Home Vegan Ροζ σκορδαλιά και πράσινη ταραμοσαλάτα!

Ροζ σκορδαλιά και πράσινη ταραμοσαλάτα!

by sofia sofeto
20 σχόλια
Κείμενο, συνταγή, φωτογραφία, food styling:
Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).
 Η σκορδαλιά και η ταραμοσαλάτα !
Οι βασίλισσες της Σαρακοστής!
Έντονες γεύσεις , μοναδικά συνδυασμένες
με τα νηστίσιμα καλούδια της Ελληνικής κουζίνας!
Δηλώνω φανατική οπαδός και των δύο.
Λατρεύω να απλώνω την ταραμοσαλάτα μου,
 πάνω σε μια φέτα φρέσκου σπιτικού ψωμιού…
Η σκορδαλιά μου απαραίτητο συνοδευτικό
σε μια παντζαροσαλάτα ,
απογειώνει τις γεύσεις !
Σήμερα σας έχω τις χρωματιστές εκδοχές τους ,
με έναν υγιεινό , πάντα, τρόπο παρασκευής τους!
Λίγο διαφορετικές απ’ τις συνηθισμένες …

Υλικά:

Για την πράσινη ταραμοσαλάτα:

• 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
(καθαρισμένο 270 γρ. περίπου)
• 30 γρ. λευκό γνήσιο ταραμά
• 1 μικρό ματσάκι άνηθο
• 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 15 γρ. ελαιόλαδο
• χυμό από μισό λεμόνι.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε
είναι να βάλουμε όλα τα υλικά μας
στο μπλέντερ και να τα κτυπήσουμε
μέχρι να ενωθούν πολύ καλά.
Το αποτέλεσμα το βλέπετε!
Μια κρεμώδες , μυρωδάτη
και πολύ υγιεινή ταραμοσαλάτα!

Για την ροζ σκορδαλιά:

450 γρ καθαρισμένες πατάτες 
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
30 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 20 γρ. καλό σπιτικό ξύδι
100 γρ. ζουμί από τα παντζάρια
1/2 κ.γ αλάτι .
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες 
 και τις βάζουμε σε νερό που βράζει.
Όταν τις τρυπίσουμε με ένα πιρούνι
 και διαπιστώσουμε πως έχουν μαλακώσει εσωτερικά, τότε είναι έτοιμες!
Τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν .
Τις περνάμε απ’ τον μύλο των λαχανικών.
Μόλις τελειώσουμε με τις πατάτες,
 βάζουμε  τα κομμάτια απ’ τα παντζάρια,
τα πολτοποιούμε κι αυτά.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας 
και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη!
Στο ψυγείο κατευθείαν !
Όσο πιο νωρίς φτιάξουμε ,
την σκορδαλιά αλλά και την ταραμοσαλάτα,
τόσο πιο νόστιμο θα είναι το αποτέλεσμα!
Καλή σας όρεξη λοιπόν  !

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

20 σχόλια

Ξανθή 30/03/2013 - 10:29

Σόφια φεύγω για αβοκάντο, εγώ έχω λατρέψει ταραμοσαλάτα με αγκινάρες τώρα θα δοκιμάσω αυτή.
Να σε ρωτήσω την σκορδαλιά με φρέσκα παντζάρια μπορώ να την κάνω;;
Καλό Σ/Κ

Reply
Sofia Sofeto 30/03/2013 - 14:10

Καλησπέρα Ξανθή! Με αγκινάρες ε; μου έβαλες ιδέες, δεν το είχα σκεφτεί ποτε! Φυσικά και μπορείς να βάλεις φρέσκα παντζάρια! Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα!

Reply
Χρυσαυγή 30/03/2013 - 13:08

Τις λάτρεψα και τις δύο!!
Μα τί έξυπνες και χρωματιστές ιδέες μας έβαλες!!
Ειδικά η ταραμοσαλάτα με το αβοκάντο φαίνεται βελούδινη!

Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου!

Reply
Sofia Sofeto 30/03/2013 - 14:12

Χρυσαυγή μου γεια σου! Χαίρομαι που σου αρέσουν! Καλή Κυριακή ,να περνάς καλά!!

