2,7K
Φέτος είμαι πολύ τυχερή , γιατί η πεθερά μου έχει στον κήπο της αγριαγκινάρες ,
κάθε φορά που θα μαζέψει θα μου δώσει κι΄εμένα ,
γιατί ξέρει πως μου αρέσουν πολύ !
Σκεφτόμουν να τις φτιάξω με ένα διαφορετικό τρόπο ,
κάτι που να μην είχα ξανακάνει…
Έτσι αποφάσισα να τις κάνω γεμιστές στον φούρνο , με γαλοπούλα και γιαούρτι , ιδού !
Υλικά :
10 αγριάγκινάρες ή αγκινάρες του εμπορίου
1/4 του φιλέτου γαλοπούλας
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
1/4 ματσάκι άνηθο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό 1 λεμονιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
50 γρ. τυρί τύπου φέτα με χαμηλά λιπαρά.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις αγκινάρες ,
τις ρίχνουμε μέσα σ’ ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε τα φιλέτα γαλοπούλας σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε την φωτιά ,
προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ,
λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τον άνηθο , το πιπέρι και το Πατέ πιπεριάς φλωρίνης.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Όταν δούμε πως είναι έτοιμα ,τους ρίχνουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο ,
κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και τα ψιλοκόβουμε μ’ ένα μαχαίρι.
Σ΄ένα πυρέξ βάζουμε τις αγκινάρες και τις γεμίζουμε με την γαλοπούλα.
Μέσα στο γιαούρτι βάζουμε το τυρί τύπου φέτα , διαλυμένο σε μικρά κομματάκια.
Σκεπάζουμε με το μείγμα μας τις αγκινάρες και προσθέτουμε λίγο νερό μέσα στο πυρέξ.
Σε προθερμασμένο φούρνο , ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Μόλις δούμε πως έχουν ψηθεί καλά , τις βγάζουμε και απολαμβάνουμε τον υπέροχο μεζέ μας!