2,8K
Γεια σας και πάλι!
Σήμερα το μενού έχει ωραιότατο μπιφτέκι ,
που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Μπορείτε να έχετε μερικά έτοιμα στην κατάψυξη σας ,
όταν θέλετε να κάνετε κάτι στα γρήγορα,
τα ψήνετε και απολαμβάνετε!
Τόσο απλά!
Υλικά:
1 κιλό κιμά από άπαχο μοσχάρι
8 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού σούμακ (μπαχαρικό)
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι και πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι ξύδι
1 κουταλιά της σούπας Πατέ πιπεριάς Φλωρίνης.
Για την γέμιση:
200 γρ. λευκό κατσικίσιο τυρί
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
λίγο ξερό δυόσμο.
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά,
τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για να φουσκώσει η βρώμη ,
ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γέμιση.
Ανακατεύουμε καλά το τυρί με το γιαούρτι ,
προσθέτουμε και τον δυόσμο.
Ξεκινάμε τώρα να πλάσουμε τα μπιφτέκια μας,
χωρίζουμε το μείγμα σε ομοιόμορφα μπαλάκια,
τα πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν επίπεδα
και μέσα στα μισά βάζουμε από ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
Με τα άλλα μισά που είναι κενά,
σκεπάζουμε τα γεμάτα και ενώνουμε καλά τις άκρες τους.
όπως είπαμε πριν, μπορούμε να τα καταψύξουμε ή να τα ψήσουμε αμέσως,
η επιλογή είναι δική σας.
Ελπίζω να τα απολαύσετε ,
καλή σας όρεξη!