9,4K
Τώρα που είμαστε μέσα στις γιορτές ,
σκέφτηκα να φτιάξω ένα απ’ τα αγαπημένα γλυκά της οικογένειας μου
και να το μοιραστώ μαζί σας!
Θα μου πείτε ,
μπορεί να γίνουν τα σου χωρίς βούτυρο και ζάχαρη;
Θα σας απαντήσω,
ναι και με μεγάλη επιτυχία!
Όσοι πιστοί προσέλθετε…
Υλικά:
Για τα σου:
65 γρ. ελαιόλαδο
175 γρ. νερό
8 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι ζέας
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
ή 3 αυγά μικρά.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή,
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση
το νερό με το ελαιόλαδο.
Μόλις δούμε να κοχλάζουν
προσθέτουμε την στέβια
και ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί.
Ανακατεύουμε καλά ,
μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
και να μαζεύεται σε μια μπαλίτσα.
Αποσύρουμε απ ‘ την φωτιά
και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τ’ αυγά.
Με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε πολύ καλά
μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας ωραιότατος σφικτός χυλός.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα
και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε
λίγο απ’ το μείγμα.
Με την βοήθεια ενός άλλου κουταλιού
σπρώχνουμε για να πέσει στην λαδόκολλα.
Μην σας τρομάζει το ακανόνιστο σχήμα τους,
με το ψήσιμο θα φουσκώσουν
και θα στρογγυλέψουν!
Έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στις αντιστάσεις ,
όταν δούμε πως έχουν φουσκώσει και ροδοψηθεί ,
τότε είναι έτοιμα!
Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν
και στην συνέχεια μπορούμε
με την βοήθεια ενός κορνέ,
να τα γεμίσουμε με μια αγαπημένη μας κρέμα
και φυσικά να τα περιχύσουμε με σάλτσα σοκολάτας.
Επέλεξα για την γέμιση την μους βανίλιας.
Υλικά:
300 γρ. γλυκιά φρέσκια μυζήθρα
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
2,5 κ.γ υγρή στέβια
Λίγη εσάνς φυσικής βανίλιας.
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
2,5 κ.γ υγρή στέβια
Λίγη εσάνς φυσικής βανίλιας.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Για γλάσο σοκολάτας ταιριάζει εκπληκτικά
η αγαπημένη μου συνταγή
που θα δείτε στο βίντεο παρακάτω…
Τα choux διατηρούνται,
εφόσον τα αφήσουμε να κρυώσουν,
μέσα σε μπολ με καλά κλεισμένο καπάκι.
Είναι προτιμότερο να τα γεμίσουμε
με την μους βανίλιας
και να τα περιχύσουμε με την σοκολάτα
λίγη ώρα πριν τα σερβίρουμε,
ώστε να μην απορροφήσουν
υγρασία τα σουδάκια.
Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη
πως θα τα απολαύσετε όσο κι εγώ…
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε,
σας φιλώ γλυκά!
Σοφία.
8 σχόλια
Πολυ ωραια τα προφιτερολ σου Σοφια!
Δεν το φανταζομουν οτι θα μπορουσε η ζυμη σου να
γινει και με ελαιολαδο, αλλα γιατι οχι!?
Καλα Χριστουγεννα, με υγεια και ευτυχια!
Καλά Χριστούγεννα Σοφία μου!
Τι ωραία η ελαφριά σου πρόταση! Νομίζω ότι ειδικά τώρα αλλά και μετά τις γιορτές θα την τιμήσουμε δεόντως!
Φιλιά!
Καλά κι ευτυχισμένα Χριστούγεννα Σοφία για εσένα και την οικογένειά σου!
Τα προφιτερόλ είναι το αγαπημένο γλυκό του καλού μου, και καθώς κι αυτός προσέχει να μην καταναλώνει πολλή ζάχαρη, η ιδέα με τη Στέβια είναι ό,τι πρέπει.
Z.
Καλά Χριστούγεννα Σοφάκι! Γλυκά σαν το προφιτερόλ σου!
Πολλά φιλιά!
Σοφάκι μου υπέροχα τα προφιτερόλ σου, δε φανταζόμουν ποτέ πως μπορούν γίνουν με αυτό το τρόπο, μπράβο!!!
Καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία!Να περάσετε καλά!!!
Φιλιά πολλά!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ…
Αγαπημένες μου και αγαπημένοι μου,
χρόνια πολλά και καλά εύχομαι σε όλους μας ,
με υγεία και αγάπη!!!
Αγαπημενη μου Σοφια καλησπέρα! Εφτιαξα επιτελους αυτο το προφιτερολ, και ομολογω οτι ξετρελαθηκα- ολοι δηλαδη. Δεν μπορουσα να φανταστώ οτι μπορεις να φτιαξεις σου χωρις βουτυρο. Ετσι παντα το απεφευγα ή εφτιαχνα μονο σε γιορτες….τωρα ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου – εχω αναρτησει φωτο στο FB φιλακια