3,3K
Καλησπέρα σας αγαπητοί μου φίλοι!
Ελπίζω να περάσατε όμορφα Χριστούγεννα ,
με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!
Για μένα ήταν οικογενειακή υπόθεση,
και φυσικά πολύ μου άρεσε που πέρασα την παραμονή των Χριστουγέννων,
αγκαλιά με την κόρη μου και τον άντρα μου μπροστά στο τζάκι !
Διηγηθήκαμε στην μικρή μας την ιστορία της γεννήσεως του Χριστού ,
η κόρη μου ενθουσιάστηκε από την ιστορία!
Πριν λίγες μέρες μια φίλη του Sofeto,
μου έστειλε το παρακάτω σχόλιο :
Σοφία μόλις έφτιαξα τα μελομακάρονα σου και έγιναν τέλεια!!
Σ’ευχαριστούμε για την έμπνευση και την ακρίβεια των δόσεων (τα ζύγιζα όλα με γραμμάρια).
Πιστεύεις ότι οι δίπλες σαν γλυκό θα μπορούσαν να γίνουν διαιτητικές?
Σ’ευχαριστούμε για την έμπνευση και την ακρίβεια των δόσεων (τα ζύγιζα όλα με γραμμάρια).
Πιστεύεις ότι οι δίπλες σαν γλυκό θα μπορούσαν να γίνουν διαιτητικές?
Σκέφτηκα πως θα μπορούσα να κάνω κάτι…
Άλλωστε τα ξεροτήγανα και οι δίπλες είναι απ’ τα αγαπημένα μου γλυκίσματα ,
ήθελα να δοκιμάσω…
Πήρα λοιπόν τα απαραίτητα υλικά μου και ξεκίνησα!
Υλικά:
Για την ζύμη:
250 γρ. αλεύρι κίτρινο παραδοσιακό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσικουδιά
3 σφηνάκια νερό ή χυμό πορτοκάλι.
Για το άνοιγμα των φύλλων:
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Για το σερβίρισμα :
Μέλι ή σιρόπι αγαύης
χοντροκομμένα καρύδια
κανέλα σε σκόνη.
Η διαδικασία πολύ απλή.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά
και δημιουργούμε μια σφικτή αλλά ελαστική ζύμη.
Την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι
και το βάζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά.
Ξεκινάμε να ανοίξουμε τα φύλλα μας ,
βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο τα δάκτυλά μας
και χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε μικρότερα σε μέγεθος ενός καρυδιού.
Ένα ένα ζυμαράκι το ανοίγουμε με τον μικρό πλάστη ,
θέλουμε να γίνει αρκετά λεπτό φύλλο.
Όταν ανοίξουμε το φύλλο μας,
το κόβουμε σε σχήμα που μας αρέσει με το ειδικό εξάρτημα ζικ-ζακ ,
που κάνει για πίτες και λοιπές ζύμες.
Με το που κόβουμε το τοποθετούμε στο προθερμασμένο τηγάνι μας.
Το έχουμε χαμηλώσει τώρα πια στην μεσαία θερμοκρασία.
Μόλις δούμε πως το ζυμάρι έχει ψηθεί (προσοχή ! όχι καεί…),
το γυρίζουμε απ’ την άλλη πλευρά.
Είναι έτοιμο όταν γίνει τραγανό και ψιλοροδίσει η κάθε του πλευρά.
Μπορούμε με το που τα βγάζουμε να τους ρίξουμε από πάνω μέλι ή αγαύη,
να πασπαλίσουμε με καρύδια και κανέλα…
Το τραγανό γλυκάκι μας είναι έτοιμο!
Καλοφάγωτο παιδιά !!!
8 σχόλια
Χρόνια πολλά Σοφία!
Εύχομαι κάθε ευτυχία και προσωπική επιτυχία.
Και καλές συνταγές 🙂
Χρόνια σου πολλά καλέ μου Σεβάχ!
Εύχομαι ότι επιθυμείς και πάνω απ’ όλα υγεία!
Sofia σ’ευχαριστούμε πολύ! Χρόνια πολλά με αγάπη και υγεία σε εσένα και στην οικογένεια σου! Θα δοκιμαστούν τα ξεροτήγανα οπωσδήποτε! Φιλιά!
Χρόνια σου πολλά αγαπητή Loulou lolita!
Ελπίζω να σου αρέσουν τα ξεροτήγανα όπως και τα μελομακάρονα!
Καλή επιτυχία!!!
Δεν φαίνονται καθόλου δύσκολα. Πρέπει να είναι και πολύ νόστιμα!
Να είσαι πάντα καλά Σοφία μου! Να έχετε μια υπέροχη χρονιά εσύ και η οικογένειά σου, γεμάτη υγεία, ευτυχία και αγάπη!
Πολλά φιλιά!
Χρόνια σου πολλά αγαπητή μου Selcouth!!!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και ανταποδίδω!
Καλό σου βράδυ!!!
Έτσι τραγανά και μελωμένα που τα βλέπω, πολύ τα λιγουρεύομαι!!
Χρόνια πολλά Σοφία μου! Υγεία και χαρά σε σένα και τους αγαπημένους σου!
Φιλάκια!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
Σου εύχομαι κι εγώ με την σειρά μου ότι επιθυμείς να σου συμβεί!!!