6,2K
Καλημέρα σε όλη την παρέα μου!
Σε λίγες μέρες θα μπούμε σε περίοδο νηστείας.
Μια πολύ σημαντική εποχή για τον οργανισμό μας,
αφού του δίνουμε την ευκαιρία να “αποτοξινωθεί”
για λίγο από το κρέας και άλλες ζωικής προέλευσης τροφές ,
που όλοι μας πια ξέρουμε πως δεν είναι οι καλύτερες επιλογές
όταν μάλιστα καταναλώνονται σε συχνό ρυθμό.
Σήμερα σκέφτηκα να φτιάξω ένα φαγητό πολύ νόστιμο,
αρέσει πολύ στην οικογένεια
και δεν το φτιάχνω μόνο τις ημέρες της νηστείας.
Οι σουπιές είναι στα αγαπημένα μας ,
το σπανάκι επίσης !
Υλικά:
500 γρ. σουπιές καθαρισμένες
1 κιλό σπανάκι καλά πλυμένο και καθαρισμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι ολικής αλέσεως ή ζέας.
Αφού λοιπόν έχουμε καθαρίσει τις σουπιές μας,
φυσικά με γάντια για να μην μαυρίσουν τα χέρια μας απ’ το μελάνι τους,
τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μας
μαζί με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
Ανάβουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το καπάκι ,
μόλις δούμε πως αρχίζουν οι σουπιές να αλλάζουν χρώμα,
χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέσα στα υγρά τους.
Όταν έχει “μαζέψει” ο όγκος τους ,
ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε ανοικτή την κατσαρόλα
για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το πιπέρι , τις ντομάτες και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σπανάκι μας,
που έχουμε κόψει με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας ,
αφήνουμε να σιγοβράσουν με τα υγρά τους.
Όταν το σπανάκι έχει “μαραθεί”,
έχει κατακάτσει δηλαδή στην κατσαρόλα,
θα δούμε πως έχει βγάλει τα υγρά του μαζί με τις ντομάτες.
Τώρα είναι η ώρα να προσθέσουμε τον άνηθο .
Ζεσταίνουμε στον βραστήρα μας 3 ποτήρια νερό ,
τα προσθέτουμε κι αυτά μαζί με το αλάτι που θέλουμε,
προσοχή μην βάλετε πολύ αλάτι γιατί οι σουπιές έχουν από μόνες τους.
Όταν δούμε πως βράζουν όλα μέσα στα υγρά προσθέτουμε το ελαιόλαδο
και φυσικά το κοφτό μακαρονάκι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά,
στην συνέχεια σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε κλειστό το καπάκι.
Μετά από 15 λεπτά θα ανοίξουμε και θα δούμε
το μακαρονάκι να έχει ρουφήξει όλα τα υγρά ,
να στέκεται καμαρωτό και πεντανόστιμο!
Σας εύχομαι να το απολαύσετε και να πιείτε κι ένα κρασάκι στην υγειά μας!
12 σχόλια
Σοφια μου παντα πιστη στα θαλασσινα! μαλλον πρεπει να μαθω να τα τρωω περισσοτερο…δεν ειναι μονο οτι δεν τα τρωω πολυ πολυ….ειναι οτι φοβαμαι να τα μαγειρεψω..(ασχετου δηλ.)
Μέχρι τώρα ήξερα για σουπιές με σπανάκι ή σουπιές με μακαρονάκι. Και τα τρία μαζί δεν τα είχα σκεφθεί σαν συνδυασμό. Το σίγουρο είναι ότι θα βγαίνει φαγητό γλυκισμα! Μου αρέσει όπως και να είναι αυτό το φαγητό.
Φαντάζομαι τώρα τη σαρακοστή θα έχεις και άλλες τόσο υπέροχες συνταγές Σοφία, ε??
Συνδύασες δύο διαφορετικά φαγάκια σε ένα, ο συνδυασμός αυτός λοιπόν πιστεύω θα δίνει ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα!
Ωραία πρόταση για την Σαρακοστή και όχι μόνο!
Συνταγές σας είναι πάντα υπέροχη, αγαπητέ αστέρι! Με πολλή αγάπη, συγχαρητήρια και καλή ένα φιλί! 🙂 <3
Συνήθως τις κάνω με σέσκουλα μ΄αρέσει η άψάδα τους καλύτερα και με ζυμαρικό μαζί δεν έχω δοκιμάσει.
Καλές Αποκριές!!
Νόστιμο και αγαπημένο. Φιλιά
Ma che buono il tuo primo piatto è anche scenografico! che fameeeee!
Z&C
Φανταστικό!!!
Φαγητό γλύκισμα!!!!
Κορυφαίο φαγητό!!
Σοφάκι μου καταπληκτικοί συνδυασμοί!Πεντανόστιμο φαγάκι, μπράβο!!!
Φιλιά πολλά!
Πολύ ωραίο το φαγάκι σου, Σοφία μου! Εξαιρετική πρόταση για τη Σαρακοστή! Εύγε!
Φιλάκια πολλά! Καλό βράδυ!
Σας ευχαριστώ όλους σας για τα σχόλια σας , δυστυχώς αυτές τις μέρες δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα γιατί δεν έχω καλή σύνδεση στο διαδίκτυο εδώ που βρίσκομαι.
Να είσαστε όλοι καλά και να έχετε μια όμορφη καθαρή Δευτέρα!
Φιλάκια πολλά σε όλους!!!