Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Γιουβέτσι με μπούτι γαλοπούλας , μελιτζάνες και κολοκυθάκια.

Γιουβέτσι με μπούτι γαλοπούλας , μελιτζάνες και κολοκυθάκια.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
γιουβετσι γαλοπουλας 1
Σας παρουσιάζω ένα εξαιρετικό φαγητό!
Νοστιμότατο και πολύ εύκολο!
Το μπούτι της γαλοπούλας έ
βέβαια τα παχάκια του,
 αλλά εμείς πάντα αφαιρούμε την πέτσα κ
τα πολλά λιπαρά.
 Έτσι το φαγητό μας γίνεται πιο ελαφρύ !
Υλικά :
 Μπούτια γαλοπούλας γύρω στο 1,5 κιλό
3 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
6 κολοκυθάκια μικρά
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδου
1 ποτηράκι λευκό ή ροζέ κρασί
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
ξερή ρίγανη
λίγο ξερό ή φρέσκο δυόσμο
300 γρ. ζυμαρικό κριθαράκι ολικής αλέσεως
ή ζέας
ή χωρίς γλουτένη
( για όσους δεν τρώμε γλουτένη )
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
 γιουβετσι γαλοπουλας 2
Καθαρίζουμε τα μπούτια της γαλοπούλας
από το δέρμα τους
και αφαιρούμε τα λιπαρά σημεία τους.
Τα βάζουμε σ’ ‘ενα ταψί με καπάκι ή στην γάστρα , και τα ψήνουμε στον φούρνο
στον αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου,
 μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ,
 τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα,
προσθέτουμε τα κρεμμύδια , το σκόρδο , το κρασί , τους κύβους και την τριμμένη ντομάτα ανακατεμένη με τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την ρίγανη, το πιπέρι,
το αλάτι και τον δυόσμο.
Βγάζουμε  από τον φούρνο τα μπούτια
και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά που ετοιμάσαμε.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι επιπλέον
πάνω στα μπούτια της γαλοπούλας
και τον ζωμό από το μπολ
που ετοιμάσαμε τα λαχανικά μας.
Ψήνουμε πάλι με κλειστό καπάκι
για μισή ώρα περίπου.
Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο
και αφαιρούμε το καπάκι.
 Ψήνουμε τώρα ανοικτό μέχρι να ροδίσει
το κρέας και τα λαχανικά μας.
Τα υγρά που  έχει δεν τα φοβόμαστε
γιατί σε αυτά θα βράσει το ζυμαρικό μας.
Μόλις έχει ροδίσει (όχι καεί),
το βγάζουμε απ΄τον φούρνο.
 Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
και το ελαιόλαδο (με μέτρο πάντα).
Προσθέτουμε και το κριθαράκι περιμετρικά
και το βοηθάμε μ’ ένα κουτάλι
να βυθιστεί στον ζωμό.
Ψήνουμε πάλι με ανοικτό καπάκι.
 Μόλις πάρει βράση, σβήνουμε την φωτιά
και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο.
Σε λίγη ώρα το ζυμαρικό μας
έχει απορροφήσει όλα τα υγρά
και έχει γίνει ένα τέλειο γιουβέτσι,
καθόλου λασπωμένο,
αλλά με το κριθαράκι παραμένει σπυρωτό.
Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε ,
θα εντυπωσιαστείτε!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!