Home ΜΕΖΕΔΕΣ Πικάντικο , φιλέτο στήθος γαλοπούλας.

Πικάντικο , φιλέτο στήθος γαλοπούλας.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
 Το στήθος γαλοπούλας έχει λίγα λιπαρά και πολύ ωραία γεύση .
Η συνταγή που σας προτίνω γίνεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη.
Υλικά :
1/2 κιλό στήθος γαλοπούλας
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη ξερή
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
ελαιόλαδο
χυμό 1/2 λεμονιού
Σάλτσα για ψητά ( ψάρι και κρέας ).Αφού πλύνουμε και κόψουμε σε κομμάτια το φιλέτο μας ,
τα ρίχνουμε σένα τηγάνι και ανάβουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε το πιπέρι , το αλάτι , την ρίγανη και το σκόρδο .
Όταν ασπρίσουν απ΄την μια πλευρά τα φιλετάκια ,
τα γυρίζουμε και απ’ την άλλη πλευρά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ.
Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν στα υγρά τους.

Όταν δούμε πως έχουν βράσει και είναι σχεδόν έτοιμα ,
ανοίγουμε το καπάκι
και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά που τυχών υπάρχουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Βράζουμε λίγο ακόμα και αποσύρουμε .
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε
προσθέτοντας από πάνω τους την Σάλτσα για ψητά ( ψάρι και κρέας ).

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!