Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Ζύμη για αλμυρές τάρτες ,ολικής αλέσεως χωρίς βούτυρο!

Ζύμη για αλμυρές τάρτες ,ολικής αλέσεως χωρίς βούτυρο!

by sofia sofeto
0 σχόλια
Μια βάση τάρτας ,
μας δίνει μεγάλη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουμε 
και να δημιουργήσουμε υπέροχες γεύσεις , 
με ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα .
Συνήθως οι ζύμες είναι φτιαγμένες με μαργαρίνη
 και στην καλύτερη των περιπτώσεων ,με φρέσκο αγελαδινό βούτυρο.
Θα πάω πάλι κόντρα στα συνηθισμένα
 και θα σας παρουσιάσω μια τάρτα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο!
Πιστέψτε με , δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις “άλλες”,
το αντίθετο μάλιστα!
Αν βάλουμε και αλεύρι ολικής αλέσεως ,
τότε ξεφεύγουμε πολύ από τα καθιερωμένα …
Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!
 
Υλικά:
 
230 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού  Πατέ πιπεριάς Φλωρίνης.
 1 ποτηράκι λευκό κρασί
λίγο αλάτι
1 αυγό.
Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ,
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμού Κελσίου,
απλώνουμε με τα χέρια μας την ζύμη μέσα στα φορμάκια για ταρτάκια,
προσέχουμε να έχουν ομοιομορφία μεταξύ τους.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρυπίτσες στην ζύμη για να μην φουσκώσει πολύ.
Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου .
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε .
Αν δεν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε όλα την ίδια μέρα ,
μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σ’ ένα κουτί που κλείνει αεροστεγώς 
και να τα βάλουμε στην κατάψυξη,
θα τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν
 και θα τα απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστούμε.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!