Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Σπιτικά τορτελίνια με αλεύρι ζέας, γεμιστά με σπανάκι και blue cheese .

Σπιτικά τορτελίνια με αλεύρι ζέας, γεμιστά με σπανάκι και blue cheese .

by sofia sofeto
17 σχόλια
 Η αλήθεια είναι πως εμείς εδώ στην Ελλάδα ,
τα ζυμαρικά τα λατρεύουμε…
Μακαρόνια , κανελόνια , τορτελίνια , πένες , ραβιόλια….
 Ατελείωτος ο κατάλογος τους!
Όνειρο μου ήταν να φτιάξω τα δικά μου μοναδικά ζυμαρικά!
Με υλικά που αγαπώ και γεύσεις που ταιριάζουν στις προτιμήσεις μου.
Ένα απόγευμα λοιπόν , λέω στην μικρή μου :
” Μαργαρίτα , θέλεις να φτιάξουμε ζυμαρικά; “
 
Φανατική ” μακαρονού ” το κοριτσάκι μου,
δεν υπήρχε περίπτωση να αρνηθεί την πρόσκληση μου…
 
Το σκηνικό στήθηκε στην κουζίνα μας.
Οι αρμοδιότητες μοιράστηκαν 
και οι δυο μας ευχαριστημένες με την συμφωνία,
αρχίσαμε να ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας….
Ακολουθήστε μας!
 

Υλικά :

Για το ζυμάρι ( 480 γρ. ):

 
2 φρέσκα αυγά
35 γρ. φρέσκο γάλα ελαφρύ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ημαλαίων ή θαλασσινό
50 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι
280 γρ. αλεύρι ζέας.
Λίγο επιπλέον αλεύρι για να ανοίξουμε το φύλο.

Για την γέμιση ( 320 γρ. ):

 
200 γρ. σπανάκι φρέσκο
1 κρεμμύδι καθαρισμένο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένο
50 γρ. τριμμένο κολοκύθι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
25 γρ. blue cheese
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι .
 

Ας φτιάξουμε και μια νόστιμη σαλτσούλα!

Υλικά:

40 γρ. αβοκάντο ώριμο
10 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
15 γρ. χυμό πορτοκαλιού
λίγο φρέσκο άνιθο
αλάτι 
55 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά.
 
Ας ξεκινήσουμε να φτιάξουμε την ζύμη για τα τορτελίνια.
Μέσα στο μούλτι ρίχνουμε το σπανάκι και το μισό γάλα,
κτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί το σπανάκι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ,
κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε 
το υπόλοιπο γάλα , το αλάτι  ,το σπανάκι που διαλύσαμε στο μούλτι 
και τα αυγά χτυπημένα με αυγοδάρτη.
Μ’ ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα 
και στην συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Η ζύμη μας είναι ελαστική και δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
Φτιάχνουμε τώρα την γέμιση .
Μέσα σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το σπανάκι 
που έχουμε κόψει σε κομματάκια με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,
το τριμμένο κολοκύθι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ανάβουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαραθούν σε μεσαία θερμοκρασία.
Όταν θα έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά τους ,
προσθέτουμε το blue cheese και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Η γέμιση μας είναι έτοιμη.
Αφήνουμε να κρυώσει.
 
Τώρα θα πρέπει να ανοίξουμε το ζυμάρι σε φύλο ,
εγώ χρησιμοποίησα την μηχανή που ανοίγει φύλο και κόβει ταλιατέλες και μακαρόνια,
Αν δεν έχετε θα την ανοίξετε με τον πλάστη .
Με ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 4 εκατοστών ,
θα κόψετε το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια.
Κάθε κομμάτι θα πρέπει να γεμίσει με 1/2 κουταλάκι του γλυκού περίπου γέμισης.
 
 Με το δάχτυλο μας περνάμε  ελαφρώς με λίγο νεράκι τις άκρες του φύλου
 που θα ενώσουμε  μεταξύ τους.
Έτσι θα κολλήσουν καλύτερα και δεν θα κινδυνεύει η γέμιση να βγει έξω.
Τοποθετούμε το δάχτυλο μας κάτω απ΄το σημείο που βρίσκεται η γέμιση 
και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε ελαφρώς το τορτελίνι μας
 και κολλάμε τις δύο μυτούλες του.
 Αφήνουμε τα έτοιμα τορτελίνια πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Όταν τελειώσουμε με όλο το ζυμάρι ,
είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε τα φρέσκα ζυμαρικά μας!
Θα τα ρίξουμε μέσα σε βραστό νερό το πολύ για 3- 4 λεπτά.
 
