12,5K
Σας αρέσει η πίτσα;;;
Δύσκολα κάποιος θα το αρνηθεί !
Είμαι και εγώ λάτρης της.
Αν και έχω πολύ καιρό να φάω
γιατί οι έτοιμες δεν μου αρέσουν πολύ.
Έχουν πολλά λιπαρά και ουσία μηδέν…
Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω
μια πίτσα πολύ γευστική ,
χορταστική και φυσικά ελαφριά!
Υλικά :
Για την βάση.
100 γρ. νιφάδες βρώμης
140 γρ. αλεύρι ζέας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 ml νερό
Λίγο αλάτι.
Διατροφική ανάλυση της βάσης ανά 100 γρ:
Πρόταση για την γεύση.
( Εφαρμόζετε σύμφωνα
με το προσωπικό σας γούστο. )
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 κ.σ Πάστα πιπεριάς φλωρίνης.
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγη ξερή ρίγανη
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
100 γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες.
Διατροφική ανάλυση των υλικών
της γεύσης ανά 100 γρ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά
την βρώμη με την ζέα και το μπέικιν πάουντερ,
Προσθέτουμε το λάδι , το αλάτι και το νερό ,
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε .
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας ,
Την απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα
και την ανοίγουμε ομοιόμορφα
με ένα μικρό πλάστη,
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο
στους 170 βαθμούς κελσίου
και ψήνουμε στις αντιστάσεις
για 10 λεπτά περίπου ,
μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς .
Την βγάζουμε από τον φούρνο
και προσθέτουμε τα υλικά μας ,
ξεκινώντας από τον πελτέ ντομάτας που έχουμε ανακατέψει με το ελαιόλαδο,
την ρίγανη και την Πάστα πιπεριάς φλωρίνης.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς
στις αντιστάσεις του φούρνου.
Όταν έχουν ψηθεί τα υλικά μας
και έχουν λιώσει τα τυριά μας ,
είναι έτοιμη να την απολαύσουμε …
12 σχόλια
Την έφτιαξα σήμερα!!
Έβαλα αλεύρι ολικής, και επειδή δεν είχα όλα τα υλικά που λές, έβαλα σάλτσα ντομάτα, 1φ γαλοπουλα, 1 κολοκύθι, 1 καρότο, 1φ τυρι κιτρινο, λίγο ανθότυρο και 1 ντομάτα σε φέτες!!
Πολύ ωραία!!
Ευχαριστώ!!
=)
Μπράβο Ειρηνάκι μου!
Καλοφάγωτη, τα υλικά σου μια χαρά είναι και με όλικής την φτιάχνω κι εγώ όταν δεν έχω ζέας!
Φιλάκια!!!
τέλειος ο συνδυασμός βρώμης και δίκοκκου….
απλά ευγνώμων!!!
Κυριακή
Πολυ θρεπτικο! Θα το δοκιμασω σιγουρα!
Με αλεύρι φαγόπυρου ή βρώμης γίνεται;Ευχαριστώ!
Νομίζω πως μπορεί να γίνει , βρώμη έχει η συνταγή ήδη, το φαγόπυρο είναι εξαιρετική ιδέα!
Πως λέγεται το αλεύρι ζέας στα αγγλικά, έχτε ιδέα; Από ποιό δημητριακό προέρχεται; Ευχαριστώ
Το αλεύρι ζέας λεγεται Triticum dicoccum ή αλλιώς δίκοκο σιτάρι, αυτή είναι η ποικιλία του. Να είσαι καλά!
βγήκε τέλεια!!δεν το περιμενα να βγει τόσο νόστιμο το ζυμάρι!!
Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε!!!
Εξαιρετική η συνταγή. Την έφτιαξα σήμερα την πίτσα. Πολύ νόστιμη! Χάρηκα ιδιαίτερα που το σάκχαρό μου παρέμεινε χαμηλό στη μέτρηση που έκανα εντός ώρας! Χίλια ευχαριστώ!
Χαίρομαι πολύ!!! Και για τα ζάχαρα και για την πίτσα που σου άρεσε!!!