Home Αληθινές ιστορίες διαβήτη Περί διαβήτη και κοιλιοκάκης… Η συνέντευξη μου στην “Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – ΕΕΦΙΕ – SSHMS”

Περί διαβήτη και κοιλιοκάκης… Η συνέντευξη μου στην “Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – ΕΕΦΙΕ – SSHMS”

by sofia sofeto
0 σχόλιο
Κείμενο: Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto).

Ένα ζεστό πρωϊνό του Μάη, είχα την χαρά να συναντηθώ και να συνομιλήσω με ένα νέο κορίτσι, φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, την Ιωάννα Γκουργκούνη.

Μια χαμογελαστή φυσιογνωμία που γνωρίζοντας την, ιδιαίτερα πίσω από τις κάμερες, ανακάλυψα ότι έχουμε πολλά κοινά… Κυρίως τον διαβήτη μας!

Η Ιωάννα πάσχει από διαβήτη τύπου 1 απ’την παιδική της ηλικία. Η κουβέντα μας λοιπόν, δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατανοητή ανάμεσα μας! Καταλαβαίναμε πολύ καλά, τι εννοούσε η μία και τι η άλλη! Ποια θα ήταν καλύτερη προϋπόθεση για μια τέτοια κουβέντα;

Το κάλεσμα αυτό για συνέντευξη, έγινε από μια εξαιρετική ομάδα φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, την ΕΕΦΙΕ.

Που όπως αναφέρει στην επίσημη σελίδα της:

“Η ΕΕΦΙΕ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1993 και αποτελεί Αστική Εταιρεία μη Κερδοσκοπική, μη Κυβερνητική με πολλαπλή δραστηριοποίηση στα πλαίσια του εθελοντισμού.

Διαθέτει παραρτήματα σε όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας, αριθμεί πάνω από 3000 μέλη και απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής καθώς και σε φοιτητές συναφών σχολών επιστημών υγείας.”

Και η δράση της…

“Είναι η ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και η ενασχόλησή τους με θέματα επιστημονικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού, ενώ στόχος είναι η παραγωγή έργου επιστημονικής και κοινωνικής φύσεως, με άξονα την ανιδιοτελή προσφορά των φοιτητών και με έμφαση στην ανάπτυξη του εθελοντισμού.”

Ένιωσα λοιπόν, ιδιαίτερη τιμή που με επέλεξαν για να συνομιλήσουμε για θέματα που αφορούν την υγεία. Στην δική μου περίπτωση, απ’την πλευρά του ασθενούς.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσαν να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε τόσο σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον διαβήτη και την κοιλιοκάκη, αλλά κυρίως για την ελπίδα που μου πρόσφεραν, ότι οι νέοι γιατροί, εκείνοι που είναι το μέλλον της επιστήμης, θα είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι κι ευαισθητοποιημένοι ώστε να διακρίνουν και να αντιμετωπίζουν εξατομικευμένα τους ασθενείς τους, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την αντιμετώπιση της νόσου και εν τέλει, της θεραπείας!

Δείτε όλη την κουβέντα μας στο παρακάτω βίντεο.

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!