3,1K
Τι κι αν μπήκε ο Οκτώβρης;
Η ζέστη καλά κρατεί!
Ευτυχώς δηλαδή , γιατί με την τιμή που θα έχει το πετρέλαιο,
δεν το βλέπω να ζεσταθούμε όταν θα έρθουν τα κρύα…
Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την καλοκαιρία
και ας φτιάξουμε ένα παγωτάκι!
Ναι, καλά διαβάσατε!
Ως φανατική “παγωτατζού”,
δεν εγκαταλείπω εύκολα την αγαπημένη μου λιχουδιά!
Σας έχω όμως κάτι διαφορετικό…
Κάτι ιδιαίτερο θα έλεγα…
Ας μην πολυλογώ όμως γιατί δεν μ’ αρέσει καθόλου αυτό,
δείτε και θα καταλάβετε!
Υλικά:
3 φλιτζάνια του τσαγιού αριάνι 1,7 % λιπαρά
200 γρ. ανθότυρο
2,5 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95%
ή
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι ή αγαύη
λίγη φυσική βανίλια σε σκόνη
σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια.
Για την γεύση του ανανά θα βάλουμε
Για την γεύση του ανανά θα βάλουμε
Ανανάς , γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη!Μέσα στο μπλέντερ θα βάλουμε το ανθότυρο και το αριάνι ,
μαζί και την στέβια με την βανίλια,
τα κτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα.
μαζί και την στέβια με την βανίλια,
τα κτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Λίγο πριν παγώσει τελείως θα προσθέσουμε μέσα τις σταφίδες και τα καρύδια.
Όταν το σερβίρουμε προσθέτουμε από πάνω τον ανανά μας …
Δεν θα πιστεύετε την νοστιμιά του !
Πιο ligth δεν γίνεται!!!
2 σχόλια
Πρέπει να μετρήσουμε μάλλον το ζάχαρο μας.Εκπληκτικό!Βασανιστήριο σκέτο η θέα του!
Τις καλησπέρες μου!
Καλησπέρα!
Μην ανησυχείς για το ζάχαρο , πιο ελαφρύ παγωτό δεν γίνεται!