4,7K
Σήμερα, σας έχω έναν εκλεκτό μεζέ,
σαλιγκάρια ή κοχλιούς , όπως τους λένε στην Κρήτη!
Η καλή μου η πεθερά τα μάζεψε,
την τελευταία φορά που έβρεξε
και είπα να τιμήσω την Κρήτη ,
αφού εκεί κάνουν τις καλύτερες συνταγές με κοχλιούς.
Την συνταγή αυτή , μου την έχει πει η αδερφή μου ,
που μένει μόνιμα στην Κρήτη και την ξέρει από “πρώτο χέρι”.
που μένει μόνιμα στην Κρήτη και την ξέρει από “πρώτο χέρι”.
Δική σας!
Υλικά :
Σαλιγκάρια,
αλάτι,
δεντρολίβανο,
σκόρδο,
ελαιόλαδο,
καλό ξύδι σπιτικό.
Αφού καθαρίσουμε μ’ ένα βουρτσάκι καλά τα σαλιγκάρια ,
τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να σουρώσουν.
Σ ‘ ένα αντικολλήτικο τηγάνι ρίχνουμε αλάτι να κάνει “στρώμα” ,
τοποθετούμε τα σαλιγκάρια όρθια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο από πάνω .
Τα βάζουμε να βράσουν με τα υγρά τους , με σκεπασμένο καπάκι για 10 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το λάδι.
Ανοίγουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το λάδι.
Αφήνουμε για δύο – τρία λεπτά και τέλος προσθέτουμε και το ξύδι μας.
Τα βράζουμε λίγα λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Ο μεζές μας είναι έτοιμος!
Πιείτε ένα κρασάκι και για μένα!