Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Ζύμη για γλυκές τάρτες , χωρίς ζάχαρη και βούτυρο!

Ζύμη για γλυκές τάρτες , χωρίς ζάχαρη και βούτυρο!

by sofia sofeto
5 σχόλια
Μια βάση τάρτας ,
μας δίνει μεγάλη δυνατότητα να αυτοσχεδιάζουμε 
και να δημιουργήσουμε υπέροχες γεύσεις , 
με ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα .
Συνήθως οι ζύμες είναι φτιαγμένες με μαργαρίνη
 και στην καλύτερη των περιπτώσεων ,με φρέσκο αγελαδινό βούτυρο.
Θα πάω πάλι κόντρα στα συνηθισμένα
 και θα σας παρουσιάσω μια τάρτα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο!
Πιστέψτε με , δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις “άλλες”,
το αντίθετο μάλιστα!
Αν βάλουμε και αλεύρι ολικής αλέσεως ,
τότε ξεφεύγουμε πολύ από τα καθιερωμένα …
Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!
Υλικά:
230 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
200 ml ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού , λευκό ή ροζέ κρασί
5 κουταλιές της σούπας κοφτές στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη, αναλογία με την ζάχαρη 1:2
1 αυγό.
Υδατάνθρακες: 36 γρ/100 γρ 
Λιπαρά: 43 γρ / 100 γρ.
Σημείωση : εναλλακτικά προσθέτουμε και 20 γρ. Κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη.
Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ,
και ζυμώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο
στους 170 βαθμού Κελσίου,
απλώνουμε με τα χέρια μας την ζύμη
μέσα στα φορμάκια για ταρτάκια,
προσέχουμε να έχουν ομοιομορφία μεταξύ τους.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρυπίτσες στην ζύμη
για να μην φουσκώσει πολύ.
Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου .
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν
και τα ξεφορμάρουμε .
Αν δεν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε
όλα την ίδια μέρα ,
μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σ’ ένα κουτί
που κλείνει αεροστεγώς 
και να τα βάλουμε στην κατάψυξη.
Όταν τα χρειαστούμε
θα τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν
μέσα στην συντήρηση του ψυγείου μας
 και θα τα απολαύσουμε οποιαδήποτε
στιγμή θελήσουμε. 

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

5 σχόλια

Eirinaki M 22/11/2012 - 21:35

Γεια σου Σοφία!!
Μπορώ να αντικαταστήσω με κάτι το Limoncello?

Reply
Sofia Sofeto 22/11/2012 - 23:09

Καλησπέρα!
Μπορείς να βάλεις κονιάκ ή ουίσκι, ίσως ακόμα και ούζο,
θα μου άρεσε το ούζο τώρα που το σκέφτομαι!

Reply
Eirinaki M 23/11/2012 - 09:23

Τέλεια, θα επανέλθω όταν τη φτιάξω! Σε ευχαριστώ! =)

Reply
Διονυσης 24/05/2015 - 21:06

Καλησπερα!! Θα μπορουσα να αντικαταστησω τη στεβια με μελι; Αν ναι, ποσο; Αν βαλω καποιο ποτο (πχ ουισκι) αντι για λιμοντσελο, να βαλω μισο ποτηρακι του κρασιου; Ευχαριστω!!!

Reply
Antzi 13/11/2017 - 01:39

Σοφια μου, ποση ισοστεβια; Δεν εχω ιδεα ποσο δυνατη ειναι η 95% στέβια!
Ευχαριστω!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!