3,2K
Τα αμπελοφάσουλα είναι τα αγαπημένα μου φασολάκια,
συνήθως τα τρώω σαλάτα ,
νερόβραστα δηλαδή με ελαιόλαδο και ξύδι.
Σήμερα σκέφτηκα να σας παρουσιάσω μια διαφορετική συνταγή ,
ελαφριά και πάρα πολύ νόστιμη !
Ένα κυρίως πιάτο γεμάτο υγεία!
Υλικά :
1 κιλό αμπελοφάσουλα
1 στήθος γαλοπούλας κομμένο σε φέτες
1 ποτηράκι λευκό ή ροζέ κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
2 πιπεριές σε μικρά κομμάτια
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης.
χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι.
Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά τα αμπελοφάσουλα,
τα αφήνουμε να στραγγίζουν και ετοιμάζουμε την γαλοπούλα.
Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το φιλέτο στήθους σε κομμάτια
και ανάβουμε την φωτιά,
προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι και αφήνουμε να σωταριστεί ,
όταν ασπρίσει και από τις δύο πλευρές προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ,
αφήνουμε λίγο να μαραθούν σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την πιπεριά ,τις ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Ρίχνουμε πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα ,
χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το στήθος.
Μετά από δέκα λεπτά ανοίγουμε και προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα ,
σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί .
Όταν είναι βρασμένα , ρίχνουμε μέσα το αλάτι και τον μαϊντανό,
το Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης. το διαλύουμε μέσα στον χυμό λεμονιού
και το προσθέτουμε στο φαγητό μας.
Το ελαιόλαδο το προσθέτουμε τελευταίο και μετά από 3-4 λεπτά κλείνουμε την φωτιά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο
και θα ήταν υπέροχο να το συνοδεύσετε με ένα ωραίο κατσικίσιο λευκό τυρί,
ή μια ξυνομυζήθρα που είναι και η εποχή της!
Καλή σας όρεξη παιδιά,
η οικογένεια μου κι εγώ το ευχαριστηθήκαμε!