Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Γλυκοπατάτες με σπανάκι στο φούρνο .

Γλυκοπατάτες με σπανάκι στο φούρνο .

by sofia sofeto
7 σχόλια

094

Τώρα που ξεκίνησαν σιγά σιγά να βγαίνουν οι φρέσκες γλυκοπατάτες ,
σκέφτηκα να κάνω μια συνταγή
για όσους τις αγαπούν.
 
Προσωπικά λατρεύω τις υπέροχες αυτές ρίζες!
Με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη
απ’ την απλή πατάτα ,
είναι η ιδανική επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα
για να χάσουν βάρος
και φυσικά για τους διαβητικούς !
Η γεύση της είναι κορυφαία!
Ο συνδυασμός με το σπανάκι και το τυρί ,
μας δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Μια πρόταση που θα εντυπωσιάσει
  τους καλεσμένους σας ,
ιδανική επιλογή για ορεκτικό
αλλά και κυρίως πιάτο
θα σας χαρίσει γεύση,
απόλαυση και πολλά θρεπτικά συστατικά !
Δοκιμάστε τό !
 

Υλικά :

 
• 4 μέτριες γλυκοπατάτες
( 800 γρ περίπου καθαρισμένες όλες μαζί )
• 500 γρ. σπανάκι
• 3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
• αλάτι και πιπέρι
• 300 γρ. λευκό κατσικίσιο τυρί 
• 40 γρ. Κοπανιστή Άνδρου ή Τήνου ή Μυκόνου,
ή εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε blue cheese
• 2 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο.

Επικάλυψη:

• 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
• 40 γρ. αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη
• 1 αυγό
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 20 γρ. κοπανιστή
ή εναλλακτικά blue cheese
•  αλάτι και πιπέρι
• λίγο μοσχοκάρυδο
• μαυροκούκι .

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

 
078
 
Αρχικά θα ψήσουμε σε χαμηλή θερμοκρασία,
τις γλυκοπατάτες με την φλούδα τους,
 μέσα στο τηγάνι με κλειστό καπάκι .
Πρώτα τις έχουμε πλύνει καλά και τις έχουμε σκουπίσει με χαρτί κουζίνας.
Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο.
Όταν θα έχουν μαλακώσει ,
(τις δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να δούμε )
τις βγάζουμε απ’ το τηγάνι,
 τις αφήνουμε να κρυώσουν 
για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.
 
Σ’ ένα πυρέξ θα αλείψουμε με πινέλο λίγο ελαιόλαδο.
Εφόσον καθαρίσουμε τις γλυκοπατάτες μας,
θα τις κόψουμε σε ροδέλες
και θα  τοποθετήσουμε τις μισές στο πυρέξ.
Προηγουμένως έχουμε ετοιμάσει την γέμιση.
Έχουμε πλύνει καλά το σπανάκι
και το έχουμε σουρώσει.
Το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σκεπασμένο
με καπάκι για να βγουν τα υγρά του.
Έπειτα ανοίγουμε το καπάκι για να εξατμιστούν.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το σκόρδο , 
 τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Αφού λιώσουν τα τυριά ,
προσθέτουμε  λίγο αλάτι και πιπέρι,
2 κουταλιές ελαιόλαδο  και ανακατεύουμε καλά.
Η γέμιση μας είναι έτοιμη!
Την προσθέτουμε πάνω στις γλυκοπατάτες
που έχουμε στρώσει στο πυρέξ.
Την απλώνουμε ομοιόμορφα
και την σκεπάζουμε με την δεύτερη
στρώση γλυκοπατάτας.
Στο τέλος χτυπάμε στο μούλτι ,
το γιαούρτι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο ,
το αυγό  και την κοπανιστή .
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
και ανακατεύουμε καλά.
 Καλύπτουμε τις γλυκοπατάτες.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο
στους 180 βαθμούς Κελσίου
και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από πάνω
και να μοσχομυρίσουν!
Αυτό ήταν παιδιά!
Εύκολο ε;
Σας εύχομαι να το απολαύσετε!!!

081

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

7 σχόλια

Ξανθή 17/11/2014 - 15:02

Διανύουμε την εβδομάδα πατάτες – μακαρόνια, οπότε αυτή η ιδέα είναι εξαιρετική!!
Ευχαριστώ.

Reply
sofia sofeto 18/11/2014 - 21:06

Ξανθή μου ελπίζω να σας άρεσε!

Reply
demi 17/11/2014 - 22:06

Σοφία,υπέροχο το φαγητό σου!!!μπράβο!!Να ψησω στην σιμπελα τις γλυκοπατάτες ;αν ναι ποσο χρονο θέλουν περιπου; μονο βραστές τις έχω φτιαξει…

Reply
sofia sofeto 18/11/2014 - 21:09

Δήμητρα μου, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι πατάτες χρειάζονται και τον κατάλληλο χρόνο ψησίματος, θα δοκιμάσεις μ ένα πιρούνι και όταν μπορείς να τις τρυπίσεις μέχρι την καρδιά τους , είναι έτοιμες! Πολλά φιλάκια!!!

Reply
Stefi 18/11/2014 - 20:03

Σοφία σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές σου!
Όμως αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να σου ζητήσω κ φωτογραφίες της διαδικασίας εκτέλεσης της κάθε συνταγής, βήμα βήμα, που το θεωρώ πιο οφέλιμο από τις κατά τ’ άλλα πραγματικά υπέροχες φωτογραφίες σου τελικού αποτελέσματος (που ως αποτέλεσμα έχουν να μας τρέχουν τα σάλια!!!!)

Reply
sofia sofeto 18/11/2014 - 21:23

Στέφι μου, σ ευχαριστώ για την παρατήρηση σου.
Δυστυχώς αυτό που μου ζητάς δεν είναι εφικτό γιατί είναι πολύ δύσκολο για μένα να φωτογραφίζω την ώρα που μαγειρεύω.
Οι συνταγές που βλέπετε σ’ αυτή την σελίδα, δεν φτιάχνονται με σκοπό να μπουν μόνο εδώ, είναι η καθημερινή διατροφή της οικογένειας μου, θέλω να πω πως μαγειρεύω κάτω απ τις ίδιες που μαγειρεύει κάθε νοικοκυρά στο σπίτι της.
Οι φωτογραφίες που βλέπεις, του αποτελέσματος δλδ, είναι τραβηγμένες με αρκετή πίεση χρόνου…γιατί αυτό το φαγητό πρέπει να φαγωθεί άμεσα απ τον πεινασμένο σύζυγο και την μικρή μου! Χαχαχα!!! Κάνουν αρκετή υπομονή!
Πιστεύω πως κάνω αρκετά αναλυτική περιγραφή στην εκτέλεση των συνταγών.
Ότι χρειαστείς μου στέλνεις μήνυμα και σου απαντώ! Σε φιλώ!

Reply
sofia sofeto 18/11/2014 - 21:25

*ίδιες συνθήκες, ήθελα να πω…

Reply

Γράψτε απάντηση στο sofia sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!