Όταν μια μαμά βλέπει το παιδί της να μεγαλώνει ,
συνειδητοποιεί πως ο χρόνος που πέρασε μαζί του,
ήταν πιο σημαντικός και ουσιαστικός απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί …
Αυτό ακριβώς κατάλαβα όταν ένα μεσημέρι
γυρνώντας η κόρη μου από το νηπιαγωγείο στο σπίτι, μου έκανε την αναπάντεχη ερώτηση.
“Μαμά , θέλω να φτιάξω μια συνταγή μου, μπορώ;”
Πριν καλά καλά καταλάβω τι ήθελε να φτιάξει ,
βρεθήκαμε φορώντας και οι δύο μας από μια ποδιά της κουζίνας, έτοιμες να μαγειρέψουμε την ιδέα της Μαργαρίτας.
“Θέλω να φτιάξω μια μαρμελάδα “
μου είπε…
Περιχαρής και πολύ περίεργη για το τι θα άκουγα μετά, την ρώτησα τι μαρμελάδα θα είναι αυτή,
τι θα περιέχει….
Μήλο , μπανάνα, πορτοκάλι , μου είπε…
Μόνο ; Την ρωτάω ,
Μέλι και ταχίνι , μαμά !
Έτσι ξεκινήσαμε….
Καθαρίσαμε τα φρούτα, ήθελε μόνη της να τα κάνει όλα…
Έκοψε τα μήλα και την μπανάνα σε μικρά κομματάκια, έστειψε το πορτοκάλι, τα έβαλε όλα στην κατσαρόλα και άρχισε να ανακατεύει…
Της εξήγησα πως πρέπει να σημειώσουμε τα υλικά
για να μπορούμε να φτιάξουμε κι άλλη φορά την ίδια μαρμελάδα.
Μου ζήτησε να γράψει η ίδια.
Πήρε το στυλό και ξεκίνησε να σημειώνει ένα ένα τα γράμματα που της έλεγα μιας και δεν γνωρίζει ακόμα να γράφει λέξεις από μόνη της .
Έγραψε όσα μπορούσε, είχε τον νου της να ανακατεύει την μαρμελάδα…
Μεταξύ μας , αυτό ήταν και το πιο διασκεδαστικό για εκείνη…
Η μαρμελάδα ετοιμάστηκε,
την βάλαμε σε βαζάκια που τους κολλήσαμε ετικέτες που ζωγράφισε η ίδια !
Έτοιμα για δωράκι στις γιαγιάδες !
Καμάρωνε δύο τρεις μέρες η μικρή μου!
Αλλά πιο πολύ καμάρωνα εγώ, γιατί όπως και να το κάνουμε έχω την αίσθηση πως η κόρη έχει πολλές πιθανότητες να ξεπεράσει την μάνα…
…Και νομίζω πως αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μου επιτυχία!
Υλικά :
•300 γρ μήλα ποικιλίας Gala ή Golden
•80 γρ μπανάνα
•120 γρ χυμό πορτοκάλι
•0,5 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
•1 μικρό ξυλάκι κανέλας
•½ λοβός φυσικής βανίλιας ( τα σποράκια )
•1 πρέζα κρόκο Κοζάνης ( σαφράν )
•60 γρ μέλι
•20 γρ ταχίνι.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Διαδικασία :
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομματάκια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το αγάρ αγάρ, την βανίλια, την κανέλα και το σαφράν.
Ανάβουμε σε μεσαία θερμοκρασία την φωτιά
και ανακατεύουμε συνεχώς για να διαλυθεί το αγάρ αγάρ όταν πάρουν βράση.
Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα φρούτα,
προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι ,
κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αποσύρουμε απ’ την φωτιά
και αν θέλουμε, μπορούμε με το μπλέντερ χειρός να λιώσουμε ελαφρώς τα φρούτα .
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!
Καταναλώνεται άμεσα γιατί δεν περιέχει συντηρητικά και ζάχαρη, γι’ αυτό τον λόγο δεν φτιάχνουμε μεγάλη ποσότητα.
Την απολαμβάνουμε με πολλούς τρόπους.
Στο ψωμάκι μας ή στην φρυγανιά.
Στο γιαούρτι μας μαζί με ξηρούς καρπούς.
Μέσα σε κρέπες ή σκέτη με το κουταλάκι !
Οι επιλογές δικές σας !
Εμείς , κόρη και χαζομαμά,
σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και φυσικά, καλή απόλαυση!!!
4 σχόλια
Με γεια και με χαρά η καινούρια σου σελίδα Σοφάκι!
Πολύ όμορφη και ευχάριστη αλλαγή!
Επίσης πολύ όμορφη η ανάρτηση για τη μαρμελάδα της μικρούλας!
Πολύ μου άρεσε τόσο η περιγραφή σου, όσο και το αποτέλεσμα!
Φιλιά πολλά!
Ερμιόνη μου , εσύ σαν μαμά δύο κοριτσιών με καταλαβαίνεις απόλυτα ε; Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια , πολλά φιλιά!
Μπράβο στη Μαργαρίτα αλλά και στη μαμά.
Σοφία τώρα που άλλαξες τη σελίδα πως θα βλέπω τις νέες σου ενημερώσεις;;
Προσπαθώ να το βάλω στη λίστα παρακολούθησης αλλά δεν…
Γεια στα χέρια σας!!!