8,3K
Το καλοκαίρι μου αρέσουν τα ελαφριά και κρύα γλυκά ,
αυτά που σου αφήνουν μια δροσερή γεύση και δεν σου βαραίνουν το στομάχι.
Χθες είχε τα γενέθλια της μια πολύ καλή μου φίλη ,
μπορεί να μεσολαβεί ανάμεσα μας θάλασσα ,
αλλά εγώ της έφτιαξα ένα γλυκάκι που ξέρω πως θα της αρέσει
και με την πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξει!
Αφιερωμένο λοιπόν στην φιλενάδα μου!
Υλικά :
350 γρ. φρέσκο γάλα ελαφρύ
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή και παραδοσιακό 2% λιπαρά
1,5 κουταλιά της σούπας κοφτή στέβια κρυσταλλική 95%
1,5 κ.γ κοφτό αγάρ αγάρ
λίγη φυσική βανίλια σε σκόνη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το αγάρ αγάρ
και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί καλά.
Με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής μετράμε την θερμοκρασία
και μόλις φτάσει τους 80 – 85 βαθμούς Κελσίου είναι έτοιμο ,
σ’ αυτή την θερμοκρασία λιώνει το αγάρ αγάρ.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ,
υπολογίζουμε πως είναι έτοιμο λίγο πριν αρχίσει να φουσκώσει το γάλα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την στέβια και την βανίλια
και τέλος το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Το βάζουμε σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.
Πήζει πολύ γρήγορα και όταν το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε ,
μπορούμε να βάλουμε πάνω του λίγο σιρόπι ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας,
εγώ το δοκίμασα με Μαρμελάδα κορόμηλο ,συνταγή της μητέρας μου!
Καλή επιτυχία σε όλους σας!
2 σχόλια
Επιτέλους βρήκα ένα site γεμάτο από όμορφες συνταγές για υγιεινή διατροφή.
Σας ευχαριστώ πολύ ❤️ να είστε καλά ❤️