9,5K
Τον τελευταίο καιρό έχω αγαπήσει τα αβοκάντο ιδιαίτερα, είναι τόσο νόστιμα και υγιεινά!
Χθες λοιπόν, είδα πως είχε ωριμάσει αρκετά,
ένα απ’ τα αβοκάντο μου…
Τι να το κάνω;
Στην σαλάτα δεν θα μου άρεσε τόσο μαλακό…
Και μου ήρθε η ιδέα!
Το καθάρισα και το έβαλα στο μπλέντερ.
Ωραία και;
Πήρα ένα λεμονάκι και το έστυψα.
Έριξα μέσα τον χυμό του,
μια σκελίδα σκόρδου, μέσα κι αυτή!
1/2 κουταλιά της σούπας ταχίνι
και 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο.
Πήρα και μια γεμάτη κουταλιά απ΄το αγαπημένο μου Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης.
Όλα μέσα στο μπλέντερ!!!
Α! να μην ξεχάσω λίγο αλάτι!
Τα χτύπησα όλα μαζί και ιδού το αποτέλεσμα!
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Έδωσα στον δύσκολο γευσιγνώστη
της οικογένειας για δοκιμή…
” Μ’ αρέσει ” μου λέει !
Δοκιμάζω κι εγώ ….
Μμμ, δίκιο έχει το κοριτσάκι μου!
Το άλειμμα μου ήταν έτοιμο για κατανάλωση.
Να λοιπόν τι θα προσθέσω στην σαλάτα μου…
Λάχανο ψιλοκομμένο και άλειμμα από αβοκάντο…
Καταπληκτικό!
Την επόμενη φορά που θα ξαναφτιάξω ,
θα το προσθέσω στα ζυμαρικά μου,
ξεχάστε την κρέμα γάλακτος ,
το αβοκάντο κάνει θαύματα!
* Νέα δοκιμή!!!
Το έφτιαξα χωρίς την πάστα πιπεριάς Φλωρίνης
και έγινε εξίσου νόστιμο!!!
Πρόσθεσα φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο πιπέρι καγιέν για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
Κάντε τις δικές δοκιμές και απολαύστε το!!!
8 σχόλια
Όμορφο μικρό κορίτσι! <3 Και αβοκάντο είναι καλή, φίλε μου! Ένα μεγάλο φιλί και μια ευτυχισμένη Κυριακή!
Καλώς την!
Ευχαριστώ και ανταποδίδω τα φιλιά!
Καλή εβδομάδα!
Τι ωραία ιδέα! Η πρόταση σου να το συνοδεύσουμε με μακαρόνια είναι εξαιρετική!
Καλό μήνα!
Γεια σου κοπελιά!
Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στην γειτονιά μου!
Ωραία είναι και με τα μακαρόνια αλλά προσοχή στις θερμίδες!
Το αβοκάντο δυστυχώς έχει αρκετές και θέλει μέτρο… καταλαβαίνεις…
Φιλάκια πολλά!!!
η αλήθεια είναι ότι το αβοκάντο δε μου πολυαρέσει και το φοβάμαι σαν θερμίδες, αν και ξέρω τα πολύτιμα οφέλη του..μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να το αγαπήσω?
Λίλα μου καλησπέρα!
Η αλήθεια είναι ότι έχει πολλές θερμίδες, όμως είναι καταπληκτικό, πόσο καλό κάνει στον οργανισμό μας!
Παλαιότερα κι εγώ δεν το πολυέτρωγα, τώρα το τρώω πολύ συχνά, με μέτρο βέβαια, κάνε μια δοκιμή και θα με θυμηθείς!
Καλή σου νύχτα!
Σοφία μου πάρα πολύ καλή η ιδέα σου, φαντάζομαι τη νοστιμιά του…μμμ!!!
Φιλιά!
Καλησπέρα αγαπητή Ελένη!
Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στα μέρη μου.
Το αβοκάντο είναι ένα υλικό που με έχει μαγέψει, δοκίμασε το και θα καταλάβεις!
Φιλιά πολλά και μια γλυκιά καληνύχτα!