3,7K
Γεια σας φίλοι μου!
Γεια σας φίλοι μου!
Σκέφτηκα να αξιοποιήσω τις τάρτες που έφτιαξα πριν λίγες μέρες ,
τις είχα στην κατάψυξη και τις έβγαλα να ξεπαγώσουν,
ήθελα κάτι γρήγορο και ταυτόχρονα δυνατό στην γεύση.
Τι καλύτερο από τον καταπληκτικό συνδιασμό της μπανάνας με την σοκολάτα!
Υλικά:
Μια δόση από Ζύμη για γλυκές τάρτες , χωρίς ζάχαρη και βούτυρο!…
Γέμιση :
300 γρ. μπανάνες
10 γρ ταχίνι
λίγο ουίσκι προαιρετικά
κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη
30 γρ τριμμένο καρύδι
Υδατάνθρακες γέμισης : 23 γρ. / 100 γρ.
Λιπαρά γέμισης : 6 γρ. / 100 γρ.
Επικάλυψη:
50 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
(λιωμένη σε μπεν – μαρί)
ή
Σε ένα αντικολλήτικο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ταχίνι,
το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού,
ανάβουμε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία
και προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες.
Οι μπανάνες μαλακώνουν αμέσως και τις γυρίζουμε και από την άλλη πλεύρα,
προσθέτουμε λίγη κανέλα και ραντίζουμε με λίγο ουίσκι,
τις βγάζουμε απ’ το τηγάνι γρήγορα πριν λιώσουνε.
Παίρνουμε τα ταρτάκια μας και τοποθετούμε μέσα τις μπανάνες,
προσθέτουμε και το τριμμένο καρύδι…
Και τώρα ήρθε η ώρα της σοκολάτας!
Ρίχνουμε από πάνω την σοκολάτα μας σε ρευστή μορφή
και αφήνουμε τις τάρτες μας το ψυγείο να κρυώσουν.
Βέβαια όποιος θέλει μπορεί να μην προσθέσει την σοκολάτα…αλλά ποιος είναι αυτός;
Καλή μας απόλαυση παιδιά!
3 σχόλια
Delicious!!! would you like to follow each other?
Besos, desde España, Marcela♥
Thank you so much for your visit!!!
Have a nice day! and my G+ for you…
Besos, Marcela♥
Thank you for your kind words, I hope you enjoy my recipes!
I am involved with fashion, creating haute couture,
cooking is my hobby and sewing my job.
I wish you a good afternoon!