Home ΠΟΤΑ Λικέρ μαστίχα χωρίς ζάχαρη.

Λικέρ μαστίχα χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
15 σχόλια
λικέρ μαστίχα 
 Η μαστίχα Χίου είναι ένα καταπληκτικό
 και μοναδικό προϊόν.
Το ιδιαίτερο άρωμά της είναι μαγικό !
Σκέφτηκα να φτιάξω ένα λικέρ ,
που θα μπορούμε να το πίνουμε και να μην σκεφτόμαστε τις θερμίδες της ζάχαρης.

Έτσι προέκυψε το ποτάκι μου!Υλικά :

1 lt. σούμα ή τσίπουρο ή τσικουδιά
3 κουταλάκια του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
800 ml ζεστό νερό
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική στέβια 
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:5)  .

Βάζουμε σ’ ένα γυάλινο μπουκάλι 
το τσίπουρο, και την μαστίχα.
 Κλείνουμε καλά το μπουκάλι και το ξεχνάμε 
για 40 μέρες πάνω σ’ ένα καλοριφέρ, αν είναι χειμώνας ,
 ή το καλοκαίρι σ’ ένα σημείο του σπιτιού που το βλέπει πολλές ώρες ο ήλιος.
Ανά δύο μέρες περίπου το κουνάμε καλά πάνω – κάτω μέχρι να διαλυθεί ή μαστίχα.
 Όταν περάσει ο καιρός το σουρώνουμε σε  φίλτρο του καφέ.
 Στο ζεστό νερό μας, ρίχνουμε την στέβια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει,
 το αφήνουμε να κρυώσει
 και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στο τσίπουρο που σουρώσαμε.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

15 σχόλια

4minister 06/02/2013 - 23:01

Η καθαρή στέβια χωρίς ερυθριτόλη είναι φαντάζομαι σε πράσινη σκόνη. Και αυτή με ερυθριτόλη είναι η λευκασμένη. Σωστό ή λάθος;

Reply
Sofia Sofeto 06/02/2013 - 23:40

Η πράσινη σκόνη είναι τα φύλλα της στέβια αποξηραμένα και κομμένα σε μπλέντερ, είναι ιδανικά για αφεψήματα αλλά όχι για γλυκά.
Η καθαρή στέβια που γράφω είναι η λεγώμενη “χρυσή στέβια”,
δηλαδή μια λευκή σκόνη με 98% περιέκτικότητα σε γλυκοσίδες,
χρειάζεται λοιπόν ελάχιστη ποσότητα για να χρησιμοποιήσεις γιατί είναι πολύ δυνατή.
Η στέβια με εριθρυτόλη είναι 95% γλυκοσίδες ,
η εριθρυτόλη ( φυσικό γλυκαντικό) της δίνει μια ισοροπία στην γλύκα της, την κάνει πιο εύχρηστη , ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες σου.

Reply
4minister 07/02/2013 - 18:36

Ευχαριστώ που απάντησες.

Όχι δεν μου τις έλυσες αλλά δεν μπορείς να κάνεις και τίποτε παραπάνω. Η συνέχεια στον πωλητή-ες στέβια στην Ευρυπίδου. Αν και νομίζω ότι η λευκή σκόνη που αγόρασα ανήκει στη 2η περίπτωση, με εριθρυτόλη, αφού δεν είναι πιο γλυκιά από την πράσινη.

Η οποία δεν κάνει ούτε για γλυκά, όπως λες, ούτε για το γάλα του πρωινού, ούτε για καφέ. Σε ρόφημα μέντας που έριξα μια μύτη στο κ.γ. είναι υπέροχη.

