Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Σουπιές με σπανάκι και κοφτό μακαρονάκι.

Σουπιές με σπανάκι και κοφτό μακαρονάκι.

by sofia sofeto
12 σχόλια
Καλημέρα σε όλη την παρέα μου!
Σε λίγες μέρες θα  μπούμε σε περίοδο νηστείας.
Μια πολύ σημαντική εποχή για τον οργανισμό μας,
αφού του δίνουμε την ευκαιρία να “αποτοξινωθεί” 
για λίγο από το κρέας και άλλες ζωικής προέλευσης τροφές ,
που όλοι μας πια ξέρουμε πως δεν είναι οι καλύτερες επιλογές 
όταν μάλιστα καταναλώνονται σε συχνό ρυθμό.
Σήμερα σκέφτηκα να φτιάξω ένα φαγητό πολύ νόστιμο,
αρέσει πολύ στην οικογένεια 
και δεν το φτιάχνω μόνο τις ημέρες της νηστείας.
Οι σουπιές είναι στα αγαπημένα μας ,
το σπανάκι επίσης !
Υλικά:
500 γρ. σουπιές καθαρισμένες
1 κιλό σπανάκι καλά πλυμένο και καθαρισμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1/2  ποτηράκι του κρασιού ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι ολικής αλέσεως ή ζέας.
Αφού λοιπόν έχουμε καθαρίσει τις σουπιές μας,
φυσικά με γάντια για να μην μαυρίσουν τα χέρια μας απ’ το μελάνι τους,
τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μας 
μαζί με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
Ανάβουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το καπάκι ,
μόλις δούμε πως αρχίζουν οι σουπιές να αλλάζουν χρώμα,
χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέσα στα υγρά τους.
Όταν έχει “μαζέψει” ο όγκος τους ,
ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε ανοικτή την κατσαρόλα 
για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το πιπέρι , τις ντομάτες και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σπανάκι μας,
που έχουμε κόψει με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας ,
αφήνουμε να σιγοβράσουν με τα υγρά τους.
Όταν το σπανάκι έχει “μαραθεί”,
έχει κατακάτσει δηλαδή στην κατσαρόλα,
θα δούμε πως έχει βγάλει τα υγρά του μαζί με τις ντομάτες.
Τώρα είναι η ώρα να προσθέσουμε τον άνηθο .
Ζεσταίνουμε στον βραστήρα μας 3 ποτήρια νερό ,
τα προσθέτουμε κι αυτά μαζί με το αλάτι που θέλουμε,
προσοχή μην βάλετε πολύ αλάτι γιατί οι σουπιές έχουν από μόνες τους.
Όταν δούμε πως βράζουν όλα μέσα στα υγρά προσθέτουμε το ελαιόλαδο 
και φυσικά το κοφτό μακαρονάκι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά,
στην συνέχεια σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε  κλειστό το καπάκι.
Μετά από 15 λεπτά θα ανοίξουμε και θα δούμε 
το μακαρονάκι να έχει ρουφήξει όλα τα υγρά ,
να στέκεται καμαρωτό και πεντανόστιμο!
Σας εύχομαι να το απολαύσετε και να πιείτε  κι ένα κρασάκι στην υγειά μας!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

12 σχόλια

Loulou lolita 14/03/2013 - 10:07

Σοφια μου παντα πιστη στα θαλασσινα! μαλλον πρεπει να μαθω να τα τρωω περισσοτερο…δεν ειναι μονο οτι δεν τα τρωω πολυ πολυ….ειναι οτι φοβαμαι να τα μαγειρεψω..(ασχετου δηλ.)

Reply
Χρυσαυγή 14/03/2013 - 10:27

Μέχρι τώρα ήξερα για σουπιές με σπανάκι ή σουπιές με μακαρονάκι. Και τα τρία μαζί δεν τα είχα σκεφθεί σαν συνδυασμό. Το σίγουρο είναι ότι θα βγαίνει φαγητό γλυκισμα! Μου αρέσει όπως και να είναι αυτό το φαγητό.

Φαντάζομαι τώρα τη σαρακοστή θα έχεις και άλλες τόσο υπέροχες συνταγές Σοφία, ε??

Reply
ΕΛΕΝΑ 14/03/2013 - 11:06

Συνδύασες δύο διαφορετικά φαγάκια σε ένα, ο συνδυασμός αυτός λοιπόν πιστεύω θα δίνει ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα!
Ωραία πρόταση για την Σαρακοστή και όχι μόνο!

Reply
Ely 14/03/2013 - 11:36

Συνταγές σας είναι πάντα υπέροχη, αγαπητέ αστέρι! Με πολλή αγάπη, συγχαρητήρια και καλή ένα φιλί! 🙂 <3

Reply
Ξανθή 14/03/2013 - 14:14

Συνήθως τις κάνω με σέσκουλα μ΄αρέσει η άψάδα τους καλύτερα και με ζυμαρικό μαζί δεν έχω δοκιμάσει.
Καλές Αποκριές!!

Reply
manousina 14/03/2013 - 14:37

Νόστιμο και αγαπημένο. Φιλιά

Reply
Ketty Valenti 14/03/2013 - 14:54

Ma che buono il tuo primo piatto è anche scenografico! che fameeeee!
Z&C

Reply
peps 14/03/2013 - 16:08

Φανταστικό!!!
Φαγητό γλύκισμα!!!!

Reply
greko Fish 14/03/2013 - 16:25

Κορυφαίο φαγητό!!

Reply
ΕΛΕΝΗ 14/03/2013 - 19:23

Σοφάκι μου καταπληκτικοί συνδυασμοί!Πεντανόστιμο φαγάκι, μπράβο!!!
Φιλιά πολλά!

Reply
sundayspoon 14/03/2013 - 21:32

Πολύ ωραίο το φαγάκι σου, Σοφία μου! Εξαιρετική πρόταση για τη Σαρακοστή! Εύγε!
Φιλάκια πολλά! Καλό βράδυ!

Reply
Sofia Sofeto 16/03/2013 - 18:49

Σας ευχαριστώ όλους σας για τα σχόλια σας , δυστυχώς αυτές τις μέρες δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα γιατί δεν έχω καλή σύνδεση στο διαδίκτυο εδώ που βρίσκομαι.
Να είσαστε όλοι καλά και να έχετε μια όμορφη καθαρή Δευτέρα!
Φιλάκια πολλά σε όλους!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!