Home Vegan Μανιτάρια με θυμάρι και μπαλσάμικο αλά Sofeto.

Μανιτάρια με θυμάρι και μπαλσάμικο αλά Sofeto.

by sofia sofeto
15 σχόλια
Καλησπέρα σε όλη την παρέα !
Καλό μήνα σε όλους μας!
“Απρίλης ψεύτης…”  λέει ο λαός ,
προσωπικά δεν άκουσα κανένα ψέμα σήμερα,
μάλλον γιατί δεν έχω ανοίξει την τηλεόραση…
Όπως και να χει η άνοιξη που πλησιάζει δειλά δειλά στο κατώφλι μας,
είναι όπως όλα δείχνουν πέρα για πέρα αληθινή!
Βαρέθηκα πια τις κακοκαιρίες!
Αέρας , βροχή, κρύο…
Θέλω να βγει ο ήλιος !
Να πάω μια βόλτα στην παραλία
με ανοιξιάτικο μπλουζάκι ,
να φάω το πρώτο παγωτάκι μου,
να μαζέψω λουλούδια του αγρού
για να στολίσω το βάζο μου…
Ζητάω πολλά;
Σήμερα σας έχω μια πολύ νόστιμη συνταγή!
Τα αγαπημένα μου μανιτάρια σε νέες περιπέτειες!
Εδώ στο νησί δεν βρίσκω μεγάλη ποικιλία από μανιτάρια στο super market.
Αυτή την φορά βρήκα την ποικιλία “πορτομπέλο”.
Μια χαρά , σκέφτηκα και ξεκίνησα!
Υλικά:
500 γρ. μανιτάρια “πορτομπέλο”
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
20 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
150 γρ λευκό ξηρό κρασί
20 γρ ξύδι μπαλσάμικο.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα,
τα κόβουμε σε χοντρές φέτες
 και τα βάζουμε μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο
και την πιπεριά.
Ανάβουμε την φωτιά και προσθέτουμε
επίσης το πιπέρι.
Κλείνουμε το καπάκι
 και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους
σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία.
Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το κρασί ,
το θυμάρι και το αλάτι.
Αφήνουμε ανοικτό το καπάκι για 5 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ,
ρίχνουμε το λάδι και σκεπάζουμε με το καπάκι .
Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα ,
μέχρι να δοκιμάσουμε
και να είναι όλα καλά “μαραμένα”
όχι να λιώσουν!
Τέλος προσθέτουμε το μπαλσάμικο .
Τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Η σαλτσούλα τους είναι ιδανική για γευστική προσθήκη σε ένα ριζότο ,
ή ακόμα καλύτερα για “βούτες”  με φρέσκο , μοσχομυριστό ψωμάκι!
Διαλέγετε και παίρνετε!
 Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε,
Καλό μήνα!!!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

15 σχόλια

Χρυσαυγή 01/04/2013 - 20:17

Λαχταριστά και γευστικά έτσι όπως τα μαγείρεψες Σοφία. Το τέλειο υποκατάστατο του κρέατος!!!

Reply
Sofia Sofeto 02/04/2013 - 20:59

Ακριβώς όπως τα λες Χρυσαυγή μου, τα μανιτάρια είναι η ιδανική αντικατάσταση του κρέατος!
Νόστιμα και υγιεινά μας προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά τους.
Καλό σου βράδυ!

Reply
Silena 01/04/2013 - 21:39

Καλώς σε βρήκα Σοφία!
Βρήκα τη συνταγή σου πολύ νόστιμη και πήρα το θάρρος να σου το γράψω!
Φαντάζομαι τα αρώματα που θα ξεχύθηκαν στο σπίτι!!!
Καλό βράδυ και καλό μήνα!

Reply
Sofia Sofeto 02/04/2013 - 21:00

Καλώς όρισες στην κουζίνα μου!
Χαίρομαι πολύ που βρεθήκαμε και σου στέλνω την καληνύχτα μου με την ελπίδα να ξαναβρεθούμε σύντομα!!!

Reply
ΕΛΕΝΗ 02/04/2013 - 08:44

Καλό μήνα Σοφάκι μου!!!
Πανέμορφο το πιάτο που μας προτείνεις σήμερα, πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή!
Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 02/04/2013 - 21:01

Καλό μήνα και σε σένα Ελένη μου!
Σ’ ευχαριστώ πολύ , καλή σου νύχτα!!!

Reply
Selcouth 02/04/2013 - 11:07

Γιουχουου, μανιτάρια! Δώσε μου συνταγές με μανιτάρια και δεν θα σταματήσω να μαγειρεύω! Άλλωστε τα μανιτάρια δεν έχουν πολλές θερμίδες κι έτσι μπορώ να τα τρώω άνετα (τις βούτες με το ψωμί στις σάλτσα, τις ξεχνάω!)
Ωραία κι εύκολη συνταγή Σοφία μου! Θυμάρι θα βάλω ξερό, γιατί το σούπερ δεν έχει φρέσκο!
Ναιαιαι! Επιτέλους άνοιξη! Αν κι εδώ ο καιρός είναι έτοιμος για βροχή, πού θα πάει; Θα φτιάξει κι αυτός και η διάθεσή μας!
Πολλά φιλιά! Να έχεις έναν υπέροχο, όμορφο και ξέγνοιαστο Απρίλη!

Reply
Sofia Sofeto 02/04/2013 - 21:04

Καλησπέρα !!
Χαίρομαι που σου αρέσουν τα μανιτάρια, κι εγώ τα λατρεύω!
Σου εύχομαι να τα απολαύσεις και να μας γράψεις κι εσύ κάποια συνταγή δικιά σου!
Όσο για την άνοιξη…μας κάνει νάζια ακόμα… ο αέρας έξω λυσομανάει και τα νεύρα μου επίσης!!!

Reply
sundayspoon 02/04/2013 - 11:41

Κάτι τέτοια μεζεδάκια είναι ό,τι καλύτερο για κρασοκατανύξεις! Και φτιάχνονται εύκολα και ικανοποιούν τους πάντες! Γεια στα χέρια σου, Σοφάκι!
Πολλά φιλάκια! Και υπομονή… θα φτιάξει ο καιρός!

Reply
Sofia Sofeto 02/04/2013 - 21:06

Κρασοκατανύξεις ε;;; Μου βάζεις ιδέες… Λευκό ξηρό κρασάκι είναι ότι πρέπει!
Στην υγειά σου λοιπόν και να έχεις έναν πολύ καλό μήνα σου εύχομαι!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Reply
Ερμιόνη 02/04/2013 - 13:20

Τι ωραίο μεζεδάκι!!
Και πολύ μου αρέσει το styling που έκανες στο πιάτο σου! Πολύ προσεγμένο!
Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 02/04/2013 - 21:08

Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη!
Η γνώμη σου για μένα μετράει πολύ, θαυμάζω πολύ την δουλειά σου και την αισθητική σου!
Καλό σου βράδυ και καλό ξημέρωμα!

Reply
Penelope 02/04/2013 - 19:35

Νοστιμότατα Σοφία μου!
Και οι επιλογές για την συνοδεία τους, εξίσου συναρπαστικές και οι δύο.
Καλό βράδυ εύχομαι.

Reply
Sofia Sofeto 02/04/2013 - 21:09

Ευχαριστώ πολυ και σου εύχομαι καλή νύχτα και καλό ξημέρωμα!

Reply
peps 03/04/2013 - 19:34

Από τα ωραιότερα μεζεδάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο sundayspoon Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!