2,4K
Πάντα ήθελα να μάθω να φτιάχνω τυρί ,
ψάχνοντας βρήκα την συνταγή στο καταπληκτικό blog Φτιάχτο μόνος σου !
Είπα να το δοκιμάσω και ιδού το αποτέλεσμα !!!
Εγώ πρόσθεσα αλάτι και για μυρωδικό έβαλα ξερό , τριμμένο δυόσμο
και έγινε καταπληκτικό!
Εδώ μόλις έριξα το ξύδι ,αμέσως “έκοψε” το γάλα.
Στην συνέχεια το σούρωσα μέσα σε μια πετσέτα .
Όταν έφυγαν τα πολλά υγρά , το τυράκι ήταν έτοιμο !
Μμμμμ!!! Πολύ το ευχαριστήθηκα…
4 σχόλια
Τέλειο! θα το φτιάξω!
καλησπέρα Σοφια !!Επειδή σκέφτομαι να φτιάξω τυράκι, και ψάχνω στα διάφοορα σάιτ , το συγκεκριμενο ειναι μαλακό τύπου philadelphia -απλώνεται δηλαδή ή όχι?? και μια δεύτερη ερώτηση γιατί δεν το κατάλαβα απο το σαιτ, όταν ρίχνεις το ξύδι το αφήνεις να ηρεμήσει και να κρυώσει ή ανακατεύεις το ξύδι καλά και μετά το αφήνεις?? ευχαριστωωωωωωώ!!
Καλησπέρα! Το τυρί αυτό είναι το πιο εύκολο που μπορείς να φτιαξεις! Η υφή του μοιάζει με μαλακό ανθότυρο, το ξύδι δινει διαφορετική γεύση απ΄το λεμόνι. Μόλις το ρίξεις και κόψει το γάλα ξεκινάς να το μαζεύεις, πολύ εύκολο!
Ωραία ,σε ευχαριστώ . Θα κάνω μια δοκιμή γιατί το θέλω κυρίως για άλειμμα σε ψωμάκι για τα παιδάκια μου….και ό,τι περισσέψει ,για εμάς χι χι χι