Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Σαλιγκάρια μπουρμπουριστά, συνταγή της Κρήτης.

Σαλιγκάρια μπουρμπουριστά, συνταγή της Κρήτης.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
σαλιγκάρια μπουρμπουριστά 1
 Σήμερα, σας έχω έναν εκλεκτό μεζέ,
σαλιγκάρια ή κοχλιούς , όπως τους λένε στην Κρήτη!
Η καλή μου η πεθερά τα μάζεψε,
την τελευταία φορά που έβρεξε
και είπα να τιμήσω την Κρήτη ,
 αφού εκεί κάνουν τις καλύτερες συνταγές με κοχλιούς.
Την συνταγή αυτή , μου την έχει πει η αδερφή μου ,
που μένει μόνιμα στην Κρήτη και την ξέρει από “πρώτο χέρι”.
Δική σας!
Υλικά :
Σαλιγκάρια,
αλάτι,
δεντρολίβανο,
σκόρδο,
ελαιόλαδο,
καλό ξύδι σπιτικό.
Αφού καθαρίσουμε μ’ ένα βουρτσάκι καλά τα σαλιγκάρια ,
τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να σουρώσουν.
Σ ‘ ένα αντικολλήτικο τηγάνι ρίχνουμε αλάτι να κάνει “στρώμα” ,
τοποθετούμε τα σαλιγκάρια όρθια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο από πάνω .
Τα βάζουμε να βράσουν με τα υγρά τους , με σκεπασμένο καπάκι για 10 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το λάδι.
Αφήνουμε για δύο – τρία λεπτά και τέλος προσθέτουμε και το ξύδι μας.
Τα βράζουμε λίγα λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Ο μεζές μας είναι έτοιμος!

Πιείτε ένα κρασάκι και για μένα!

 σαλιγκάρια μπουρμπουριστά 2

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More