5,9K
Μια μέρα που έκανα την βόλτα μου στο διαδίκτυο βρήκα αυτό :
Από την πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα : http://www.calabriafromscratch.com/.
…Ε ! και όπως καταλαβαίνετε , μου μπήκανε ιδέες!
Πρώτον , τι γεύση θα έχει μια μελιτζάνα σε γλυκό
και μετά , πως θα μπορούσα να το φέρω στα δικά μου “δεδομένα”…
Πήρα ,τα γνωστά μου τεφτέρια ,
τα έβαλα κάτω και αποφάσισα να το τολμήσω…
Ιδού το αποτέλεσμα!
Υλικά για τέσσερις μερίδες :
1 μελιτζάνα φλάσκα μεσαίου μεγέθους
λίγο ελαιόλαδο
10 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και χοντροκομμένα
10 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
λίγο σουσάμι
λίγη κανέλα
4 σταγόνες υγρή στέβια γνωστής ελληνικής εταιρίας αναψυκτικών .
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ανθότυρο ανακατεμένο με 5 σταγόνες από την παραπάνω στέβια,
3 κουταλιές της σούπας Μαρμελάδα μανταρίνι, χωρίς ζάχαρη!
4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
2 τρουφάκια από την συνταγή “Βόμβες” σοκολάτας μεν , χωρίς ζάχαρη και με λίγα …
ή
10 σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ.
Ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας τις μελιτζάνες,
τις κόβουμε σε φέτες πάχους 0,5 εκατοστού περίπου.
Τις λαδώνουμε με ένα πινέλο
και τις βάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 12 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Όταν τις βγάλουμε ,
παίρνουμε ένα πυρίμαχο μπολάκι διαμέτρου 10 εκατοστών
και το με το πινέλο το περνάμε με ένα μείγμα,
από 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ,
λίγη κανέλα και τις 4 σταγόνες στέβιας .
Ρίχνουμε και λίγο σουσάμι
και ξεκινάμε να στρώνουμε τις μελιτζάνες ,
όπως στην φωτογραφία.
Η μια να πατάει ελαφρώς πάνω στην άλλη.
Αφού τις στρώσουμε (όσες πάρει ),
βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από την μαρμελάδα
και την απλώνουμε καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο ανθότυρο μας,
τις 5 σταγόνες της υγρής στέβιας,
το εσάνς πικραμύγδαλου και τα κτυπάμε στο μούλτι να ενωθούν.
Προσθέτουμε και τις μουλιασμένες σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα μέσα στο μπολάκι με τις μελιτζάνες .
Τώρα ήρθε η σειρά της σοκολάτας.
Κόβουμε σε φέτες τις τρούφες ή βάζουμε σάλτσα σοκολάτας,
προσθέτουμε από πάνω και ένα μείγμα από τ’ αμύγδαλα και τα φιστίκια .
Νομίζω πως βάλαμε αρκετά μέσα!
Ήρθε η ώρα να κλείσουμε τις μελιτζάνες.
Τις γυρίζουμε προς τα μέσα του μπολ,
με προσοχή να σκεπάζει η μία την άλλη.
Όταν κλείσουμε και την τελευταία ,
πατάμε μ’ ένα κουτάλι από πάνω
για να τις ευθυγραμμίσουμε όσο γίνεται .
Περνάμε με το πινέλο λίγο ακόμα μείγμα λαδιού ,κανέλας,στέβιας
και από πάνω λίγη ακόμα μαρμελάδα.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε ,
στους 170 βαθμούς παρακαλώ,
στον αέρα ,για 15 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο ,
αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
Από πάνω βάζουμε την αγαπημένη σάλτσα σοκολάτας …
Δεν σας λέω άλλα…
Μόνο δοκιμάστε το!
25 σχόλια
Σοφία δεν μπορώ να φανταστώ τη μελιτζάνα σε γλυκό, είχα δει κάτι πάλι γλυκό με μελιτζάνα που έδινε η Μαρίνα κι έχω μείνει με την απορία του πως θα είναι. Δεν λέω ότι θα το φτιάξω γιατί εγώ γλυκά δεν τρώω οπότε για έναν ακόμη που είμαστε στο σπίτι δεν γίνεται.Μου αρέσουν οι πειραματισμοί σου.
Καλό Σ/Κ
Καλώς την Ξανθή!
Όλα καλά;
Είναι κρίμα να μείνεις με την απορία…
Φτίαξε ένα να το δοκιμάσεις!
Καλό σου βράδυ!
Μελιτζάνα με σοκολάτα ??? τι είναι τούτο πάλι ??
Μ’αρεσει που πειραματίζεσαι … μήπως να το έκανα για να δω πως βγαίνει ?
Φιλιά
Conna μου ,
δεν είναι δική μου η έμπνευση,
είναι ιταλική συνταγή, εγώ την τροποποίησα ,
την έφερα στα δικά μου δεδομένα.
Δοκίμασε την, να σου φύγει η απορία ,
όπως έκανα κι εγώ και δεν το μετάνιωσα…
Πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως δελεαστική συνταγή!!! Θα ήθελα σίγουρα να τη δοκιμάσω!
