Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Κοτόπουλο μεσογειακό στην γάστρα αλά Sofeto.

Κοτόπουλο μεσογειακό στην γάστρα αλά Sofeto.

by sofia sofeto
2 σχόλια

Το κοτόπουλο είναι απ΄τα
αγαπημένα μου πουλερικά.
Το κλασσικό κοτόπουλο στο φούρνο
με πατάτες, λεμονάκι, σκόρδο και ρίγανη,
είναι απ’ τα λεγόμενα “μαμαδίστικα”
πιάτα της κουζίνας μας.
Σήμερα είπα να το κάνω λίγο διαφορετικά,
μια αλλαγή χρειάζεται ,
και νομίζω πως άξιζε τον κόπο…
Υλικά 6 άτομα :
• 1 κοτόπουλο
( κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής )
• 1 κιλό πατάτες μικρές
• 3 κολοκυθάκια
κομμένα στη μέση κατά μήκος
• 4 σκελίδες σκόρδου
• 6 μικρά κρεμμύδια ξερά
• ξερή ρίγανη
• αλάτι και πιπέρι
• 3 πιπεριές Φλωρίνης
• 300 γρ μανιτάρια φούσκες ( αγκάρικους )
• 2 φρέσκα καλαμπόκια κομμένα σε 6 κομμάτια
• 1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό ή ροζέ
• 6 μικρά καρότα
• 4 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• χυμό από 2 λεμόνια.
Διαδικασία :
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο
και αφαιρούμε το δέρμα
και τα λιπαρά σημεία του.
Το τοποθετούμε σε μια γάστρα με καπάκι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες,
τις αφήνουμε ολόκληρες.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και ρίγανη.
Τέλος προσθέτουμε το κρασί
και σκεπάζουμε την γάστρα
με το καπάκι της.
Βάζουμε το φαγητό στον προθερμασμένο
φούρνο στους 160°C.
Αφήνουμε ιδανικά όλη νύχτα,
μειώνοντας την θερμοκρασία στους 120° C.
Όταν είναι έτοιμο,
έχουμε ανακατέψει το ελαιόλαδο
και το χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε πάνω απ’ το φαγητό μας.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!
Καλή μας όρεξη!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 σχόλια

Αφροδίτη 24/10/2021 - 20:07

Δεν χρειάζεται να βάλω νερό;

Reply
sofia sofeto 24/10/2021 - 21:08

Όχι δεν χρειάζεται. Τα υλικά θα ψηθούν με τα δικά τους υγρά στην χαμηλή θερμοκρασία.

Reply

Γράψτε απάντηση στο sofia sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!