Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Τα χοιρινά μου λουκάνικα σε σάλτσα με πικάντικη κινόα !

Τα χοιρινά μου λουκάνικα σε σάλτσα με πικάντικη κινόα !

by sofia sofeto
26 σχόλια
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω,
 πως έχω τα χέρια μου 10 κουπόνια …
αλλά τι κουπόνια;
10 κουπόνια αξίας 40 ευρώ το καθένα,
 για ένα γεύμα στα t.g.i fridays!!!!
Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο 
απ΄το να αφήσουν το σχόλιο τους ,
προσοχή θα πρέπει να είναι αναγνώστες του Sofeto !
 
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/12/13
και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω e-mail ,
 θα παραλάβουν τα κουπόνια τους ηλεκτρονικά,
γι’ αυτό μην ξεχάσετε να μου γράψετε την διεύθυνση σας.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους σας !Σήμερα θα σας παρουσιάσω κι ένα πολύ νόστιμο φαγητό.
Τα λουκάνικα μου,
( σας τα είχα παρουσιάσει πριν λίγο καιρό  εδώ.)
μαγειρεμένα και σερβιρισμένα μαζί με  υπέροχη κινόα!
Ένα πιάτο που ενθουσίασε όσους το δοκίμασαν!Υλικά για 2 άτομα :2 λουκάνικα , εγώ χρησιμοποίησα τα χοιρινά μου λουκάνικα αλά Sofeto,
1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας στο βάζο.
1 φλιτζάνι του τσαγιού κινόα 
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας Πατέ πιπεριάς Φλωρίνης. 
αλάτι
ελαιόλαδο.

Αρχικά κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Τα ρίχνουμε μέσα σ’ ένα τηγάνι να σοταριστούν ελαφρώς
 με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το καπάκι
 και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοψηθούν.
Όταν έχουν ψηθεί προσθέτουμε την σάλτσα.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί και σβήνουμε την φωτιά.

Παράλληλα έχουμε βάλει το νερό να βράσει.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το αλάτι και το πατέ πιπεριάς ,
μαζί και το πιπέρι καγιέν.
Ρίχνουμε  την κινόα .
Χαμηλώνουμε την φωτιά.
Βράζουμε μέχρι να απορροφήσει η κινόα το νερό.
Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί!
Εύκολο , γρήγορο και …πικάντικο πιάτο!
Απολαύστε το μ’ ένα υπέροχο ροζέ κρασάκι!
Στην υγειά σας!

Και μην ξεχνάτε να αφήσετε το σχόλιο σας για να μπείτε στην κλήρωση!
Καλή επιτυχία σε όλους σας!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

26 σχόλια

xenia 07/12/2013 - 22:01

Μπράβο, πάντα με όμορφες συνταγες!

Reply
kouzinista 07/12/2013 - 22:49

Σοφία, αν και δε θέλω να με συμπεριλάβεις στην κλήρωση, πρέπει να σου πω ότι κάθε συνταγή σου με ξαφνιάζει ευχάριστα. Καταφέρνεις να μετατρέψεις ακόμη και το λιγότερο υγιεινό υλικό, όπως τα λουκάνικα, σε ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο. Όσο περισσότερο σκαλίζω τις συνταγές στο blog σου, τόσο περισσότερο πείθομαι ότι κάθε συνταγή μπορεί να έχει και μια πιο υγιεινή εκδοχή και συ μας βοηθάς να την ανακαλύψουμε! Πολλά φιλιά, Νανά.

Reply
Stella Papadaki 08/12/2013 - 05:53

Καλημερα Σοφία!
Για αρχη ηθελα να σου πω ότι Εφτιαξα τη νικήτρια σούπα σου των Fridays … υπεροχη! Δεν έβαλα μονο τις γαρίδες αλλα έριξα μια κουταλιά της σούπας κατικι δομοκου. Πρωτη φορά έφτιαξα σούπα και δεν πίστευα το ποσο θα μου αρεσε 🙂

Τωρα ευχομαι να ειμαι η τυχερη των Fridays 🙂 Τα αγαπώ!

Καλη Κυριακη να εχεις!

Reply
pagratio1971 08/12/2013 - 08:49

καλημερα θα ειναι υπεροχη συνταγη.θα την φτιαξω μεσα στις γιορτες!!!

Reply
nikos k 08/12/2013 - 13:29

Γεια σου Σοφάκι, συγχαρητηρια για την νίκη σου!!Παρακολουθώ το μπλοκ σου και πράγματι έχεις υπέροχες συνταγες μεγάλης θρεπτικής αξίας! Εγω έφτιαξα την σούπα βελουτέ με τις γαρίδες, αλλα πρόσθεσα και λίγο μπούκοβο. Το αποτέλεσμα: εκπληκτικο!!! Νομίζω οτι και ετσι το πιατο σου απογειώνεται ακόμα περισσότερο!!!! Δίνει μια ακόμα ξεχωριστή πινελιά. Καλή συνέχεια και σου ευχομαι και άλλες επιτυχίες στο μελλον.

Reply
Ουράνιο Τόξο 08/12/2013 - 15:47

Καλησπέρα και απο εμένα! Τα λουκάνικά σου φαίνονται και θα είναι σίγουρα υπέροχα μιας και κάθετι φτιαγμένο στο σπίτι έχει μοναδική νοστιμιά και ποιότητα φυσικά! Μου αρέσουν πάρα πολύ τα πικάντικα όπως και τα λουκάνικα, αλλα μόνο τα χειροποίητα γι αυτό και τα τρώω σπάνια! Εύχομαι να συναντιθούμε κάποια στιγμή απο κοντά και θα τα δοκιμάσω σιγουρα!!! Καλή επιτυχία σε όλους – φιλιά

Reply
The Dark Chef 08/12/2013 - 16:30

Και πικάντικο και υγιεινό, μπράβο! Αντί για ρύζι ή πατάτες, έβαλες κινόα σαν συνοδευτικό και εκτός από γεύση (την φαντάζομαι!), η παρουσίαση επίσης πολύ καλή, σε προδιαθέτει γιορτινά!
Καλό βράδυ και καλή συνέχεια!

