3,1K
Το στήθος γαλοπούλας έχει λίγα λιπαρά και πολύ ωραία γεύση .
Η συνταγή που σας προτίνω γίνεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη.
Υλικά :
1/2 κιλό στήθος γαλοπούλας
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη ξερή
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
ελαιόλαδο
χυμό 1/2 λεμονιού
Σάλτσα για ψητά ( ψάρι και κρέας ).Αφού πλύνουμε και κόψουμε σε κομμάτια το φιλέτο μας ,
τα ρίχνουμε σένα τηγάνι και ανάβουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε το πιπέρι , το αλάτι , την ρίγανη και το σκόρδο .
Όταν ασπρίσουν απ΄την μια πλευρά τα φιλετάκια ,
τα γυρίζουμε και απ’ την άλλη πλευρά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ.
Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν στα υγρά τους.
Σάλτσα για ψητά ( ψάρι και κρέας ).Αφού πλύνουμε και κόψουμε σε κομμάτια το φιλέτο μας ,
τα ρίχνουμε σένα τηγάνι και ανάβουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε το πιπέρι , το αλάτι , την ρίγανη και το σκόρδο .
Όταν ασπρίσουν απ΄την μια πλευρά τα φιλετάκια ,
τα γυρίζουμε και απ’ την άλλη πλευρά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ.
Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν στα υγρά τους.
Όταν δούμε πως έχουν βράσει και είναι σχεδόν έτοιμα ,
ανοίγουμε το καπάκι
και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά που τυχών υπάρχουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Βράζουμε λίγο ακόμα και αποσύρουμε .
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε
προσθέτοντας από πάνω τους την Σάλτσα για ψητά ( ψάρι και κρέας ).
ανοίγουμε το καπάκι
και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά που τυχών υπάρχουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Βράζουμε λίγο ακόμα και αποσύρουμε .
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε
προσθέτοντας από πάνω τους την Σάλτσα για ψητά ( ψάρι και κρέας ).