Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Πικάντικο Σαλάχι στον φούρνο .

Πικάντικο Σαλάχι στον φούρνο .

by sofia sofeto
1 σχόλιο
Ένα από τα αγαπημένα μου θαλασσινά είναι το σαλάχι.
Συνήθως το μαγειρεύουν τηγανητό με σκορδαλιά …
Είναι πεντανόστιμο αλλά και με πολλές θερμίδες…
Για δοκιμάστε το ψητό και τα ξαναλέμε!
Υλικά :
1 κιλό σαλάχι καθαρισμένο από το δέρμα του και κομμένο σε φέτες
αλάτι και πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
λίγη ξερή ρίγανη
αλεύρι ολικής αλέσεως για πασπάλισμα
(προαιρετικά , γίνεται και χωρίς αλεύρι)
3 κ.σ ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού.
Μέσα σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι , την μουστάρδα,
το σκόρδο και την ρίγανη,
ανακατεύουμε καλά .
Αφού έχουμε πλύνει καλά το σαλάχι
και το έχουμε αφήσει
να σουρώσει καλά από τα υγρά του ,
του ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βουτάμε στο μείγμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως.
Το αφήνουμε μέσα για λίγο να απορροφήσει τις γεύσεις και μετά το πασπαλίζουμε με το αλεύρι ή το αφήνουμε δίχως αλεύρωμα .
Σ’ ένα ταψί έχουμε βάλει μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κομμάτια του σαλαχιού .
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς
μέχρι να ροδίσουν και μετά γυρίζουμε και απ’ την άλλη πλευρά , να ροδίσουν και από αυτή.
☆Εναλλακτικά μπορούμε να το ψήσουμε μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Αφού ζεσταθεί το τηγάνι ακουμπάμε τα κομμάτια του σαλαχιού.
Τα σωτάρουμε ελαφρά κι απ τις δύο πλευρές κι έπειτα κλείνουμε το καπάκι .
Αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 -15 λεπτά ανάλογα το μέγεθος τους.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε πίνοντας το κρασάκι μας
ή ακόμα καλύτερα το ουζάκι μας,
Μμμμ μυρωδιές!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

1 σχόλιο

ΡΑΛΛΙΑ 21/02/2020 - 16:25

ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ

Reply

Γράψτε απάντηση στο ΡΑΛΛΙΑ Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!