4,3K
Σήμερα ήθελα να φτιάξω ένα παγωτό με τροπικά φρούτα ,
σκεφτόμουν τρόπο ώστε να μην καλύπτει το ένα φρούτο το άλλο,
τελικά σκέφτηκα πως η Χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
θα ήταν η λύση στο πρόβλημα μου.
Το παγωτό που σας παρουσιάζω παρακάτω ,
έχει την γεύση του ανανά , την υφή και την γλύκα της μπανάνας
και την επίγευση της καρύδας ,από την Χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Υλικά :
1 ώριμος ανανάς
2 ώριμες μπανάνες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2 %
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95% με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
(βλέπε :ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΒΙΑ;)
κομματάκια από Χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Μέσα στο μπλέντερ κάνουμε πουρέ τον ανανά και τις μπανάνες,
προσθέτουμε την στέβια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),
ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Τα κομματάκια σοκολάτας , τα προσθέτουμε όταν έχει παγώσει αρκετά το παγωτό
και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Την δροσιά του να έχετε!!!
2 σχόλια
Ξαδερφούλα πολύ μαρεσει ο ανανάς και η μπανάνα θα το φτιάξω το παγωτάκι σου θα σου πω εντυπώσεις!!!Ενα βραβείο για το μπλογκοσπιτάκι σου απο μενα για σένα! μαρεσε ο τίτλος του:Για όμορφα blogs με αυτό το κάτι παραπάνω…..και το δικό σου ειναι γευστικό με πολλά παραπάνω!!!!!σε φιλώ!
Σ΄ευχαριστώ και περιμένω τα σχόλια σου όταν φτιάξεις το παγωτάκι,ότι θέλεις πάρε τηλέφωνο.Θα τα πούμε από κοντά σύντομα!