3,6K
Οι κρέπες είναι ένα φαγητό που πολλοί το αποφεύγουν,
Οι κρέπες είναι ένα φαγητό που πολλοί το αποφεύγουν,
θες τα πολλά λιπαρά τους , θες τα αμφιβόλου ποιότητας συστατικά τους…
Όπως και να έχει ,
δεν είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον που κάνει υγιεινή διατροφή
και προσέχει τι βάζει στο στόμα του.
Είναι όμως δύσκολο να πεις στο παιδί σου, όχι !
Κακά τα ψέματα ,
και εμείς οι ίδιοι δεν είναι εύκολο να αντισταθούμε στους πειρασμούς!
Τι κάνουμε τότε;
Ψάχνουμε τρόπους για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι,
προσαρμόζουμε τα φαγητά μας στα δικά μας δεδομένα.
Αυτό έκανα και εγώ στην συγκεκριμένη περίπτωση ,
Έφτιαξα κρέπες μεν ,
αλλά όχι “πλαστικές”.
Αντίθετα πολύ θρεπτικές , πολύ γευστικές και … ελαφριές!
Υλικά:
Κρέπες 7 τεμάχια :
2 αυγά κτυπημένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα 2% λιπαρά
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά της σούπας χαρουπάλευρο
λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το τηγάνι.
Υδατάνθρακες: 29 γρ./100γρ.
Λιπαρά: 6,3/100γρ.
Για την γέμιση:
7 φέτες τυρί του τοστ με 10% λιπαρά
7 φέτες του τοστ γαλοπούλα ή μοσχαρίσιο μπούτι
3 φέτες μπέικον (για το άρωμα , μην το παρακάνουμε…)
1 πράσινη πιπεριά
350 γρ.μανιτάρια
7 κουταλιές της σούπας Σάλτσα ντομάτας στο βάζο!
Επικάλυψη:
4 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας Σάλτσα ντομάτας στο βάζο!
λίγο τριμμένο τυρί .
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά για τις κρέπες με ένα αυγοδάρτη,
σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε ελαιόλαδο μ’ ένα πινέλο
και ανάβουμε την φωτιά.
και ανάβουμε την φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι , παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο απ’ τον χυλό μας
και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
Κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί ομοιόμορφα ο χυλός,
όταν είναι έτοιμη η κρέπα από κάτω την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Στην συνέχεια θα ετοιμάσουμε την γέμιση μας.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σ’ ένα τηγάνι με καπάκι για να φύγουν τα υγρά τους,
μόλις βγάλουν τα υγρά τους ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστούν .
Όταν έχουν εξατμιστεί , προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε,
αποσύρουμε από την φωτιά και τ’ αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα θα κόψουμε σε μικρά κομμάτια όλα τα υπόλοιπα υλικά μας
και θα τα ρίξουμε σ’ ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια μας και Σάλτσα ντομάτας στο βάζο!
Ανακατεύουμε καλά , ξεκινάμε να γεμίζουμε τις κρέπες μας
και να τις τυλίγουμε.
Τις τοποθετούμε σε πυρέξ ,που έχουμε αλείψει ελαιόλαδο με ένα πινέλο.
Όταν είναι όλες έτοιμες θα φτιάξουμε την επικάλυψη,
ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Μ’ ένα κουτάλι θα απλώσουμε λίγη από την επικάλυψη με το γιαούρτι ,
σε κάθε κρέπα και θα τις ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,
στους 180 βαθμούς Κελσίου ,στον αέρα.
Όταν ροδοψηθεί η επικάλυψη ,
( η κρέπα είναι σκούρα απ’ το χαρουπάλευρο και δεν φαίνεται η διαφορά)
τότε είναι έτοιμες και τις βγάζουμε απ’ τον φούρνο.
Άντε και καλή μας όρεξη φίλοι μου!
5 σχόλια
Ωραία ιδέα !!!πρωτότυπη και λαχταριστή !!!θα την δοκιμάσω λίαν συντόμως !!!
Καλή επιτυχία σου εύχομαι Λουίζα μου!
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΕΣ! ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΤΡΩΓΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΘΡΕΠΤΙΚΟ! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ… ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ)ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΕΛΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ…. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ
Γεια σου Σάρα,
χαίρομαι κατ’αρχήν που σου άρεσαν οι κρέπες,
για το χαρουπάλευρο τώρα , η αλήθεια είναι πως είναι ένα αλεύρι με πολύ έντονη γεύση αλλά και με πολλά θρεπτικά συστατικά.
Προσωπικά το χρησιμοποιώ σε μικρή ποσότητα στις συνταγές μου , όταν θέλω να δώσω σκούρο χρώμα ,και μια ελαφριά γεύση από το χαρούπι, το βάζω σε ψωμί, σε κέικ ή κουλουράκια , αλλά φαντάσου πως βάζω 2-3 κουταλιές της σούπας, παραπάνω δεν μου αρέσει,αν θέλεις κάνε τους πειραματισμούς σου σε ψωμί αρχικά και μετά θα δεις πως σου αρέσει καλύτερα.
Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα!
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΑ!!!