3,2K
Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί σ΄’ενα ωραίο κοκκινιστό;
Υλικά :
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κιλό κολοκυθάκια μικρού μεγέθους
1/2 ποτήρι του νερού κρασί ροζέ ή κόκκινο
1 ξύλα κανέλας
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
χυμό από 4 ώριμες ντομάτες
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο μας , απ’ τα λιπαρά και την πέτσα .
Το βάζουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε ελαφρώς με το κρεμμύδι και το σκόρδο,
χωρίς λάδι αλλά με τα υγρά του απ’ το πλύσιμο.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά του ,
προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά να φύγει το πολύ αλκοόλ.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα , την πιπεριά , την κανέλα, το πιπέρι ,την ρίγανη
και φυσικά τα κολοκυθάκια μας κομμένα σε ροδέλες .
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας
και αφήνουμε να σιγοβράσουν με κλειστό το καπάκι και χαμηλή φωτιά.
Όταν δούμε πως έχουν βράσει τα υλικά μας ,
προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο
και κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα.
Το φαγητό είναι έτοιμο και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι , ή μακαρόνια ,
αλλά και σκέτο με ένα καλό ψωμί είναι ένα ποίημα!