Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Mυρωδάτα muffins με καρδιά από σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη φυσικά!

Mυρωδάτα muffins με καρδιά από σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη φυσικά!

by sofia sofeto
12 σχόλια
μάφινς με σοκολάτα 1
Σήμερα μίλησα με μια πολύ καλή μου φίλη στο τηλέφωνο
και μου ζήτησε μια συνταγή για κέικ ,
χωρίς αυγά και βούτυρο…
“Κλείσε το τηλέφωνο!” της είπα , “…κι έφτασε!”
Της αρέσει η σοκολάτα και είπα να το κάνω λίγο πιο “ενισχυμένο”!
Το αποτέλεσμα υπέροχο,
η μικρή μου “τσάκισε” 2-3 με το που τα ξεφούρνισα… και είναι δύσκολος κριτής!
 
Υλικά για 12 τεμάχια :
1 φλιτζάνι χυμό φυσικό από πορτοκάλι 
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι αριάνι 1,5 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
70 γρ. νιφάδες βρώμης
140 γρ. αλεύρι ζέας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1,5  κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
30 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
 
μάφινς με σοκολάτα 2

 

Ξεκινάμε ρίχνοντας σ’  ένα μπολ,
 το αριάνι , το ταχίνι και το ελαιόλαδο,
ανακατεύουμε καλά,
διαλύουμε μέσα στον χυμό πορτοκάλι την σόδα
 και την προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε ακόμα την στέβια και τα μυρωδικά μας ,
ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη ,
να διαλυθεί η στέβια.
Προσθέτουμε την βρώμη και το αλεύρι ζέας,
αφού πριν τα έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ
Συνεχίζουμε το πολύ καλό ανακάτεμα,
όταν το μείγμα μας είναι ομογενοποιημένο ,
ρίχνουμε και τα φουντούκια.
Τοποθετούμε χαρτάκια για Muffins στο ειδικό σκεύος 
και ρίχνουμε μέσα λίγη ποσότητα απ’ το μείγμα μας,
γύρω στις 1 γεμάτη  κουταλιά της σούπας είναι καλά.
Μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού,
Ξανά προσθέτουμε από πάνω μια κουταλιά από το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,
στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν.
Άντε και καλοφάγωτα παιδιά! 
μάφινς με σοκολάτα 3

Υδατάνθρακες ανά μερίδα : 14 γρ.
Λιπαρά ανά μερίδα : 3,65 γρ.

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

12 σχόλια

Ely 19/12/2012 - 10:40

Μια συνταγή καλύτερη από την άλλη! Συγχαρητήρια, φίλε μου! Και ένα μεγάλο μεγάλο φιλί!

Reply
Sofia Sofeto 20/12/2012 - 23:30

Πάντα ευγενική!
Σ’ ευχαριστώ πολύ , η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα!

Reply
sundayspoon 19/12/2012 - 14:22

Φαίνονται πραγματικά υπέροχα και το γεγονός ότι δεν προσθέτεις ζάχαρη είναι πολύ σημαντικό. Μπορούν να τα απολαύσουν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που γενικά στερούνται τα γλυκά αλλά και όσοι νεότεροι προσέχουν τη γραμμή τους!
Μπράβο!

Reply
Sofia Sofeto 20/12/2012 - 23:32

Ακριβώς αυτό που περιγράφεις είναι ο σκοπός μου, γιατί όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην απολαυση!

Reply
Roula T. 19/12/2012 - 14:50

Πολύ ωραία συνταγή!!! 🙂

Reply
Sofia Sofeto 20/12/2012 - 23:32

Ευχαριστώ κούκλα!

Reply
Selcouth 20/12/2012 - 04:17

Ξύπνησα πολύ νωρίς σήμερα και ήδη με έχει πιάσει μια λιγουρίτσα… Να πάρω 3-4; (χε,χε,χε!) Άλλη μια ωραία συνταγή Σοφία μου! Γεια στα χέρια σου και τη δημιουργικότητά σου!
Πολλά φιλιά και πολλές καλημέρες!

Reply
Sofia Sofeto 20/12/2012 - 23:34

Στον ύπνο σου έβλεπες λιχουδιές;;; φτιάξε την συνταγή να την απολαύσεις και στο ξύπνιο σου!Χαχαχα!!!!

Reply
Χαρά 03/04/2013 - 11:21

γεια σας, πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές και όχι μόνο! Νάσαι καλά Σοφία. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ για την κρυσταλλική στέβια αν μπορώ να την αντικαταστήσω με την λεπτή σκόνη στέβιας που είναι συγκεκριμένα σε φακελάκια.
Σ΄ευχαριστώ πολύ
Χαρά

Reply
Sofia Sofeto 03/04/2013 - 19:16

Γεια σου Χαρά !
Καλώς όρισες!
Φυσικά και μπορείς , γρα΄ψε μου σε παρακαλώ αντιστοιχία με την ζάχαρη που γράφει η στέβια σου και θα σου πω πόση να βάλεις.
Καλή σου νύχτα!

Reply
ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΚΕΚΑ 18/01/2020 - 10:49

Καλημέρα !Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι ολικής άλεσης ?

Reply
sofia sofeto 29/01/2020 - 02:04

Ναι βέβαια!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!