9,3K
Σήμερα μίλησα με μια πολύ καλή μου φίλη στο τηλέφωνο
και μου ζήτησε μια συνταγή για κέικ ,
χωρίς αυγά και βούτυρο…
“Κλείσε το τηλέφωνο!” της είπα , “…κι έφτασε!”
Της αρέσει η σοκολάτα και είπα να το κάνω λίγο πιο “ενισχυμένο”!
Πρόσθεσα στην μέση λίγη Σάλτσα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και πολλά λιπαρά!
Το αποτέλεσμα υπέροχο,
η μικρή μου “τσάκισε” 2-3 με το που τα ξεφούρνισα… και είναι δύσκολος κριτής!
Υλικά για 12 τεμάχια :
1 φλιτζάνι χυμό φυσικό από πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι αριάνι 1,5 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
70 γρ. νιφάδες βρώμης
140 γρ. αλεύρι ζέας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1,5 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
30 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
και φυσικά,
70 γρ. Σάλτσα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και πολλά λιπαρά!
70 γρ. Σάλτσα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και πολλά λιπαρά!
Ξεκινάμε ρίχνοντας σ’ ένα μπολ,
το αριάνι , το ταχίνι και το ελαιόλαδο,
ανακατεύουμε καλά,
διαλύουμε μέσα στον χυμό πορτοκάλι την σόδα
και την προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε ακόμα την στέβια και τα μυρωδικά μας ,
ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη ,
να διαλυθεί η στέβια.
Προσθέτουμε την βρώμη και το αλεύρι ζέας,
αφού πριν τα έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ
Συνεχίζουμε το πολύ καλό ανακάτεμα,
όταν το μείγμα μας είναι ομογενοποιημένο ,
ρίχνουμε και τα φουντούκια.
Τοποθετούμε χαρτάκια για Muffins στο ειδικό σκεύος
και ρίχνουμε μέσα λίγη ποσότητα απ’ το μείγμα μας,
γύρω στις 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας είναι καλά.
Μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού,
βάζουμε λίγη από την
Σάλτσα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και πολλά λιπαρά!
Σάλτσα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και πολλά λιπαρά!
Ξανά προσθέτουμε από πάνω μια κουταλιά από το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,
στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν.
Άντε και καλοφάγωτα παιδιά!
Υδατάνθρακες ανά μερίδα : 14 γρ.
Λιπαρά ανά μερίδα : 3,65 γρ.
12 σχόλια
Μια συνταγή καλύτερη από την άλλη! Συγχαρητήρια, φίλε μου! Και ένα μεγάλο μεγάλο φιλί!
Πάντα ευγενική!
Σ’ ευχαριστώ πολύ , η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα!
Φαίνονται πραγματικά υπέροχα και το γεγονός ότι δεν προσθέτεις ζάχαρη είναι πολύ σημαντικό. Μπορούν να τα απολαύσουν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που γενικά στερούνται τα γλυκά αλλά και όσοι νεότεροι προσέχουν τη γραμμή τους!
Μπράβο!
Ακριβώς αυτό που περιγράφεις είναι ο σκοπός μου, γιατί όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην απολαυση!
Πολύ ωραία συνταγή!!! 🙂
Ευχαριστώ κούκλα!
Ξύπνησα πολύ νωρίς σήμερα και ήδη με έχει πιάσει μια λιγουρίτσα… Να πάρω 3-4; (χε,χε,χε!) Άλλη μια ωραία συνταγή Σοφία μου! Γεια στα χέρια σου και τη δημιουργικότητά σου!
Πολλά φιλιά και πολλές καλημέρες!
Στον ύπνο σου έβλεπες λιχουδιές;;; φτιάξε την συνταγή να την απολαύσεις και στο ξύπνιο σου!Χαχαχα!!!!
γεια σας, πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές και όχι μόνο! Νάσαι καλά Σοφία. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ για την κρυσταλλική στέβια αν μπορώ να την αντικαταστήσω με την λεπτή σκόνη στέβιας που είναι συγκεκριμένα σε φακελάκια.
Σ΄ευχαριστώ πολύ
Χαρά
Γεια σου Χαρά !
Καλώς όρισες!
Φυσικά και μπορείς , γρα΄ψε μου σε παρακαλώ αντιστοιχία με την ζάχαρη που γράφει η στέβια σου και θα σου πω πόση να βάλεις.
Καλή σου νύχτα!
Καλημέρα !Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι ολικής άλεσης ?
Ναι βέβαια!