6,1K
Τα γλυκά μεθυσμένα μου σας τα έχω αναρτήσει!
Τώρα ήρθε η σειρά για τα αλμυρά ,
που είναι εξίσου γευστικά !
Γίνονται πανεύκολα και με απλά υλικά ,
που όλοι λίγο πολύ έχουμε στις κουζίνες μας.
Το ποια θα είναι η γέμιση τους είναι στο χέρι του καθενός.
Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να πειραματιστείτε!
Εγώ είμαι υπέρ του τυριού,
έτσι έκανα μια γέμιση από τυρί και όχι μόνο!
Υλικά :
Ζύμη:
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού μπύρα
250 γρ. αλεύρι κίτρινο παραδοσιακό
250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
1/2 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου.
Γέμιση:
200 γρ. λευκό αλμυρό τυρί ( φέτα ή κατσικίσιο)
200 γρ. ανθότυρο
4 λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι και την μπύρα,
προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά .
Ρίχνουμε μέσα τον δυόσμο, το καρδάμωμο και το πολτοποιημένο σκόρδο,
συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τα άλευρα ανακατεμένα με το μπέικιν,
αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά.
το ζυμάρι είναι απαλό και λείο.
Φτιάχνουμε και την γέμιση μας.
Μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε τα τυριά, το ελαιόλαδο
και τις λιαστές ντομάτες που έχουμε μουλιάσει σε νερό 1 ώρα πριν.
Τα κτυπάμε να γίνουν κρέμα.
Ξεκινάμε να πλάθουμε τα μεθυσμένα μας.
Παίρνουμε μια ποσότητα όπως το μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού,
το ανοίγουμε μέσα στην παλάμη μας με τα δάκτυλά μας,
στο κέντρο του βάζουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού απ’ τα υλικά της γέμισης,
που έχουμε ανακατέψει όλα μαζί.
Κλείνουμε το ζυμάρι μας εγκλωβίζοντας μέσα του την γέμιση,
και πλάθουμε ένα μπαλάκι που ακουμπάμε πάνω σε στρωμένη λαδόκολλα στο ταψί μας.
Συνεχίζουμε με όλη την ζύμη.
Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο,
μέχρι να φουσκώσουν να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν την κουζίνα μας!
22 σχόλια
Πολύ νόστιμα φαίνονται!!
Και πολύ αρωματικά με το δυόσμο και το κάρδαμο!!!!
Πέπη μου, είναι πολύ εύκολα επίσης και σε βγάζουν ασπροπρόσωπη είτε γλυκά έιτε αλμυρά!
Καλό σου βράδυ!
Πωπω Σοφία μου καταπληκτικά φαίνονται!!!Φοβερή η ζύμη τους!
Φιλιά!!!
Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!
Μιαμ, μιαμ! Διάνα έπεσες στα γούστα μου Σοφία μου! Φαίνονται καταπληκτικά τα μεθυσμένα σου! Είμαι στη δουλειά και πεθαίνω από λιγούρα! Πάρα πολύ ωραία συνταγή!
Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!
Ευχαριστω πολύ!
Που είσαι να σου στείλω μερικά , μην μου πάθεις κάτι απ’την πείνα;
Φιλάκια και καλή δουλειά!
Πολυ νοστιμα φαινονται Σοφια μου! Αχ και να ειχα μερικα τωρα…
Φιλια!
Μαρίνα μου ευχαριστώ ,
τι λες να σου στείλω λίγα με κούριερ ή θα τα φάει ο μεταφορέας;
Μυρίζουν υπέροχα τα άτιμα!!!
Είπα να κάνω μια βόλτα απο την μπλογκογειτονιά και με ξελιγώσατε!!!! :)))
Πολύ νόστιμα Σοφάκι μου
Χμμμ!!!
Τα ίδια μας κάνεις κι εσύ Ρουλίτσα μου!!!
Φιλάκια!!!
Και τα αλμυρά μεθυσμένα εξίσου λαχταριστά με τα γλυκά! Μπορώ να φάω τη γέμιση με το κουτάλι και η ζύμη φαίνεται υπέροχη! Τέλεια!
Καλό βράδυ, Σοφάκι!
…Με το κουτάλι ε;
Καλή η ιδέα σου!
Καλή νύχτα και σ’ ευχαριστώ πολύ!
Υπέροχο! Πραγματικά, είσαι τόσο καλό αστέρι! Μια στοργική αγκαλιά και ένα φιλί!
Να είσαι καλά και από εμένα έχεις μια ζεστή αγκαλιά και πολλά ευχαριστώ μέσα απ’την καρδιά μου!
σοφακι ειναι σαν κουρου τραγανη ζυμη με μυρψδατη γεμιση!φανταστικα!
Γεια σου Λίλα μου!
όπως τα λες είναι!
Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Μ’αρέσουν πολύ τα μεθυσμένα σου Σοφάκι!
Εύκολα και πολύ πολύ νόστιμα! Κι εγώ είμαι υπέρ του τυριού οπότε δεν θα άλλαζα τη γέμιση σου!
Φιλιά!
Να είσαι καλά Ερμιόνη μου!
όντως είναι πολύ εύκολα και γρήγορα!
Έγραψα ένα σχόλιο, που κάπως, κάπου, ποιός ξέρει πως, το έχασα … βρε Σοφία!
Τέλος πάντων ξαναγράφω για να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ η ζύμη σου με όλα της τα μυρωδικά και έτσι όπως την διάβασα με το πρώτο σκέφτηκα να φτιάξω μερικά μεθυσμένα για να τα πάρω μαζί μας ως κολατσιό στο επερχόμενο mini ταξίδι των ημερών.
Τέλεια θα είναι καθώς θα τρώγονται πανεύκολα.
Σ’ ευχαριστώ πολύ για την ιδέα. Καλό 3ήμερο σας εύχομαι.
Πηνελόπη γεια σου!
Κάτι γίνεται τελευταία με τα σχόλια…
Ελπίζω να είναι περαστικό.
Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου, ελπίζω να είσαι το ίδιο ενθουσιασμένη και όταν την δοκιμάσεις!
Καλή νύχτα σου !
Che bontà Cara amica e quanta raffinatezza in un solo piatto!
Z&C
Ευχαριστώ πολύ!!!