6,9K
Χθες που πήγα στο super market και έριξα μια ματιά στα δημητριακά πρωινού,
ανακάλυψα ότι όλα έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και λιπαρών,
ακόμα και αυτά που θεωρούνται “διαίτης” ,
έχουν ζάχαρη και γλυκόζη…
Λέω, “…και δεν φτιάχνω μόνη μου;”
…Και να τα!
Ελπίζω να σας αρέσουν!
Υλικά :
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι ζέας
2 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο
8 κουταλιές της σούπας μέλι ή αγαύη
6 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές της σούπας νιφάδες ζέας
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Ξεκινάμε την διαδικασία διαλύοντας μέσα στο νερό το μέλι ή την αγαύη,
σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα με το νερό και το μέλι
και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Έχουμε στρώσει σε δύο ταψιά λαδόκολλα και μοιράζουμε το μείγμα μας.
Το απλώνουμε με ένα κουτάλι,
όσο γίνεται να είναι πιο λεπτό για να στεγνώσει καλύτερα και πιο γρήγορα.
Έχουμε ανάψει τον φούρνο στους 50-60 βαθμούς Κελσίου στον αέρα του φούρνου,
σκοπός μας δεν είναι να τα ψήσουμε αλλά να τα αφυδατώσουμε.
Θα τα αφήσουμε αρκετές ώρες ,
καλό είναι να κάνουμε την διαδικασία το βράδυ
και το πρωί που θα ξυπνήσουμε θα τα βρούμε έτοιμα.
Όταν είναι λοιπόν έτοιμα , τα ξεκολλάμε από την λαδόκολλα
και τα σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια,
τα βάζουμε ακόμα για μισή ώρα στον φούρνο και είναι έτοιμα!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα απολαύσουμε,
με γιαούρτι ή γάλα,
με παγωτό ταιριάζουν πολύ,
να τα χρησιμοποιήσουμε σαν τραγανή βάση σε μια ωραία μους,
ακόμα και μέσα σε μια σαλάτα μπορούμε να τα προσθέσουμε…
Και ότι άλλο εσείς σκεφτείτε!
Περιμένω τις ιδέες σας!
Καλή όρεξη να έχετε!
10 σχόλια
Πωπω! Απίθανα φαίνονται!
Υποκλίνομαι! Μπράβο σου!
Να είσαι καλά, που τα μοιράζεσαι μαζί μας!!
Φιλιά!
Σ’εύχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια,
σήμερα τα δοκίμασα μαζί με σταφίδες και ξηρούς καρπούς και ήταν πολύ καλά!Περιμένω σχόλια από όσους τα φτιάξουν!
Καλησπέρα! Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή! Και αν μου πετύχει θα γλιτώσουμε απο τα δημητριακά του σουπερμάρκετ…. Έχω 2 ερωτήσεις: Αντί για αλεύρι βρώμης μπορώ να αλέσω βρώμη στο μούλτι ή στο μύλο του καφέ; Και αν προσθέσω κακάο, να το διαλύσω στο χλιαρό νερό; Καλή συνέχεια με γευστικές και υγιεινές συνταγές!!!
Καλησπέρα! Μπορείτε να αλεσετε την βρώμη στο μουλτι! Το κακάο δεν χρειάζεται να το διαλυσετε! Καλή επιτυχία!!!
Καλά σοβαρά μιλάς?? Πώς το σκέφτηκες αυτό! Καταπληκτικό, μπράβο σου! Καλό μήνα 🙂
Ευχαριστώ Ρένα! Η κόρη μου με ώθησε να το σκεφτώ, δεν θέλω να τρώει τις βλακείες που κυκλοφορούν στα super markets…
Τι ειναι το αλεύρι ζέας δεν ξέρω….
Είναι το αρχαιότερο δημητριακό και το πιο υγιεινό!
Δες μια σχετική μου ανάρτηση που θα βρεις στην αναζήτηση του Sofeto αν γράψεις “τι είναι η ζέα”.
Τώρα ανακάλυψα τις υπέροχες συνταγές σου…..ψάχνοντας συνταγή για να κάνω δικά μου δημητριακά..Τρελάθηκα ..φοβερά ..Είναι τέλεια .Δεν μπορούν να γίνουν με σοκολάτα μέσα στο μείγμα ;
Εγώ έβαλα κομματάκια κουβερτούρας , τα ανακατέψαμε και τα φάγαμε με γάλα……και σε μερικά έλιωσα κουβερτούρα και τα επικάλυψα και τα φάγαμε με γιαούρτι !!!
Φανταστικά !!!
Πολύ ωραία η ιδέα σου με την σοκολάτα!!!
Σ ευχαριστώ πολύ!!!!