Home VeganVegan Γλυκά παξιμαδάκια με πορτοκάλι και γλυκάνισο ,χωρίς ζάχαρη.

Γλυκά παξιμαδάκια με πορτοκάλι και γλυκάνισο ,χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
5 σχόλια
παξιμαδάκια πορτοκαλιου
Αν θέλουμε  να έχουμε πάντα μαζί μας ένα υγιεινό σνακ ,

ή να συνοδεύσουμε γευστικά τον καφέ ή το τσάι μας.

Υλικά :
1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο  ( κοπανισμένο )
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95 %
1/2 του ποτηριού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 αυγά
λίγη βανίλια φυσική
1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα ελαφρύ
90 γρ. νιφάδες βρώμης
120 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1.5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μεγάλο μπολ , ανακατεύουμε τον χυμό με την στέβια μέχρι να λιώσει καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού , την βανίλια
και τα σποράκια του γλυκάνισου κοπανισμένα,
ρίχνουμε ένα , ένα τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ταχίνι ,
ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αμέσως μετά το γάλα .
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μείγμα μας ,
προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την βρώμη ,
ανακατεμένα με το μπέικιν πάουντερ
και ομογενοποιούμε το μείγμα μας με τον αυγοδάρτη.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου
 και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ,
μέχρι να δούμε πως έχει ψηθεί καλά εσωτερικά ,
 βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ ,
αν βγει καθαρό το γλυκό μας  είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε κομμάτια.
Καλό είναι να το αφήσουμε μια μέρα
και να το φτιάξουμε παξιμαδάκια την επόμενη.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κομμάτια μας
 και τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα .
Τα ψήνουμε στον αέρα ,στους 150 βαθμούς Κελσίου
μέχρι να τα δούμε να έχουν χάσει την υγρασία τους και να είναι τραγανά.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

5 σχόλια

Marialena Makropoulou 08/02/2014 - 22:07

Σοφία μου μήπως 2κ.σ στέβια είναι λίγη? Γίνονται σχετικά άγλυκα? Συσχετίζω με την ίδια ποσότητα που έιχες και στη συνταγή με τα μελομακάρονα πριν το μέλωμα και εγώ προσωπικά ήθελα παραπάνω στέβια…Ξερω ότι ειναι θέμα γούστου,αλλά λέω μηπως βάλω και πανω από 2κ.σ και γλυκίσει πολύ…

Reply
Marialena Makropoulou 08/02/2014 - 22:12

Μόλις διάβασα σε σχόλιο σε άλλη συνταγή σου σχετικά με τις ποιότητες στέβια και τις προσμίξεις με άλλες γλυκαντικές ουσίες…
Μάλλον εγω είχα βάλει τότε αυτή με τις προσμίξεις γιατι την ειχα πάρει και από σουπερ μαρκετ και μετα ειδα ότι έλεγε ότι είχε μέσα ΚΑΙ στεβια, δεν ήταν καθαρή στέβια.
Θα προμηθευτώ από αλλού στέβια και θα δω πως ειναι με 2 κ.σ.!

Reply
Sofia Sofeto 09/02/2014 - 00:29

Στείλε μου στο μειλ μου να σου πω για την στέβια Μαριαλένα μου.

Reply
Angeliki 12/07/2017 - 18:33

δεν αντεξα και εκανα παξιμαδακια την ιδια μερα!! το μειγμα ειναι πεντανοστιμο!!! ( εφαγα λιγο σαν κεικ 😛 )

ευχαριστουμε!!
την επομενη λεω να προσθεσω και λιγο αμύγδαλο ή καρύδι!!

Reply
sofia sofeto 13/07/2017 - 16:03

Είσαι θεά!!! Πάλι θα το ξαναπώ ?

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!