Home ΓΛΥΚΑ Ελαφριά πανακότα με αγάρ αγάρ , χωρίς ζάχαρη.

Ελαφριά πανακότα με αγάρ αγάρ , χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
 Το καλοκαίρι μου αρέσουν τα ελαφριά και κρύα γλυκά ,
αυτά που σου αφήνουν μια δροσερή γεύση και δεν σου βαραίνουν το στομάχι.
Χθες είχε τα γενέθλια της μια πολύ καλή μου φίλη ,
μπορεί να μεσολαβεί ανάμεσα μας θάλασσα ,
 αλλά εγώ της έφτιαξα ένα γλυκάκι που ξέρω πως θα της αρέσει
και με την πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξει!
Αφιερωμένο λοιπόν στην φιλενάδα μου!
Υλικά :
350 γρ. φρέσκο γάλα ελαφρύ
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή και παραδοσιακό 2% λιπαρά
1,5 κουταλιά της σούπας κοφτή στέβια κρυσταλλική 95%
1,5 κ.γ  κοφτό αγάρ αγάρ
λίγη φυσική βανίλια σε σκόνη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το αγάρ αγάρ
και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί καλά.
Με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής μετράμε την θερμοκρασία
και μόλις φτάσει τους 80 – 85 βαθμούς Κελσίου είναι έτοιμο ,
σ’ αυτή την θερμοκρασία λιώνει το αγάρ αγάρ.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ,
υπολογίζουμε πως είναι έτοιμο λίγο πριν αρχίσει να φουσκώσει το γάλα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την στέβια και την βανίλια
 και τέλος το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Το βάζουμε σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.
Πήζει πολύ γρήγορα και όταν το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε ,
μπορούμε να βάλουμε πάνω του λίγο σιρόπι ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας,
Καλή επιτυχία σε όλους σας!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More