Home ΓΛΥΚΑ Τάρτακια με μπανάνα και σοκολάτα , χωρίς ζάχαρη.

Τάρτακια με μπανάνα και σοκολάτα , χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
3 Σχόλια

Γεια σας φίλοι μου!
Σκέφτηκα να αξιοποιήσω τις τάρτες που έφτιαξα πριν λίγες μέρες ,
τις είχα στην κατάψυξη και τις έβγαλα να ξεπαγώσουν,
ήθελα κάτι γρήγορο και ταυτόχρονα δυνατό στην γεύση.
Τι καλύτερο από τον καταπληκτικό συνδιασμό της μπανάνας με την σοκολάτα!
Υλικά:
Γέμιση : 
300 γρ. μπανάνες 
10 γρ ταχίνι
λίγο ουίσκι προαιρετικά
κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη
30 γρ τριμμένο καρύδι
Υδατάνθρακες γέμισης : 23 γρ. / 100 γρ.
Λιπαρά γέμισης : 6 γρ. / 100 γρ.
Επικάλυψη:
50 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. 
(λιωμένη σε μπεν – μαρί) 
ή
Σε ένα αντικολλήτικο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ταχίνι,
το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού,
ανάβουμε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία
και προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες.
Οι μπανάνες μαλακώνουν αμέσως και τις γυρίζουμε και από την άλλη πλεύρα,
προσθέτουμε λίγη κανέλα και ραντίζουμε με λίγο ουίσκι,
τις βγάζουμε απ’ το τηγάνι γρήγορα πριν λιώσουνε.
Παίρνουμε τα ταρτάκια μας και τοποθετούμε μέσα τις μπανάνες,
προσθέτουμε και το τριμμένο καρύδι…
Και τώρα ήρθε η ώρα της σοκολάτας!
Ρίχνουμε από πάνω την σοκολάτα μας σε ρευστή μορφή 
και αφήνουμε τις τάρτες μας το ψυγείο να κρυώσουν.
Βέβαια όποιος θέλει μπορεί να μην προσθέσει την σοκολάτα…αλλά ποιος είναι αυτός;
Καλή μας απόλαυση παιδιά!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

3 Σχόλια

Marcela Gmd 08/09/2012 - 22:53

Delicious!!! would you like to follow each other?
Besos, desde España, Marcela♥

Reply
Marcela Gmd 09/09/2012 - 14:15

Thank you so much for your visit!!!
Have a nice day! and my G+ for you…
Besos, Marcela♥

Reply
Sofia Sofeto 09/09/2012 - 15:23

Thank you for your kind words, I hope you enjoy my recipes!
I am involved with fashion, creating haute couture,
cooking is my hobby and sewing my job.
I wish you a good afternoon!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More