9,2K
Αν θέλουμε να έχουμε πάντα μαζί μας ένα υγιεινό σνακ ,
ή να συνοδεύσουμε γευστικά τον καφέ ή το τσάι μας.
Υλικά :
1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο ( κοπανισμένο )
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95 %
1/2 του ποτηριού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 αυγά
λίγη βανίλια φυσική
1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα ελαφρύ
90 γρ. νιφάδες βρώμης
120 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1.5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μεγάλο μπολ , ανακατεύουμε τον χυμό με την στέβια μέχρι να λιώσει καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού , την βανίλια
και τα σποράκια του γλυκάνισου κοπανισμένα,
ρίχνουμε ένα , ένα τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ταχίνι ,
ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αμέσως μετά το γάλα .
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μείγμα μας ,
προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την βρώμη ,
ανακατεμένα με το μπέικιν πάουντερ
και ομογενοποιούμε το μείγμα μας με τον αυγοδάρτη.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου
και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ,
μέχρι να δούμε πως έχει ψηθεί καλά εσωτερικά ,
βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ ,
αν βγει καθαρό το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε κομμάτια.
Καλό είναι να το αφήσουμε μια μέρα
και να το φτιάξουμε παξιμαδάκια την επόμενη.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κομμάτια μας
και τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα .
Τα ψήνουμε στον αέρα ,στους 150 βαθμούς Κελσίου
μέχρι να τα δούμε να έχουν χάσει την υγρασία τους και να είναι τραγανά.
5 σχόλια
Σοφία μου μήπως 2κ.σ στέβια είναι λίγη? Γίνονται σχετικά άγλυκα? Συσχετίζω με την ίδια ποσότητα που έιχες και στη συνταγή με τα μελομακάρονα πριν το μέλωμα και εγώ προσωπικά ήθελα παραπάνω στέβια…Ξερω ότι ειναι θέμα γούστου,αλλά λέω μηπως βάλω και πανω από 2κ.σ και γλυκίσει πολύ…
Μόλις διάβασα σε σχόλιο σε άλλη συνταγή σου σχετικά με τις ποιότητες στέβια και τις προσμίξεις με άλλες γλυκαντικές ουσίες…
Μάλλον εγω είχα βάλει τότε αυτή με τις προσμίξεις γιατι την ειχα πάρει και από σουπερ μαρκετ και μετα ειδα ότι έλεγε ότι είχε μέσα ΚΑΙ στεβια, δεν ήταν καθαρή στέβια.
Θα προμηθευτώ από αλλού στέβια και θα δω πως ειναι με 2 κ.σ.!
Στείλε μου στο μειλ μου να σου πω για την στέβια Μαριαλένα μου.
δεν αντεξα και εκανα παξιμαδακια την ιδια μερα!! το μειγμα ειναι πεντανοστιμο!!! ( εφαγα λιγο σαν κεικ 😛 )
ευχαριστουμε!!
την επομενη λεω να προσθεσω και λιγο αμύγδαλο ή καρύδι!!
Είσαι θεά!!! Πάλι θα το ξαναπώ ?