Reply
Ξανθή 08/12/2013 - 17:00

Μα τι ωραίος συνδυασμός!!!!
Μας εκπλήττεις κάθε φορά ευχάριστα Σοφία!!

Reply
Anastasia B 09/12/2013 - 07:52

Άλλη μια νοστιμότατη συνταγή!! Ευχαριστούμε πολύ!

Reply
Neli 09/12/2013 - 14:56

Ωραια και αυτη η συνταγη σου ,μου αρεσει που συνδιαζεις το υγιεινο με το νοστιμο παντα ,να εισαι καλα,πολλα φιλια.

Reply
An Bourd 09/12/2013 - 17:06

Και τόσες όμορφες συνταγές και τόσα δώρα! Ένα ευχαριστώ μάλλον είναι λίγο….

Reply
Ερμιόνη 09/12/2013 - 22:00

Σοφία μου, παρόλο που θα ήθελα να εξαιρεθώ από την κλήρωση, δεν γίνεται να μη σχολιάσω το πόσο υπέροχα νόστιμο φαίνεται το πιάτο σου!
Πραγματικά πολύ ιδιαίτερος ο συνδυασμός που προτείνεις και βλέποντας τις φωτογραφίες σου απλά νιώθω την πείνα μου να μεγαλώνει!
Φιλιά

Reply
Eleanna G. 09/12/2013 - 22:09

Πολύ ωραία συνταγή και παρουσίαση! Δεν έχω ξαναφάει κινοά, αλλά μετά από τόσο λαχταριστή παρουσίαση νομίζω θα το τολμήσω! Φιλιά!

Ελέαννα – foodaki.gr

Reply
Malia 10/12/2013 - 19:02

Αγαπημένη κινόα. Νομίζω άπαξ και την ανακαλύψει κάποιος, τη λατρεύει.

Reply
CharCoqiz 10/12/2013 - 19:23

Καταπληκτικη συνταγη φαινεται!!!Οπως παντα φοβερη !! 🙂

Reply
Demi 13/12/2013 - 08:45

Σοφία μου, η συνταγή σου ειναι καταπληκτική !!!!!περιμενω πως και πως να φάμε τα χειροποιητα λουκάνικα του χωριού αλλα θα παρω και τα υλικά που γραφεις στην συνταγη σου απο το Καρπενήσι που θα παμε σε λιγο καιρό…ξερεις εδω τι σαβουρα κρεας εχει….
Δεν θα ήθελα να με βάλεις στην κλήρωση!!
Καλή επιτυχία σε όλους!!!!

Reply
Morfopoulou Maria 15/12/2013 - 19:20

Μπράβο και σε σένα! Και τα δώρα σας φυσικά τέλεια!

Reply
MARIALENA PAP 15/12/2013 - 19:52

Είναι μία πολύ έξυπνη ιδέα για να δοκιμάσει και το κινόα ο σύντροφός μου !! Γιατί ως γνωστόν στα περίεργα οι άντρες είναι λίγο διστακτικοί..Με το λουκανικάκι όμως τελεια!!! Μπαίνουμε και εμέις στην κληρωσούλα λοιπόν! Αν μας έλεγες ότι στα Fridays θα δοκιμάζαμε και το φοβερό σου ορεκτικό για το οποίο βραβευτηκες , θα ηταν ακόμα πιο τέλειο το δώρο!!!

Reply
Φαίη Λιθοξοπούλου 16/12/2013 - 22:14

Μέχρι πριν δυο λεπτά δεν ηξερα την κινόα και τωρα γνωρίζω και μια πολύ ωραια συνταγη που την περιέχει! Ευχαριστούμε πολύ για τις συνταγες! Καλές γιορτές!
mail: omthess@gmail.com

Reply
Voula Batsiou 17/12/2013 - 21:20

Συγχαρητηρια!!! Πάντα επιτυχιες! Είμαι ετοιμη να δοκιμάσω την κινόα, την οποία δεν έχω δοκιμάσει ποτε!
mail: voulabatz@gmail.com

Reply
Dimitris Kritikos 20/12/2013 - 19:45

Πρωτότυπη συνταγη! Ευχαριστούμε πολύ! Καλές γιορτές!
mail: dimbts@hotmail.com

Reply
Sophia Lith 21/12/2013 - 12:51

Ευχαριστούμε για τις νοστιμες συνταγες!! Καλή συνεχεια και καλά Χριστούγεννα!
Σοφία mail: sophialith@gmail.com

Reply
Giannis Ther 22/12/2013 - 08:43

Υπέροχη συνταγή με πρωτοτυπία! Πάντα επιτυχίες και καλές γιορτές!
Γιάννης mail: ayninim@hotmail.com

Reply
Deni Argiropoulou 22/12/2013 - 18:47

Σοφία μου είσαι υπέροχη! Κάθε πιάτο και μια πρωτότυπη, ευχάριστη έκπληξη. Και οι παρουσιάσεις σου πανέμορφες!!!! Μπράβο! Καλή δυναμική συνέχεια σου εύχομαι και καλές γιορτές 🙂
e-mail: animaterra1@gmail.com

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!