3,8K
Καλημέρα σε όλους μου τους φίλους και τις φίλες!
Αυτές τις τελευταίες ημέρες του χρόνου,
σκέφτηκα να σας παρουσιάσω σε κάθε μου ανάρτηση,
μόνο αγαπημένα μου γλυκά!
Έτσι μήπως και μας μπει γλυκά η νέα χρονιά ,
γιατί αυτή που φεύγει δεν την λες και καλή…
Προσωπικά είχα τα “θεματάκια μου” ,
αλλά ευτυχώς τα αντιμετώπισα όσο καλύτερα γινόταν !
Εύχομαι λοιπόν να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για όλους μας ,
να είμαστε πάνω απ ‘ όλα υγιείς και αγαπημένοι και όλα τ’ άλλα θα τα βρούμε!
Τώρα που τα κάστανα είναι στην εποχή τους,
σκέφτηκα να φτιάξω τηγανίτες μυρωδάτες ,
που με λίγο αρωματικό μέλι είναι ένα καταπληκτικό γλυκάκι !
Υλικά:
190 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
70 γρ. καρύδια
50 γρ. ξερά σύκα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
2 σφηνάκια Λικέρ κανέλας χωρίς ζάχαρη.
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά της σούπας αλεύρι ζέας .
Κατ’ αρχήν θα βάλουμε τα κάστανα στο μπλέντερ να γίνουν αλεύρι,
θα προσθέσουμε τα καρύδια και τα ξερά σύκα ,
τα οποία έχουμε μουλιάσει μέσα στο Λικέρ κανέλας χωρίς ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά μας και το λικέρ.
Κτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι ,
ζυμώνουμε να ενωθούν και τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο,
το απλώνουμε γύρω απ’ το ζυμάρι και ζυμώνουμε πάλι ελαφρώς.
Έχουμε βάλει ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά,
δεν προσθέτουμε τίποτα.
Πάνω σε μια πλαστική επίπεδη επιφάνεια κοπής ,
θα βάλουμε μικρά μπαλάκια από την ζύμη μας ,
θα τα ανοίξουμε με τον μικρό πλάστη ,
αφού προηγουμένως στρώσουμε από πάνω τους,
ένα κομμάτι διάφανη ζελατίνη για τρόφιμα.
Αυτό μας βοηθάει να ανοίξουμε την ζύμη ,
η οποία είναι μαλακή και κολλάει.
Ανοίγουμε λοιπόν ένα φύλο ύψους περίπου 5 χιλιοστών,
μ’ ένα στρογγυλό κουπ ατ δίνουμε το σχήμα
και με προσοχή ξεκολλάμε από την επιφάνεια
με μια μικρή σπάτουλα.
Τοποθετούμε στο τηγάνι το κάθε μας κομμάτι ,
το σιγοψήνουμε και απ’ τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει .
Όταν είναι όλα έτοιμα σερβίρουμε με μέλι ή σιρόπι αγάυης ,
τριμμένα καρύδια και φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανελίτσα!
Σας εύχομαι καλή απόλαυση!
8 σχόλια
τι να πρωτοσχολιάσω για το μαγικό τρόπο να μετατρέπεις συνταγές σε ελαφριά και υγεινή εκδοχή!μπράβο σου και χρόνια πολλά με υγεία και δημιουργική σκέψη!
Ευχαριστώ πολύ Λίλα μου για όλα! Σου εύχομαι τα καλύτερα, καλή σου νύχτα!
Χρονια πολλά Σοφία μου, πραγματικά πολύ εντυπωσιακή η συνταγή σου θα την καρφιτσώσω για να την κάνω σίγουρα μετά τις γιορτές.
Καλή Πρωτοχρονιά!
Eri μου,χρόνια πολλά! Σου εύχομαι να χαίρεσαι την οικογένεια σου! Σέυχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Χρόνια πολλά εύχομαι και ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο…Φιλιά και αγάπη…
Καλή νέα χρονιά σου έυχομαι , υγεία και αγάπη!
Πολύ εντυπωσιακή και πρωτότυπη συνταγή! Ιδανική για γιορτινό πρωινό και όχι μόνο! Μπράβο!
Πολλά φιλάκια!
Ευχαριστώ πολύ καλή μου!
Σου εύχομαι ότι επιθυμείς και υγεία !