Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Τηγανίτες από κάστανα και ξερά σύκα , χωρίς ζάχαρη .

Τηγανίτες από κάστανα και ξερά σύκα , χωρίς ζάχαρη .

by sofia sofeto
8 Σχόλια
τηγανίτες από κάστανα 1
 
Καλημέρα σε όλους μου τους φίλους και τις φίλες!
Αυτές τις τελευταίες ημέρες του χρόνου,
σκέφτηκα να σας παρουσιάσω σε κάθε μου ανάρτηση,
  μόνο αγαπημένα μου γλυκά!
Έτσι μήπως και μας μπει γλυκά η νέα χρονιά ,
γιατί αυτή που φεύγει δεν την λες και καλή…
Προσωπικά είχα τα “θεματάκια μου” , 
αλλά ευτυχώς τα αντιμετώπισα όσο καλύτερα γινόταν !
Εύχομαι λοιπόν να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για όλους μας ,
να είμαστε πάνω απ ‘ όλα υγιείς και αγαπημένοι και όλα τ’ άλλα θα τα βρούμε!
Τώρα που  τα κάστανα είναι στην εποχή τους,
σκέφτηκα να φτιάξω τηγανίτες μυρωδάτες ,
που με λίγο αρωματικό μέλι είναι ένα καταπληκτικό γλυκάκι !
 
Υλικά:
 
190 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
70 γρ. καρύδια
50 γρ. ξερά σύκα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά της σούπας αλεύρι ζέας .
 
Κατ’ αρχήν θα βάλουμε τα κάστανα στο μπλέντερ να γίνουν αλεύρι,
θα προσθέσουμε τα καρύδια και τα ξερά σύκα ,
 τα οποία έχουμε μουλιάσει μέσα στο Λικέρ κανέλας χωρίς ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα  τα  μπαχαρικά μας και το λικέρ.
Κτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι ,
ζυμώνουμε να ενωθούν και τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο,
 το απλώνουμε γύρω απ’ το ζυμάρι και ζυμώνουμε πάλι ελαφρώς.
 
Έχουμε βάλει ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά,
δεν προσθέτουμε τίποτα.
Πάνω σε μια πλαστική επίπεδη  επιφάνεια κοπής ,
θα βάλουμε μικρά μπαλάκια από την ζύμη μας ,
θα τα ανοίξουμε με τον μικρό πλάστη ,
αφού προηγουμένως στρώσουμε από πάνω τους,
 ένα κομμάτι διάφανη ζελατίνη για τρόφιμα.
Αυτό μας βοηθάει να ανοίξουμε την ζύμη ,
η οποία είναι μαλακή και κολλάει.
Ανοίγουμε λοιπόν  ένα φύλο ύψους περίπου 5 χιλιοστών,
μ’ ένα στρογγυλό κουπ ατ δίνουμε το σχήμα
 και με προσοχή ξεκολλάμε από την επιφάνεια
με μια μικρή σπάτουλα.
Τοποθετούμε στο τηγάνι το κάθε μας κομμάτι ,
 το σιγοψήνουμε  και απ’ τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει .
Όταν είναι όλα έτοιμα σερβίρουμε με μέλι ή σιρόπι αγάυης ,
τριμμένα καρύδια και φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανελίτσα!
Σας εύχομαι καλή απόλαυση!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

8 Σχόλια

lila georgiou 27/12/2012 - 22:05

τι να πρωτοσχολιάσω για το μαγικό τρόπο να μετατρέπεις συνταγές σε ελαφριά και υγεινή εκδοχή!μπράβο σου και χρόνια πολλά με υγεία και δημιουργική σκέψη!

Reply
Sofia Sofeto 28/12/2012 - 22:18

Ευχαριστώ πολύ Λίλα μου για όλα! Σου εύχομαι τα καλύτερα, καλή σου νύχτα!

Reply
Eri 28/12/2012 - 18:55

Χρονια πολλά Σοφία μου, πραγματικά πολύ εντυπωσιακή η συνταγή σου θα την καρφιτσώσω για να την κάνω σίγουρα μετά τις γιορτές.
Καλή Πρωτοχρονιά!

Reply
Sofia Sofeto 28/12/2012 - 22:23

Eri μου,χρόνια πολλά! Σου εύχομαι να χαίρεσαι την οικογένεια σου! Σέυχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Reply
Όστρια 29/12/2012 - 14:07

Χρόνια πολλά εύχομαι και ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο…Φιλιά και αγάπη…

Reply
Sofia Sofeto 29/12/2012 - 22:42

Καλή νέα χρονιά σου έυχομαι , υγεία και αγάπη!

Reply
sundayspoon 29/12/2012 - 16:07

Πολύ εντυπωσιακή και πρωτότυπη συνταγή! Ιδανική για γιορτινό πρωινό και όχι μόνο! Μπράβο!
Πολλά φιλάκια!

Reply
Sofia Sofeto 29/12/2012 - 22:43

Ευχαριστώ πολύ καλή μου!
Σου εύχομαι ότι επιθυμείς και υγεία !

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More