Reply
ΕΛΕΝΑ 30/03/2013 - 14:56

Πολύ ενδιαφερουσες οι χρωματικές παραλλαγές δύο αγαπημένων “αλοιφών”
Και σίγουρα πολύ νόστιμες!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Reply
Sofia Sofeto 30/03/2013 - 21:14

Καλησπέρα Έλενα μου!
Καλή Κυριακή σου εύχομαι!

Reply
Marie-Anne 30/03/2013 - 16:21

Καταπληκτικές συνταγές, Σοφία μου! Ευχαριστούμε πολύ!!! Θα τις κάνω σίγουρα μέσα στην εβδομάδα!!!! Φιλιά και καλή Κυριακή !

Reply
Sofia Sofeto 30/03/2013 - 21:14

Καλοφάγωτες!!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Reply
ΕΛΕΝΗ 30/03/2013 - 20:07

Σοφάκι μου καταπληκτικές και οι δυο παραλλαγές, δείχνουν εξαιρετικές και με πολύ ωραία χρώματα!!!
Φιλάκια!!!

Reply
Sofia Sofeto 30/03/2013 - 21:16

Γειά σου Ελένη μου!
Από χρώμα είναι πολύ εντυπωσιακές, αλλά και από γεύση σκίζουνε!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Reply
Neli 30/03/2013 - 22:47

Τι όμορφες που είναι και οι δύο και πόσο προτότυπες,πολυ ωραιες προτάσεις και οι δύο,καλό βράδυ.

Reply
Sofia Sofeto 01/04/2013 - 19:28

Ευχαριστώ πολύ Νέλη μου, καλό σου βράδυ!

Reply
sundayspoon 01/04/2013 - 08:04

Βάζω το φρέσκο ψωμί. Βάζεις τις χρωματιστές αλοιφές; Σοφάκι, τις θέλω και τις δύο επειγόντως! Τέλειο χρώμα και υπέροχος συνδυασμός υλικών! Μπράβο!
Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

Reply
Sofia Sofeto 01/04/2013 - 19:30

Πρέπει να το κανονίσουμε κάποια στιγμή , χωρίς πλάκα!
Καλό μήνα!!

Reply
Penelope 01/04/2013 - 09:33

Αυτό είναι που λέμε: βάλτε χρώμα στην ζωή σας!
Ε, και μετά κάντε τους άλλους ν’ αναρρωτιούνται και τα δαχτυλάκια γύρω-γύρω να “κουνιούνται” :-)))
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχετε, Σοφία.

Reply
Sofia Sofeto 01/04/2013 - 19:31

Χρώμα! Θα ομορφήνει την “γκρίζα” καθημερινότητα…
Καλό μήνα Πηνελόπη μου!

Reply
Selcouth 01/04/2013 - 11:04

Α πολύ μου αρέσουν και τα 2! Τα χρώματα είναι όλα τα λεφτά! Θα τα φτιάξω για να τους κουφάνω όλους! Χε,χε,χε,χε!
Μ’αρέσουν οι πρωτοτυπίες και φαίνονται και πολύ εύγεστες και οι δύο συνταγές! Μπράβο Σοφία μου, έγραψες πάλι!
Πολλά φιλιά! Καλή εβδομάδα και φυσικά… Καλό, χαρούμενο, δημιουργικό και με πολλά δώρα Απρίλη!

Reply
Sofia Sofeto 01/04/2013 - 19:32

Άντε κορίτσι μου! Περιμένω εντυπώσεις !!!
Καλό μήνα και να είσαι πάντα χαρούμενη!

Reply
Demi 01/04/2013 - 16:56

Mε τα χρώματα της άνοιξης μας σερβίρισες τα νηστίσιμα ξαδερφούλα!!!τέλεια!!!!!θα πάρω πρώτα λίγο ταραμοσαλάτα που της εχω ιδιαίτερη αδυναμία!!!!!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!στέλνω Φιλιά και χωρίς ίωση πια…

Reply
Sofia Sofeto 01/04/2013 - 19:34

Αχ βρε Δήμητρα με αυτές τις ιώσεις…
Ελπίζω την επόμενη φορά που θα έρθω να τα πούμε πιο πολύ!
Τα λέμε στο τηλέφωνο!
Φιλάκια!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!