Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Σαλιγκάρια μπουρμπουριστά, συνταγή της Κρήτης.

Σαλιγκάρια μπουρμπουριστά, συνταγή της Κρήτης.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
σαλιγκάρια μπουρμπουριστά 1
 Σήμερα, σας έχω έναν εκλεκτό μεζέ,
σαλιγκάρια ή κοχλιούς , όπως τους λένε στην Κρήτη!
Η καλή μου η πεθερά τα μάζεψε,
την τελευταία φορά που έβρεξε
και είπα να τιμήσω την Κρήτη ,
 αφού εκεί κάνουν τις καλύτερες συνταγές με κοχλιούς.
Την συνταγή αυτή , μου την έχει πει η αδερφή μου ,
που μένει μόνιμα στην Κρήτη και την ξέρει από “πρώτο χέρι”.
Δική σας!
Υλικά :
Σαλιγκάρια,
αλάτι,
δεντρολίβανο,
σκόρδο,
ελαιόλαδο,
καλό ξύδι σπιτικό.
Αφού καθαρίσουμε μ’ ένα βουρτσάκι καλά τα σαλιγκάρια ,
τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να σουρώσουν.
Σ ‘ ένα αντικολλήτικο τηγάνι ρίχνουμε αλάτι να κάνει “στρώμα” ,
τοποθετούμε τα σαλιγκάρια όρθια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο από πάνω .
Τα βάζουμε να βράσουν με τα υγρά τους , με σκεπασμένο καπάκι για 10 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το λάδι.
Αφήνουμε για δύο – τρία λεπτά και τέλος προσθέτουμε και το ξύδι μας.
Τα βράζουμε λίγα λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Ο μεζές μας είναι έτοιμος!

Πιείτε ένα κρασάκι και για μένα!

 σαλιγκάρια μπουρμπουριστά 2

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!