Home ΓΛΥΚΑ Γλυκό του κουταλιού ,σταφύλι με λουίζα και κανέλα, χωρίς ζάχαρη.

Γλυκό του κουταλιού ,σταφύλι με λουίζα και κανέλα, χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
Τα γλυκά του κουταλιού είναι παράδοση στην Ελλάδα,
μια πολύ καλή ιδέα να γλυκαθούμε χωρίς λιπαρά,
τέτοια εποχή έχουν την τιμητική τους τα σταφύλια,
τι καλύτερο λοιπόν από ένα γλυκάκι με φρέσκο και λαχταριστό σταφύλι;
Όταν μάλιστα είναι χωρίς ζάχαρη ,
είναι σαν να τρως σκέτο φρούτο!
Απολαύστε το!
Υλικά :
600 γρ. ρώγες σταφυλιού σταφίδα (χωρίς κουκούτσια)
2 σφηνάκια νερό
1 κουταλιά της σούπας στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
ή 2,5 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
1/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
1 ξυλάκι κανέλας
6 φύλλα Λουΐζας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ρώγες του σταφυλιού ,
αφού τις έχουμε πλύνει βέβαια πολύ καλά.
Ανάβουμε την φωτιά και προσθέτουμε το νερό,
αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά,
μόλις δούμε πως τα σταφύλια μας έχουν αρχίσει και ζαρώνουν
και έχουν βγάλει τα υγρά τους,
προσθέτουμε την Λουΐζα και την κανέλα ,
ρίχνουμε επίσης και το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά  και αφαιρούμε τα φύλλα της Λουΐζας,
βάζουμε το γλυκό μας όπως είναι ζεστό σε βαζάκια ,
κλείνουμε το καπάκι και τα γυρίζουμε ανάποδα ,
αφήνουμε να κρυώσουν έτσι,
με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς.
 Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More