Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Πίτσα ….υγείας!

Πίτσα ….υγείας!

by sofia sofeto
12 Σχόλια
 πίτσα υγείας 1
Σας αρέσει η πίτσα;;;
Δύσκολα κάποιος θα το αρνηθεί !
Είμαι και εγώ λάτρης της.
Αν και έχω πολύ καιρό να φάω
γιατί οι έτοιμες δεν μου αρέσουν πολύ.
Έχουν πολλά λιπαρά και ουσία μηδέν…
Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω
μια πίτσα πολύ γευστική ,
χορταστική και φυσικά ελαφριά!
 πίτσα υγείας 2

Υλικά :

Για την βάση.
100 γρ. νιφάδες βρώμης
140 γρ. αλεύρι ζέας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 ml νερό
Λίγο αλάτι.
Διατροφική ανάλυση της βάσης ανά 100 γρ:
Πρόταση για την γεύση.
( Εφαρμόζετε σύμφωνα
με το προσωπικό σας γούστο. )
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγη ξερή ρίγανη
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
100 γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες.
Διατροφική ανάλυση των υλικών
της γεύσης ανά 100 γρ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά
την βρώμη με την ζέα και το μπέικιν πάουντερ,
Προσθέτουμε το λάδι , το αλάτι και το νερό ,
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε .
Όταν είναι έτοιμη  η ζύμη μας ,
Την απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα
 και την ανοίγουμε ομοιόμορφα
με ένα μικρό πλάστη,
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο
στους 170 βαθμούς κελσίου
 και ψήνουμε στις αντιστάσεις
για 10 λεπτά περίπου ,
μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς .
Την βγάζουμε από τον φούρνο
και προσθέτουμε τα υλικά μας ,
 ξεκινώντας από τον πελτέ ντομάτας που έχουμε ανακατέψει με το ελαιόλαδο,
την ρίγανη και την Πάστα πιπεριάς φλωρίνης.
 πίτσα υγείας 3
 Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς
στις αντιστάσεις του φούρνου.
Όταν έχουν ψηθεί τα υλικά μας
και έχουν λιώσει τα τυριά μας ,
είναι έτοιμη να την απολαύσουμε …

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

12 Σχόλια

Eirinaki M 26/02/2013 - 19:42

Την έφτιαξα σήμερα!!
Έβαλα αλεύρι ολικής, και επειδή δεν είχα όλα τα υλικά που λές, έβαλα σάλτσα ντομάτα, 1φ γαλοπουλα, 1 κολοκύθι, 1 καρότο, 1φ τυρι κιτρινο, λίγο ανθότυρο και 1 ντομάτα σε φέτες!!
Πολύ ωραία!!
Ευχαριστώ!!
=)

Reply
Sofia Sofeto 26/02/2013 - 21:34

Μπράβο Ειρηνάκι μου!
Καλοφάγωτη, τα υλικά σου μια χαρά είναι και με όλικής την φτιάχνω κι εγώ όταν δεν έχω ζέας!
Φιλάκια!!!

Reply
κυριακή χαχα 15/07/2014 - 19:53

τέλειος ο συνδυασμός βρώμης και δίκοκκου….
απλά ευγνώμων!!!
Κυριακή

Reply
Σταυρουλα 07/11/2015 - 13:04

Πολυ θρεπτικο! Θα το δοκιμασω σιγουρα!

Reply
kater;ina karanikou 12/11/2015 - 08:35

Με αλεύρι φαγόπυρου ή βρώμης γίνεται;Ευχαριστώ!

Reply
sofia sofeto 12/11/2015 - 22:04

Νομίζω πως μπορεί να γίνει , βρώμη έχει η συνταγή ήδη, το φαγόπυρο είναι εξαιρετική ιδέα!

Reply
Ειρήνη 12/11/2015 - 19:12

Πως λέγεται το αλεύρι ζέας στα αγγλικά, έχτε ιδέα; Από ποιό δημητριακό προέρχεται; Ευχαριστώ

Reply
sofia sofeto 12/11/2015 - 22:03

Το αλεύρι ζέας λεγεται Triticum dicoccum ή αλλιώς δίκοκο σιτάρι, αυτή είναι η ποικιλία του. Να είσαι καλά!

Reply
ΑΦΡΟΔΙΤΗ 09/06/2017 - 11:57

βγήκε τέλεια!!δεν το περιμενα να βγει τόσο νόστιμο το ζυμάρι!!

Reply
sofia sofeto 09/06/2017 - 18:33

Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε!!!

Reply
marilou 17/06/2017 - 20:14

Εξαιρετική η συνταγή. Την έφτιαξα σήμερα την πίτσα. Πολύ νόστιμη! Χάρηκα ιδιαίτερα που το σάκχαρό μου παρέμεινε χαμηλό στη μέτρηση που έκανα εντός ώρας! Χίλια ευχαριστώ!

Reply
sofia sofeto 18/06/2017 - 00:37

Χαίρομαι πολύ!!! Και για τα ζάχαρα και για την πίτσα που σου άρεσε!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More