Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Πιπεριές φλωρίνης στο βάζο.

Πιπεριές φλωρίνης στο βάζο.

by sofia sofeto
3 Σχόλια

Οι αγαπημένες μας πιπεριές Φλωρίνης στο βάζο!
Για τις στιγμές που αναζητάμε κάτι ιδιαίτερο
και νόστιμο που θα  απογειώσει
τις σαλάτες μας και να τις φάμε σαν μεζεδάκι
με το ουζάκι ή το κρασάκι μας.
Υλικά :
• 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
• 3 – 4 σκελίδες σκόρδου
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• μηλόξυδο
Πλένουμε κόβουμε τα κοτσάνια
και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
Τις βάζουμε μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα
με καπάκι, προσθέτουμε 1 σφηνάκι νερό
και ανάβουμε την εστία
της κουζίνας μας σε χαμηλή θερμοκρασία.
Με αυτό τον τρόπο ψήνονται στα δικά τους υγρά, κρατώντας όλη την γεύση τους.
Όταν μαλακώσουν είναι έτοιμες.
Βγάζουμε τις πιπεριές και όσο είναι ζεστές αφαιρούμε τον φλοιό τους.
Τις βάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο
και τον μαϊντανό.
Τον ζωμό που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα
που τις ψήσαμε,
τον προσθέτουμε μέσα στο βαζάκι.
Ρίχνουμε ξύδι και λάδι μέχρι να τις  σκεπάσουν.
Έτοιμες!
Τις διατηρούμε στο ψυγείο
και τις απολαμβάνουμε
με τον τρόπο που αγαπάμε!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

3 Σχόλια

tonycheff 12/07/2013 - 22:36

πάντως ψημενες στα κάρβουνα έχουνε πιο ορεα γευση

Reply
Angela 19/05/2017 - 00:05

φοβερες!! τι εφτιαξα αποψε!!!

Reply
sofia sofeto 20/05/2017 - 10:35

Μπράβο!!! Καλοφάγωτες!!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο tonycheff Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More