5,3K
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα δροσερό και φρουτένιο γλυκάκι!
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα δροσερό και φρουτένιο γλυκάκι!
Ένα cheesecake διαφορετικό…
Χρησιμοποίησα γλυκό ανθότυρο.
Συνδύασα τις γεύσεις δύο αγαπημένων φρούτων ,
της φράουλας και του ανανά!
Όλα αυτά πάνω σε μια βάση έκπληξη!
Ακολουθήστε με!
Υλικά:
Βάση:
150 γρ. αμύγδαλα ωμά
100 γρ. αλεύρι βρώμης
20γρ. σησαμέλαιο
20 γρ. ούζο
30 σταγόνες υγρή στέβια ,
αντιστοιχία με την ζάχαρη
4 σταγόνες στέβια ισοδυναμεί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
150 γρ. καθαρισμένες μπανάνες πολτοποιημένες.
Κρέμα :
500 γρ. ανθότυρο ή γλυκιά μυζήθρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά 17% λιπαρά
2 αυγά
60 σταγόνες υγρή στέβια
( αντιστοιχία με την ζάχαρη
4 σταγόνες στέβια ισοδυναμεί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.)
180 γρ. σιρόπι απ΄το φράουλες γλυκό του κουταλιού.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Για γαρνίρισμα χρησιμοποίησα 200 γρ. φράουλες γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη.
και 400 γρ. Ανανάς γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με το γλυκό του κουταλιού φράουλα !!!
Κάνετε την δωρεάν εγγραφή σας το κανάλι μου στο YouTube
ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!
Ξεκινάμε λοιπόν να φτιάξουμε την βάση.
Ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ τα αμύγδαλα
και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε ένα μεγάλο μπολ
και ρίχνουμε επίσης όλα τα υπόλοιπα υλικά μας .
Αναμιγνύουμε όλα μαζί τα υλικά
και δημιουργούμε έναν σφικτό χυλό.
Αφήνουμε για λίγο να απορροφήσει
η βρώμη την υγρασία
και στην συνέχεια αφού έχει σφίξει αρκετά,
το απλώνουμε μέσα σ’ ένα τσέρκι
διαμέτρου 18-20 εκατοστών,
το οποίο έχουμε ακουμπήσει πάνω
σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα μας.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα
στο μπλέντερ και ομογενοποιούμε .
Μόλις η βάση είναι έτοιμη
ρίχνουμε από πάνω την κρέμα,
μέσα στο τσέρκι.
Ψήνουμε για 20- 25 λεπτά ,
στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο , ψημένο και μυρωδάτο!
Αφήνουμε να κρυώσει
και του βάζουμε τις απαραίτητες πινελιές
από τα υπέροχα φρούτα μας.
Φράουλες και ανανάς,
έρχονται να δώσουν το άρωμα ,
την γεύση και την δροσιά τους
πάνω στο ελαφρύ και λαχταριστό μας cheesecake!
Η γνώμη μου είναι πως αν μείνει
ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο,
την επόμενη μέρα θα είναι πολύ καλύτερο!
Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Υδατάνθρακες : 11.4 γρ. / 100 γρ.
Λιπαρά : 12,6 γρ. / 100 γρ.
8 σχόλια
Πολύ ενδιαφέρουσα η όλη σύνθεση του γλυκού Σοφία μου.
Με εντυπωσίασε η προσθήκη του ούζου στην βάση και θα την κάνω σίγουρα τούτη την δοκιμή.
Καλό μήνα εύχομαι.
Σοφάκι, Σοφάκι τι μας κάνεις…το μόνο που με παρηγορεί λίγο είναι ότι το φανταστικό αυτό γλυκό έχει λιγότερες θερμίδες…σε γλυκοφιλώ!
Λοιπόν η Στέβια είναι πολύ ωραίο πράγμα, σε αντίθεση με όλα αυτά τα χημικά που έχουν βγει κατά καιρούς. Η συνταγή σου είναι τρέλα σκέτη! Είδες τα καλά υλικά που λέγαμε; Αριστούργημα! Φιλάκια!
Υ.Γ. Νομίζω πρέπει να αλλάξεις τη διεύθυνση του feed για το blogroll σου για το Foodaki, γιατί δεν το βλέπω στη λίστα και ξέρω μετά τη μετακόμιση στο Wordpress σταμάτησε το feed να δουλεύει για τα Blogspot blogs 🙁
Φαίνεται υπέροχο! Όλο γεύση και αρωμα!
Πάρα πολύ ιδιαίτερο γλυκάκι σε όλα του!
Η βάση πραγματικά πολύ πρωτότυπη, η κρέμα λαχταριστή και η επικάλυψη πολύχρωμη και δροσερή!
Το γλυκό σου ειναι υπέροχο!!!τρελαίνομαι για φραουλες και ανανά!!!μπράβο ξαδέρφη!!!
H βάση είναι μια έκπληξη.
Η σύνθεση του γλυκού έχει εγγυημένη επιτυχία και νοστιμιά
Τα τυριά της Σύρου όλα εξαιρετικά.
[…] γευστικό και θρεπτικό τρόπο. Δοκιμάστε να φτιάξετε το Φραουλένιο Cheesecake με ανθότυρο και ανανά! Επίσης μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Εξωτικό […]