Reply
Sofia Sofeto 07/02/2013 - 20:18

Λυπάμαι αλλά στέβια που πωλείται χύμα είναι άγνωστης προέλευσης και συστατικών….πολύ φοβάμαι πως είναι με εριθρυτόλη ,αλλά με κάποια άλλη ουσία, ίσως μαλτοδεξτρίνη, το μόνο σίγουρο είναι πως είναι κατώτερης ποιότητας και βέβαια δεν έχει καμία σχέση μ΄ αυτές που προτίνω στις συνταγές μου. Έχω δοκιμάσει και την χύμα και ξέρω…

Reply
Sofia Sofeto 07/02/2013 - 20:24

Διόρθωση: δεν είναι με ερυθριτόλη ,ήθελα να πω…

Reply
Maria Oikonomou 16/12/2013 - 08:12

το λικερ μαστιχας μπορει να γινει και χωρις αλκοολ?

Reply
Sofia Sofeto 16/12/2013 - 20:08

Δεν εχω ακούσει για κάτι τέτοιο…ξέρεις κάτι εσύ;

Reply
Maria Oikonomou 09/02/2014 - 20:53

προσφατα φαγαμε σε ενα μαγαζι και μας κερασαν μετα το φαγητο μαστιχα λικερ χωρις οινοπνευμα ηταν πραγματικα υπεροχο τοσο που αρχισα να ψαχνω στα Σ/Μ αλλα ολα ειναι με οινοπνευμα γι’ αυτο και σας ρωτησα μηπως ξερετε εσεις

Reply
ΕΛΕΝΗ 03/02/2014 - 20:57

γεια σας..! θα ήθελα να σας ρωτήσω για την στεβια μιας και βλέπω΄οτι ξέρετε αρκετα..! αυτές που πουλάνε στα σουπερ μαρκετ γνωστές εταιρίες σε ταμπλέτες ή σκόνη ασπρη σε ποια κατηγορία βρήσκονται.. είναι καλές για κατανάλωση … γιατί χρησιμοποιω αρκετες στο καφέ και τώρα λεω και στα γλυκά σε μορφή σκόνη… βρήσκομαι χανιά – κρήτης και δεν βρήσκω ότι θελω ΄εδώ..
ευχαριστώ….

Reply
Antzi 12/08/2017 - 19:34

Αγαπημενη σοφια ποση στεβια 1/2 να βαλω;!
Αντε να μας δειξεις και μια φυστικοπιτα καποια στιγμη με στεβια!!! Θα σε λατρεψω ακομα περισσοτερο!!

Σε ευχαριστω εκ των προταιρων!!

Reply
sofia sofeto 14/08/2017 - 20:09

Θα βάλεις 7-8 κουταλιές της σούπας από την 1:2 .
Όταν λες φιστικόπιτα , τι ακριβώς εννοείς;

Reply
Antzi 19/08/2017 - 23:23

Ευχαριστω για την απαντηση!
Λοιπον ειναι σαν καρυδοπιτα.. αλλα χρησιμοποιεις φυστικια αιγινης!! Το φαγαμε στην Αιγινα.. εψαξα την συνταγη αλλα εχει πολλα αυγα και ζαχαρη..
Ειναι γεματη μυρωδικα.. και βαζουνε και λικερ μαστιχας!!!!

Reply
Ρενια Πουλημενου 14/11/2021 - 08:59

Γειά σας,, έβαλα την μαστίχα με το τσίπουρο σε γυάλινο μπουκάλι στο ήλιο.
Η μαστίχα εχει “κοκκαλωσει” στον πάτο και μετά τον μήνα, το τσίπουρο έχει ένα μολυβί χρωμα.
Είναι φυσιολογικό αυτο; Μπορώ να συνεχίσω στο επόμενο βημα; Έχουν περάσει 45 μέρες περιπου.
Ευχαριστω.

Reply
sofia sofeto 18/11/2021 - 09:54

Καλημέρα σας. Πρώτη φορά ακούω πως αλλάζει το χρώμα του τσίπουρου… Καλύτερα να μην το συνεχίσετε.

Reply
Ρενια Πουλημενου 18/11/2021 - 22:36

Ευχαριστώ πολύ.

Reply

Γράψτε απάντηση στο Maria Oikonomou Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!