6,4K
Στην κόρη μου αρέσουν πολύ τα κουλουράκια κάθε είδους,
σήμερα που πήγαμε στο super market ,
μου ζητούσε ότι έβλεπε μπροστά της,
από κουλουράκια μέχρι…μυγοσκοτώστρες!
Σκέφτηκα να της φτιάξω εγώ κάτι ,
το οποίο θα είναι ναι μεν γευστικό αλλά και θρεπτικό!
Με βοηθό , την κόρη μου ,
ξεκίνησα λοιπόν τα κουλουράκια…
….Και μοσχομύρισε όλο το σπίτι!
Υλικά :
150 γρ. αλεύρι λιναρόσπορου
150 γρ. αλεύρι βρώμης
100 γρ αμύγδαλα κομμένα σε μούλτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού φυσική βανίλια σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2,5 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία 1:5 με την ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Έχουμε το αλεύρι του λιναρόσπορου , σε ένα μεγάλο μπόλ,
προσθέτουμε την βρώμη και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά και μέσα στον χυμό προσθέτουμε την σόδα,
αρχίζει να αφρίζει καθώς ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα άλευρα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ταχίνι,
μέσα στο χλιαρό νερό διαλύουμε την στέβια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου,
Πάνω σε λαδόκολλα αφήνουμε κουταλιές από τι μείγμα μας.
Τα ψήνουμε μια μια ώρα περίπου.
Καλή σας απόλαυση!
2 σχόλια
Πολυ υγιεινά συστατικά!
Εξηγήστε μου σας παρακαλω τι σημαίνει στέβια 1:5 με την ζάχαρη
Ευχαριστω
Η αναλογία αυτή σημαίνει πως 1 κ.σ στέβια έχει ίση γλυκαντική δύναμη με 5 κ.σ ζάχαρη.