Home ΜΕΖΕΔΕΣ Πικάντικο , φιλέτο στήθος γαλοπούλας.

Πικάντικο , φιλέτο στήθος γαλοπούλας.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
 Το στήθος γαλοπούλας έχει λίγα λιπαρά και πολύ ωραία γεύση .
Η συνταγή που σας προτίνω γίνεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη.
Υλικά :
1/2 κιλό στήθος γαλοπούλας
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη ξερή
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
ελαιόλαδο
χυμό 1/2 λεμονιού
Σάλτσα για ψητά ( ψάρι και κρέας ).Αφού πλύνουμε και κόψουμε σε κομμάτια το φιλέτο μας ,
τα ρίχνουμε σένα τηγάνι και ανάβουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε το πιπέρι , το αλάτι , την ρίγανη και το σκόρδο .
Όταν ασπρίσουν απ΄την μια πλευρά τα φιλετάκια ,
τα γυρίζουμε και απ’ την άλλη πλευρά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ.
Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν στα υγρά τους.

Όταν δούμε πως έχουν βράσει και είναι σχεδόν έτοιμα ,
ανοίγουμε το καπάκι
και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά που τυχών υπάρχουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Βράζουμε λίγο ακόμα και αποσύρουμε .
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε
προσθέτοντας από πάνω τους την Σάλτσα για ψητά ( ψάρι και κρέας ).

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!