Home ΜΕΖΕΔΕΣ Αγριαγκινάρες γεμιστές με γαλοπούλα και γιαούρτι.

Αγριαγκινάρες γεμιστές με γαλοπούλα και γιαούρτι.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
 Φέτος είμαι πολύ τυχερή , γιατί η πεθερά μου έχει στον κήπο της αγριαγκινάρες ,
κάθε φορά που θα μαζέψει θα μου δώσει κι΄εμένα ,
 γιατί ξέρει πως μου αρέσουν πολύ !
Σκεφτόμουν να τις φτιάξω με ένα διαφορετικό τρόπο ,
κάτι που να μην είχα ξανακάνει…
Έτσι αποφάσισα να τις κάνω γεμιστές στον φούρνο , με γαλοπούλα και γιαούρτι , ιδού !
Υλικά :
10 αγριάγκινάρες ή αγκινάρες του εμπορίου
1/4 του φιλέτου γαλοπούλας
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
1/4 ματσάκι άνηθο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό 1 λεμονιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
50 γρ. τυρί τύπου φέτα με χαμηλά λιπαρά.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις αγκινάρες ,
τις ρίχνουμε μέσα σ’ ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε τα φιλέτα γαλοπούλας σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε την φωτιά ,
προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ,
λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τον άνηθο ,  το πιπέρι και το Πατέ πιπεριάς φλωρίνης.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Όταν δούμε πως είναι έτοιμα ,τους ρίχνουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο ,
κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και τα ψιλοκόβουμε μ’ ένα μαχαίρι.
Σ΄ένα πυρέξ βάζουμε τις αγκινάρες και τις γεμίζουμε με την γαλοπούλα.
Μέσα στο γιαούρτι βάζουμε το τυρί τύπου φέτα , διαλυμένο σε μικρά κομματάκια.
Σκεπάζουμε με το μείγμα μας τις αγκινάρες και προσθέτουμε λίγο νερό μέσα στο πυρέξ.
Σε προθερμασμένο φούρνο , ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Μόλις δούμε πως έχουν ψηθεί καλά , τις βγάζουμε και απολαμβάνουμε τον υπέροχο μεζέ μας!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More