Πριν απ’ αυτό όμως θα έχουμε ήδη ετοιμάσει την σάλτσα μας.
Ο τρόπος πανεύκολος!
Θα ρίξουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μας 
και θα τα κάνουμε μια κρεμώδη σάλτσα!
Όταν θα έχουμε βράσει τα τορτελίνια μας ,
τα σουρώνουμε κι αφήνουμε πολύ λίγο απ’ το νερό 
που τα βράσαμε μέσα στην κατσαρόλα.
Εκεί ρίχνουμε τα τορτελίνια μας πάλι 
και προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα μας!
Καλό ανακάτεμα θα κάνουμε τώρα και….
Η μεγάλη ώρα έφτασε!!!!
Καλή μας όρεξη παιδιά!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

17 σχόλια

peps 29/10/2013 - 06:20

Μπράβο Σοφία!! Πολύ ωραία τα τορτελίνια σου!!!

Reply
Ξανθή 29/10/2013 - 10:04

Φανταστικό θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!

Reply
Selcouth 29/10/2013 - 12:31

Αααα! Τέλεια φαίνονται κορίτσια (το κορίτσια πάει και στη μεγάλη, αλλά και στη μικρή μαγείρισσα!). Γεια στα χεράκια σας!
Αυτό το μηχανηματάκι φαντάζομαι ότι διευκολύνει περισσότερο από τον πλάστη… Θα πρέπει να το βάλω στη λίστα για κάποια επόμενή μου αγορά. 😉
Πολλά φιλιά και στις δυό σας! Καλό μεσημέρι!

Reply
Martha 29/10/2013 - 16:11

Σοφία μου είναι φανταστικά! Χίλια μπράβο σου βρε κοπελιά!!!

Reply
Roula T. 29/10/2013 - 16:34

Τέλεια Σοφάκι μου, μπράβο σου!!!
Φιλάκια,

Reply
Penelope 29/10/2013 - 17:34

Μπράβο βρε Σοφία μου.
Φαίνονται καταπληκτικά. Και καθώς είναι σπιτικά, θεωρώ την νοστιμιά τους δεδομένη!
Καλό βράδυ εύχομαι.

Reply
Lenia 29/10/2013 - 19:50

Τρελαίνομαι για φρέσκα ζυμαρικά!Σου έγιναν τέλεια!Μπράβο,Σοφάκι!

Reply
Χρυσαυγή 29/10/2013 - 20:35

Μπράβο!! Εκανες δύσκολη δουλειά και βγήκε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα! Το μπλέ τυρί ήταν το επιστέγασμα της γεύσης!!! Μου αρέσει πολύ και το χρώμα τους!! !

Reply
Αγγελικη Ν 29/10/2013 - 22:19

Τι όμορφο που είναι το μπλογκ σου! Χαίρομαι που σε βρήκα! Μαμά και κόρη φτιάχνετε αριστουργήματα!
Πολλά φιλιά!

Reply
mia maria 30/10/2013 - 07:24

Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι υπέροχα, εσύ τα έκανες και πιο υγιεινά! Συγχαρητήρια! Θα είναι σίγουρα νοστιμότατα!

Reply
sundayspoon 30/10/2013 - 08:16

Τέλεια τέλεια τέλεια!!!! Μας άνοιξες την όρεξη, βρε Σοφάκι! Όχι ότι είναι και ποτέ κλειστή βέβαια… χιχιχι! Πραγματικά, τα έχεις φτιάξει καταπληκτικά! Μπράβο σου!!!
Πολλά φιλάκια!

Reply
Neli 30/10/2013 - 18:33

Φαίνονται τόσο νόστιμα,αλλα έχουν αρκετή δουλεια να γίνουν ,μπραβο σου που έφτιαξες μονη σου ζυμαρικα,φανταζομαι τη νοστιμια τους,φιλια ,καλο βραδυ.

Reply
mookies 31/10/2013 - 17:07

Όμορφα και υγιεινά!

Reply
Tante Kiki 02/11/2013 - 13:30

Νοστιμότατα!!!! Πρέπει να το δοκιμάσω το αλεύρι ζέας!!
Καλό μήνα!!

Reply
Xristos Katsanos 17/05/2014 - 07:52

Θα πρέπει να αγοράσω ζυγαριά super ακριβείας 🙂

Reply
Loukia molfeta 27/10/2017 - 09:17

Καλημέρα! Με τι αλεύρι μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι Ζέας?

Reply
sofia sofeto 27/10/2017 - 15:44

Καλησπέρα!! Με αλεύρι ολικής μπορείς.

Reply

Γράψτε απάντηση στο Xristos Katsanos Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!