16,5K
Τα γλυκά του κουταλιού είναι παράδοση στην Ελλάδα,
μια πολύ καλή ιδέα να γλυκαθούμε χωρίς λιπαρά,
τέτοια εποχή έχουν την τιμητική τους τα σταφύλια,
τι καλύτερο λοιπόν από ένα γλυκάκι με φρέσκο και λαχταριστό σταφύλι;
Όταν μάλιστα είναι χωρίς ζάχαρη ,
είναι σαν να τρως σκέτο φρούτο!
Απολαύστε το!
Υλικά :
600 γρ. ρώγες σταφυλιού σταφίδα (χωρίς κουκούτσια)
2 σφηνάκια νερό
1 κουταλιά της σούπας στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
ή 2,5 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
1/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
1 ξυλάκι κανέλας
6 φύλλα Λουΐζας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ρώγες του σταφυλιού ,
αφού τις έχουμε πλύνει βέβαια πολύ καλά.
Ανάβουμε την φωτιά και προσθέτουμε το νερό,
αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά,
μόλις δούμε πως τα σταφύλια μας έχουν αρχίσει και ζαρώνουν
και έχουν βγάλει τα υγρά τους,
προσθέτουμε την Λουΐζα και την κανέλα ,
ρίχνουμε επίσης και το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά και αφαιρούμε τα φύλλα της Λουΐζας,
βάζουμε το γλυκό μας όπως είναι ζεστό σε βαζάκια ,
κλείνουμε το καπάκι και τα γυρίζουμε ανάποδα ,
αφήνουμε να κρυώσουν έτσι,
με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς.
Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!