5,K
Το φαγητό που θα σας παρουσιάσω είναι ένα εύκολο ,
γρήγορο στο μαγείρεμα του και πολύ νόστιμο πιάτο.
Θα χρειαστούμε :
500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
3 σκελίδες σκόρδου
ξερή ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λίγο κάρυ
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ή ροζέ κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
χυμό από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά το συκώτι και το κόβουμε σε κομμάτια,
το βάζουμε μέσα σένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στην φωτιά.
Αρχίσει να βγάζει τα υγρά του , το γυρίζουμε και απ΄τις δυο πλευρές,
προσθέτουμε το σκόρδο ,την ρίγανη , το κάρυ και λίγο ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και μετά από 2 – 3 λεπτά ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε , περιμένουμε με ανοικτό καπάκι 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα και το σκεπάζουμε .
Το αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να βράσει καλά
και όταν δούμε ότι είναι έτοιμο ,
του ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι .
Έχουμε στύψει το λεμόνι και μέσα στον χυμό διαλύουμε το ταχίνι και την μουστάρδα , τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα μας ,
Αποσύρουμε απ’ την φωτιά και το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή καστανό.
Καλή μας όρεξη!