Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Προφιτερόλ αλά Sofeto, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο!!!

Προφιτερόλ αλά Sofeto, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο!!!

by sofia sofeto
8 σχόλια
προφιτερόλ παλιό
 Τώρα που είμαστε μέσα στις γιορτές ,
σκέφτηκα να φτιάξω ένα απ’ τα αγαπημένα γλυκά της οικογένειας μου
και να το μοιραστώ μαζί σας!
Θα μου πείτε , 
μπορεί  να γίνουν τα σου χωρίς βούτυρο και ζάχαρη;
Θα σας απαντήσω,
ναι και με μεγάλη επιτυχία!
Όσοι πιστοί προσέλθετε…

Υλικά:

Για τα σου:

65 γρ. ελαιόλαδο
175 γρ. νερό
8 σταγόνες υγρή  στέβια
με αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι ζέας
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
ή 3 αυγά μικρά.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

προφιτερόλ παλιό 2
Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή,
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση
το νερό με το ελαιόλαδο.
Μόλις δούμε να κοχλάζουν
προσθέτουμε την στέβια
και ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί.
Ανακατεύουμε καλά ,
 μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
 και να μαζεύεται σε μια μπαλίτσα.
 Αποσύρουμε απ ‘ την φωτιά
και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τ’ αυγά.
 Με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε πολύ καλά 
μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας ωραιότατος σφικτός χυλός.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα
 και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε
λίγο απ’ το μείγμα.
 Με την βοήθεια ενός άλλου κουταλιού
σπρώχνουμε για να πέσει στην λαδόκολλα.
Μην σας τρομάζει το ακανόνιστο σχήμα τους,
με το ψήσιμο θα φουσκώσουν
και θα στρογγυλέψουν!
Έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς Κελσίου  και ψήνουμε στις αντιστάσεις ,
όταν δούμε πως έχουν φουσκώσει και ροδοψηθεί ,
τότε είναι έτοιμα!
Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν
 και στην συνέχεια μπορούμε
με την βοήθεια ενός κορνέ,
 να τα γεμίσουμε με μια αγαπημένη μας κρέμα 
και φυσικά να τα περιχύσουμε με σάλτσα σοκολάτας.
Επέλεξα για την γέμιση την μους βανίλιας. 

Υλικά:

300 γρ. γλυκιά φρέσκια μυζήθρα
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
2,5 κ.γ υγρή στέβια
Λίγη εσάνς φυσικής βανίλιας.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

Για γλάσο σοκολάτας ταιριάζει εκπληκτικά
η αγαπημένη μου συνταγή
που θα δείτε στο βίντεο παρακάτω…

Τα choux διατηρούνται,
εφόσον τα αφήσουμε να κρυώσουν,
μέσα σε μπολ με καλά κλεισμένο καπάκι.
Είναι προτιμότερο να τα γεμίσουμε
με την μους βανίλιας
και να τα περιχύσουμε με την σοκολάτα
λίγη ώρα πριν τα σερβίρουμε,
ώστε να μην απορροφήσουν
υγρασία τα σουδάκια.
Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη
πως θα τα απολαύσετε όσο κι εγώ…
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε,
σας φιλώ γλυκά!
Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

8 σχόλια

M M 24/12/2012 - 07:44

Πολυ ωραια τα προφιτερολ σου Σοφια!
Δεν το φανταζομουν οτι θα μπορουσε η ζυμη σου να
γινει και με ελαιολαδο, αλλα γιατι οχι!?
Καλα Χριστουγεννα, με υγεια και ευτυχια!

Reply
Ερμιόνη 24/12/2012 - 08:28

Καλά Χριστούγεννα Σοφία μου!
Τι ωραία η ελαφριά σου πρόταση! Νομίζω ότι ειδικά τώρα αλλά και μετά τις γιορτές θα την τιμήσουμε δεόντως!
Φιλιά!

Reply
Kitchen Stories 24/12/2012 - 08:43

Καλά κι ευτυχισμένα Χριστούγεννα Σοφία για εσένα και την οικογένειά σου!

Τα προφιτερόλ είναι το αγαπημένο γλυκό του καλού μου, και καθώς κι αυτός προσέχει να μην καταναλώνει πολλή ζάχαρη, η ιδέα με τη Στέβια είναι ό,τι πρέπει.

Z.

Reply
sundayspoon 24/12/2012 - 09:33

Καλά Χριστούγεννα Σοφάκι! Γλυκά σαν το προφιτερόλ σου!
Πολλά φιλιά!

Reply
ΕΛΕΝΗ 24/12/2012 - 12:23

Σοφάκι μου υπέροχα τα προφιτερόλ σου, δε φανταζόμουν ποτέ πως μπορούν γίνουν με αυτό το τρόπο, μπράβο!!!
Καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία!Να περάσετε καλά!!!
Φιλιά πολλά!!!

Reply
Όστρια 25/12/2012 - 18:43

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ…

Reply
Sofia Sofeto 25/12/2012 - 21:54

Αγαπημένες μου και αγαπημένοι μου,
χρόνια πολλά και καλά εύχομαι σε όλους μας ,
με υγεία και αγάπη!!!

Reply
Ουράνιο Τόξο 25/11/2013 - 15:50

Αγαπημενη μου Σοφια καλησπέρα! Εφτιαξα επιτελους αυτο το προφιτερολ, και ομολογω οτι ξετρελαθηκα- ολοι δηλαδη. Δεν μπορουσα να φανταστώ οτι μπορεις να φτιαξεις σου χωρις βουτυρο. Ετσι παντα το απεφευγα ή εφτιαχνα μονο σε γιορτες….τωρα ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου – εχω αναρτησει φωτο στο FB φιλακια

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!