5,9K
Πεινάσατε και δεν έχετε ετοιμάσει τίποτα για φαγητό;
Έρχονται επισκέψεις και δεν έχετε κάτι για να συνοδεύσετε το κρασί σας;
Η λύση είναι οι πεντανόστιμες , πανεύκολες και γρήγορες κρέπες,
που θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση
και θα έχετε παρουσιάσει ένα υπέροχο πιάτο που δεν θα περάσει απαρατήρητο!
Υλικά:
Κρέπες:
2 αυγά κτυπημένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι ζέας ,
ή βρώμης
λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το τηγάνι.
Γέμιση:
1 αγγούρι τριμμένο και σουρωμένο απ’ τα υγρά του
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί ή ξινομυζήθρα
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
λίγη ξερή ρίγανη
λίγο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Σάλτσα ντομάτας στο βάζο! για επάλειψη στις κρέπες.
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά για τις κρέπες με ένα αυγοδάρτη,
σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε ελαιόλαδο μ’ ένα πινέλο
και ανάβουμε την φωτιά.
και ανάβουμε την φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι , παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο απ’ τον χυλό μας
και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
Κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί ομοιόμορφα ο χυλός,
όταν είναι έτοιμη η κρέπα από κάτω την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Ετοιμάζουμε τώρα την γέμιση.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αγγούρι με το τυρί μας ,
το οποίο φροντίζουμε να είναι τριμμένο,
προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε.
Στην συνέχεια σε κάθε μια κρέπα,
βάζουμε μ’ ένα κουτάλι και απλώνουμε Σάλτσα ντομάτας στο βάζο!
Προσθέτουμε και το μείγμα της γέμισης και τυλίγουμε την κρέπα μας.
Τελειώνουμε με όλες τις κρέπες
και είμαστε έτοιμοι να τις απολαύσουμε με την καλή μας παρέα!
Καλά να περάσετε παιδιά!