Home ΜΕΖΕΔΕΣ Ρολά μελιτζάνας με τυρί και σάλτσα ντομάτας.

Ρολά μελιτζάνας με τυρί και σάλτσα ντομάτας.

by sofia sofeto
2 σχόλια

 

Τώρα το καλοκαίρι η μελιτζάνες έχουν την τιμητική τους!
Τις λατρεύω ,
 και ιδιαίτερα όπως  τις φτιάχνω σήμερα!
Είναι ένα φαγητό που είναι ιδανικό ορεκτικό ,
μεζεδάκι καταπληκτικό ,
εγώ βέβαια θα το έτρωγα και σαν κυρίως πιάτο !
Υλικά :
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
4 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
100 γρ. λευκό  κατσικίσιο τυρί ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας γραβιέρα με χαμηλά λιπαρά
αλάτι
ελαιόλαδο
Αρχικά κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις αλατίζουμε.
Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε και τις δύο πλευρές τους με ελαιόλαδο
και τις στρώνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα ,
να πατάει ελαφρώς η μια την άλλη,
έτσι ώστε να περνάει ο αέρας στο ψήσιμο και από κάτω τους.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200 βαθμούς στον αέρα.
 Όταν είναι έτοιμες , έχουν ροδίσει και μαλακώσει δηλαδή,
τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα , σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι ,
το κατσικίσιο τυρί και την γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε κάθε ρολό με τα τυριά μας και τα τοποθετούμε σε πυρέξ,
προσθέτουμε από πάνω την Σάλτσα ντομάτας στο βάζο!
και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα,
μέχρι να ψηθεί το τυρί και είμαστε έτοιμες να τις απολαύσουμε!!!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 σχόλια

Καρπαθάκι 15/08/2012 - 22:23

Συγχαρητήρια για το θαυμάσιο ιστολόγιο σου!
Έψαχνα καιρό να βρω συνταγές με υλικά που δεν μας καταστρέφουν!
Να είσαι καλά!
Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!

Reply
Sofia Sofeto 16/08/2012 - 10:18

Καλημέρα στην όμορφη Κάρπαθο, σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια , ελπίζω να δοκιμάσεις κάποια συνταγή μου και να μου πεις την γνώμη σου,καλή σου μέρα!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Καρπαθάκι Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!