Home Vegan Δύο γεύσεις Χαλβά με σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη ! Κανέλα και σοκολάτα – πορτοκάλι!

Δύο γεύσεις Χαλβά με σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη ! Κανέλα και σοκολάτα – πορτοκάλι!

by sofia sofeto
6 σχόλια
 χαλβάς 2 γεύσεις 1
Είχα πολύ καιρό να φτιάξω έναν χαλβά από σιμιγδάλι,
σήμερα που είχα όρεξη για ζαχαροπλαστική τον ετοίμασα και σας τον παρουσιάζω!
Είναι τόσο αρωματικός!
Και για να είναι όλοι ευχαριστημένοι στην οικογένεια έφτιαξα δύο,
έναν με κανέλα και γαρύφαλλο και έναν με πορτοκάλι και σοκολάτα!
Δοκιμάστε τους , είναι εξίσου γευστικοί.
Υλικά:
250 γρ σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι καθαρισμένους ηλιόσπορους
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95%
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
1/4 κουταλιά της σούπας τριμμένο γαρύφαλλο.
 1/2 ποτηράκι του κρασιού
Για την παραλλαγή με την σοκολάτα :
250 γρ σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι καθαρισμένους ηλιόσπορους
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95%
2 ποτήρια νερό
1/2 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
100 γρ σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Η διαδικασία που θα σας περιγράψω είναι κοινή και για τις δυο γεύσεις του χαλβά,
με τις μικρές παραλλαγές βέβαια,
ξεκινάμε λοιπόν με το σιμιγδάλι ,
το οποίο πρέπει να καβουρδίσουμε μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα,
το βάζουμε μαζί με τους ξηρούς καρπούς σε χαμηλή φωτιά
 και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Όταν βλέπουμε να σκουραίνει το χρώμα του το ανακατεύουμε
και περιμένουμε να σκουρίνει όλο,
προσοχή , όχι να καεί!
Εξακολουθούμε να έχουμε χαμηλή την φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο,
ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και αφήνουμε 2-3 λεπτά,
στην συνέχεια θέλει λίγο προσοχή γιατί θα ρίξουμε το νερό και πολύ πιθανόν να πιτσιλίσει ,
γι’ αυτό και η βαθιά κατσαρόλα,
αλλά μην ανησυχείτε , είναι για πολύ λίγο.
Αφού ρίξουμε όλο το νερό,
 για τον σοκολατένιο και τον χυμό πορτοκαλιού,
τότε ανακατεύουμε και προσθέτουμε επίσης την στέβια ,την κανέλα,το γαρύφαλλο
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τον σοκολατένιο , προσθέτουμε επιπλέον το ξύσμα πορτοκαλιού
και την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια ,
 ανακατεύουμε να λιώσει καλά και να γίνει ένα με το υπόλοιπο μείγμα .
Αφού κρυώσουν και οι δυο γεύσεις μας ,
βάζουμε μέσα σε φόρμες και πατάμε με το κουτάλι μας για να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα ,
αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και ξεφορμάρουμε ,
αν θέλουμε μπορούμε στο σερβίρισμα να προσθέσουμε επιπλέον κανέλα από πάνω.
Καλή επιτυχία σε όλους και όλες σας!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 σχόλια

Διονυσης 20/02/2015 - 17:13

Καλησπερα! Ολες αυτες οι συνταγες σου για τη σαρακοστη (και οχι μονο) ειναι απιθανες!!! Δυστυχως θα ηθελα να κανω τις συνταγες σου για τους χαλβαδες με μελι αντι για στεβια! Θα μπορουσα να την αντικαταστησω και να αλλαξω καπως την εκτελεση;
Ευχαριστω πολυ!!!

Reply
sofia sofeto 20/02/2015 - 17:35

Καλησπέρα , σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Φυσικά και μπορείς να βάλεις μέλι!
Πιστεύω πως γύρω στο ένα φλιτζάνι του τσαγιού μέλι είναι καλά, αν θες να δοκιμάσεις πρώτα και αν θες να είναι πιο γλυκό προσθέτεις κι άλλο , άλλωστε το μέλι όταν ξεσταθεί υγροποιείται και ανακατεύεται εύκολα!
Καλή επιτυχία!!!

Reply
Διονυσης 23/02/2015 - 20:12

Απιστευτοι και οι δυο χαλβαδες!!! Ειδικα ο κανελενιος…μουρλια!!! Πρωτη χρονια που φαγαμε πιο πολυ χαλβα παρα ταραμοσαλατα χεχε!!! Οντως τελικα γυρω στο 1 φλυτζανι μελι ηθελε ο καθε χαλβας. Να αναφερω απλα (για να αποφευγονται τυχων ατυχηματα) πως το σιμιγδαλι μολις ζεσταθει αρκετα στην αρχη χρειαζεται συνεχως ανακατεμα χωρις ουτε 10 δευτερολεπτα να τον αφησεις γιατι μου αρπαξε αμεσως και αρχισε να μυριζει καμμενο! Βεβαια δεν το ειχα ξανακανει και δεν ηξερα οτι ειναι τοσο ευκολο να αρπαξει. Εν τελει το αποτελεσμα ηταν τελειο τοσο στη γευση οσο και στην εμφανιση!
Ευχαριστω και παλι για τις υπεροχες συνταγες σου!

Reply
sofia sofeto 23/02/2015 - 22:08

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!
Το σιμιγδάλι το καβουρδίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην αρπάξει, θέλει συνεχώς ανακάτεμα και επίβλεψη , όπως το λες!
Καλή Σαρακοστή εύχομαι και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Reply
Ανώνυμος 26/02/2017 - 16:18

Καλή σαρακοστή. Θα ήθελα να ρωτήσω.Οταν λέμε τρεις κουταλιές της σούπας στεβια 95 τις εκατό κρυσταλλική; Εγώ που έχω στεβια ένα προς ένα πόσες κουταλιές θα βάλω; Ευχαριστώ πολύ

Reply
sofia sofeto 26/02/2017 - 18:28

Καλησπέρα, για 1:1 θα βάλεις 15 κ.σ. καλή επιτυχία!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!