμάσεις, είναι πανεύκολα και πολύ γρήγορα στην προετοιμασία τους, ιδανικά για ένα καλό πρωινό ή για ένα σνακ για την δουλειά!
Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι η αριάνη 1,7 λιπαρά, που αναφέρετε.Ευχαριστώ
Γεια σου Rozalia, το αριάνι είναι κάτι μεταξύ γάλακτος και γιαουρτιού, κοινώς λέγεται και ξυνόγαλο, έχει χαμηλά λιπαρά και πολύ ωραία και δροσερή γεύση.
Δοκίμασε το , θα το βρείς στα super markets.
Εγώ ευχαριστώ για την επίσκεψη!
Θα τα κάνω τώρα με κράνμπερις!!
Τέλεια συνταγή, θα την επιχειρήσω σύντομα!! Και υπέροχο το μπλογκ σου, νομίζω ότι θα διαβάσω και κάθε υποσημείωση τώρα που σε βρήκα, χαχα 😛 Σ’ ευχαριστούμε για όλα 🙂
Να ‘χεις μια όμορφη μέρα!
Ευχαριστω πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!
Εύχομαι να δοκιμάσεις τις συνταγές μου και να σου αρέσουν!
Πολλά φιλάκια!!!