4,9K
Εμείς οι Κυκλαδίτες έχουμε παράδοση στα τυροκομικά.
Επέλεξα ένα τυράκι πολύ ιδιαίτερο για να σας παρουσιάσω.
Το βολάκι είναι ένα ημίσκληρο πικάντικο τυρί με γεμάτη γεύση.
Δοκιμάζοντας το σκέτο εντυπωσιάστηκα !
Σκέφτηκα πως δεν πρέπει να το επεξεργαστώ πολύ στην συνταγή μου ,
δεν ήθελα να καλύψω την γεύση του με κάτι άλλο…
Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να το προσθέσω πάνω σε κάποιο φαγητό
που ναι μεν θα πρόσθετε την γεύση του στο σύνολο,
αλλά θα κρατούσε και τον δικό του χαρακτήρα .
Πήρα λοιπόν τα υλικά μου και ξεκίνησα …
Πατάτες σαν τηγανητές … αλλά όχι στο τηγάνι!
Τραγανές , νόστιμες , λαχταριστές!
Οι αγαπημένες όλων μας πατατούλες,
μπορούν να γίνουν μια υγιεινή πια συνήθεια!
Ελάτε μαζί μου να δείτε πως…
Υλικά για 4 άτομα :
450 γρ. καθαρισμένες πατάτες
αλάτι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη τριμμένη λουίζα
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο βολάκι Άνδρου .
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες ,
τις κόβουμε και τις αφήνουμε για λίγο
να στραγγίσουν απ’ τα υγρά τους σε ένα σουρωτό.
Σ ΄ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το ταχίνι με το ελαιόλαδο,
το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι .
Μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες
και από πάνω προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε.
Ανακατεύουμε καλά αφού προσθέσουμε και την Λουΐζα.
Φροντίζουμε να πάρουν όλες οι πατάτες πάνω τους την σάλτσα μας.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς ,
σε μια λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τις πατάτες μας
φροντίζοντας να μην τις στριμώξουμε αλλά να έχουν χώρο να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ανάβουμε τον φούρνο στην λειτουργία του αέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν
και να γίνουν όσο τραγανές θέλουμε.
Τις σερβίρουμε με το τριμμένο μας βολάκι
και τις απογειώνουμε ακόμα πιο πολύ!
Αυτό το τυρί είναι ιδανικό γι’ αυτές τις αρωματικές πατατούλες,
καθώς λιώνει από πάνω τους οι γεύσεις δένουν μεταξύ τους εκπληκτικά!
Όταν τις δοκιμάσετε θα το νιώσετε!
Καλή σας απόλαυση!!!
11 σχόλια
Και γω ετσι τις κανω !! Βγαινουν τελειες, ομως εγω βαζω μονο ελαιολαδο και μπαχαρικα.Θα τις δοκιμασω και με την σαλτσουλα σου!! Φαινονται τελειες και αν τις βαλεις για 30 λεπτα σε νερο με λιγο μηλοξυδο στο ψυγειο γινονται πιο τραγανες!! (Αφου τις στραγγιξεις πολυ καλα) Εισαι προτυπο για μενα και μαρεσουν πολυ ολες οι συνταγες που ανεβαζεις!!! 🙂 🙂
Πολύ ενδιαφέρον το κόλπο με το μηλόξυδο που λες Χαρά μου, θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα! Να είσαι καλά και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λογια!!!
Πολλά φιλάκια!!!
Σοφία έχω καθιερώσει τις πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές με μπαχαρικά. Πολύ ωραία και αυτή η πρόταση.
Και τώρα να σου πω το παράπονο μου σχετικά με την έκθεση, βρήκα ενδιαφέροντα προϊόντα από μακρινές περιοχές ρώτησα που θα τα βρίσκω στη συνέχεια και η απογοήτευση ήρθε σήμερα ψάχνοντας κάποια εκεί που μου είπαν. Ιδέα δεν είχαν για την ύπαρξη τους. και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει δυστυχώς. Πολλά φιλιά
Καταλαβαίνω Ξανθή …
Δεν έχω ψάξει είναι η αλήθεια για να τα βρω στα μαγαζιά ακόμα…
Το τυρί που παρουσίασα στην ανάρτηση μου το έχω βρει σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, κρίμα είναι παντως να μην μπορούμε να βρούμε εύκολα τόσα υπέροχα Ελληνικά προιόντα , μακάρι κάτι ν’ αλλάξει στο μέλλον…
Ωραίο φαγάκι!
Εύκολο και απλό αλλά αρωματικό και ιδιαίτερο.
Το συγκεκριμένο τυράκι δεν έχει τύχει να το δοκιμάσω, αλλά η περιγραφή σου με ιντριγκάρει!
Φιλιά
Γεια σου Ερμιόνη μου!
Είναι εξαιρετικό τυρί όπως και τα υπόλοιπα της ίδιας εταιρίας που έχω δοκιμάσει, αξίζει να τα αναζητήσεις!
Σοφάκι μου εξαιρετικές οι πατάτες σου. Το τυρί αυτό δεν το γνωρίζω αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω!Σε φιλώ γλυκά.
Καλησπέρα καλή μου,
αξίζει να το δοκιμάσεις, είναι γευστικότατο!
να είσαι καλά σ’ ευχαριστώ πολύ!!!
Πεντανόστιμες θα’ναι οι πατατούλες με τόσο ωραία υλικά!
Καλό βράδυ!
Ναι πραγματικά έτσι είναι!
Με απλά υλικά γίνονται θαύματα!
Καλή σου νύχτα!
Σοφάκι, τέλεια συνταγή! Ομολογουμένως μέχρι λεμόνι έχω βάλει σε πατάτες, πορτοκάλι ακόμα όχι, μου κίνησε την περιέργεια τώρα η συνταγή σου 😉 Πρώτη φορά ακούω και για το Βολάκι! Ελπίζω να το βρω στη γειτονιά μου γιατί θέλω πολύ να το δοκιμάσω. Φιλάκια, καλό βράδυ!