Γλυκιά μου Αναστασία γειά σου!
Είναι κάτι πολύ διαφορετικό απ’τα γλυκά που έχουμε συνηθίσει να τρώμε, αξίζει να το δοκιμάσεις!
Καλό βράδυ!
Αγαπητέ .. ότι υπέροχη συνταγή! 😀 Πολύ καλό, είστε καλοί στην κουζίνα! Έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο και ένα μεγάλο φιλί! <3
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια !
Μαζί ξενυχτάμε απόψε ε;
Και να τους το παρουσιάσω (στους σοκολατολάτρεις της οικογένειας) και να τους πω: μουσακάς με μελιτζάνα!! Να δω τα μούτρα τους κι’ ας “πεθάνω” που λένε :-))) Σοφία μου!
ΣΟΚ θα πάθουν!
Χμ…μάλλον θα πρέπει να διευρύνεις τους γαστρονομικούς ορίζοντες της οικογένειας σου,
έχουν συνδιάσει τις μελιτζάνες μόνο με τον μουσακά;
Κρίμα για την μελιτζάνα!
Το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού μελιτζανάκι , πως τους το παρουσιάζείς σαν τουλούμπα;;;
Χαχαχα!!! να σαι καλά!!!
Μπα βρε συ…αυτό το “τσακίζω” μόνη μου, όπως άλλωστε και όλα τα γλυκά κουταλιού γιατί δεν τους αρέσουν. Εγώ τα κάνω όποτε έχω καιρό. Κρατώ για μένα και μετά μοιράζω βαζάκια δεξιά και αριστερά.
Καλημέρες.
Τυχεροί οι φίλοι σου και πάλι!
Περίεργο το βλέπω αλλά σίγουρα θα είναι εύγευστο από τα χεράκια σου είναι!
Λοιπόν αν κάποια στιγμή βρεθώ στα βόρια ή εσύ στα νότια, θυμησε μου να στο φτιάξω , όχι τίποτα άλλο αλλά μου δείχνεις τυφλή εμπιστοσύνη και πρέπει να σε βγάλω ασπροπρόσωπο!!!
Πολύ με ιντριγκάρει η πρότασή σου Σοφία!
Τη βρίσκω ωραία ιδέα!
Και εμείς δεν κάνουμε το μελιτζανάκι γλυκό; Καθώς και τόσα άλλα λαχανικά; Γιατί όχι και μελιτζάνα με σοκολάτα!
Z.
Μ’αρέσει που δεν είσαι κολλημένη…
Ο σωστός μάγειρας πρέπει να πειραματίζεται με πολλά και διάφορα! Να είσαι καλά και καλό σου βράδυ!
Σοφία μου άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση!!!Εχω δοκιμάσει μελιτζανάκι γλυκό και είναι καταπληκτικό.Με το μανταρίνι, τη σοκολάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχεις προσθέσει σίγουρα έχει γίνει φοβερό!Μπράβο!!!
Φιλιά!
Γεια σου Ελένη μου!
Εμένα μου άρεσε πολύ και θα το ξαναφτιάξω σύντομα,
θα μου άρεσε για γλυκό του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν,
ίσως και να το κάνω και με άλλο γευστικό συνδιασμό ,
θα δούμε… Καλό σου απόγεύμα!
Καλημέρα , Σοφία!
Πρωτότυπη συνταγή!!!!!!Από εμφάνιση σκίζει!!!!!!!Θα το δοκίμαζα!
Καλή εβδομάδα, φιλάκια!
Γειά σου κοπελιά με τις όμορφες ζωγραφικές!
Σ’ ευχαριστώ πολύ για τον ενθουσιασμό σου,
μου τον μεταδίδεις!
Δεν ξέρεις πόσο καλό μου κάνει αυτό!!!
Φιλιά πολλά αγαπητή μου!!!
Hey darling nice blog you have here, I like your posts! Hope you will have time to visit mine and let me know your opinion about it, maybe we could follow each other if you like my posts =)
XOXO
Ylenia
Hi,
I was glad we met, you’re very pretty girl, you’re beautiful style
I wish you the best!
Εχω φτιαξει κατι παρομοιο, την παρμιτζιανα μελιτζανας με σοκολατα και πραγματικα ηταν απο τα καλυτερα γλυκα που εχω δοκιμασει!
Όντως μοιάζουν αρκετά οι συνταγές μας,
κι εγώ την γνήσια είδα και την έφερα στα δικά μου δεδομένα, πιστέυω με επιτυχία.
Είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα και νομίζω πως αξίζει κάποιος να το φτιάξει για να μπορεί να έχει πλήρη άποψη και όχι να το φαντάζεται .
Είτε με τον δικό σου τρόπο , είτε με τον δικό μου , νομίζω πως είναι ιδιαίτερο και πολύ απολαυστικό γλυκό.
Καλό βράδυ αγαπητή μου!
καταπληκτική ιδέα ! νς είσαι καλά ! το δοκιμάζω σε διαιτητική μορφή