3,7K
Καλησπέρα σας !
Τι μου κάνετε;
Ελπίζω να είσαστε όλοι καλά!
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια ζύμη διαφορετική από τις άλλες.
Η ιδέα μου ήρθε όταν είχαν περισσέψει λίγες γλυκοπατάτες ,
τις είχα ψήσει μέσα στην φλούδα τους .
Σκέφτηκα πως θα μπορούσα να τις χρησιμοποιήσω για να φτιάξω μια ζύμη .
Άρχισα λοιπόν να πειραματίζομαι και ιδού το αποτέλεσμα!
Υλικά:
150 γρ. γλυκοπατάτες ψημένες στην φλούδα τους
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
λίγη φυσική βανίλια
1,5 κουταλάκι του γλυκού στέβια κρυσταλλική 95%
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι ζέας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αρχικά κτυπάμε την γλυκοπατάτα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
λίγη φυσική βανίλια
1,5 κουταλάκι του γλυκού στέβια κρυσταλλική 95%
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι ζέας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αρχικά κτυπάμε την γλυκοπατάτα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
Μεταφέρουμε σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας,
αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά ,
αν δούμε πως κολλάει πολύ στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ζέας.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη ,
μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε διάφορα…
από γεμιστά κουλουράκια ,
μέχρι μικρά ταρτάκια που η γεύση τους θυμίζει βάφλα.
Σας έχω και τις δύο αυτές εναλλακτικές λύσεις έτοιμες!
Αρχικά έφτιαξα τα κουλουράκια ,
πήρα ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Το έπλασα στα χέρια μου και το πάτησα με την παλάμη μου,
ώστε να ανοίξει και να μπορώ να βάλω μια κουταλιά απ ΄την γέμιση.
Πήρα το αγαπημένο μου Αχλάδι ,γλυκό του κουταλιού ,χωρίς ζάχαρη.
πρόσθεσα λίγα καρύδια και τα χτύπησα ελαφρά στο μπλέντερ.
Έβαλα μια κουταλιά στο ζυμαράκι μου και το έκλεισα προσεκτικά.
Ετοίμασα με την ζύμη μου και μερικά ταρτάκια για να ψήσω.
Τα έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο
και τα έψησα όλα μαζί στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Όταν θα είναι όλα έτοιμα ,
τα χρησιμοποιούμε αμέσως ή τα βάζουμε στην κατάψυξη
για όταν θα τα χρειαστούμε.
Προσωπικά τα χρησιμοποίησα σαν βάφλα ,
μαζί με το παγωτάκι μου ήταν πολύ ωραίο επιδόρπιο!
Εύχομαι να τα απολαύσετε όπου και να βρίσκεστε!
6 σχόλια
Πάρα πολύ καλή ιδέα, θα την δοκιμάσω σίγουρα γιατι λατρεύω γλυκοπατάτες και τις χρησιμοποιώ κατα κόρον!
Γεια σου Eri !
Πολύ καλά κάνεις , κατά την γνώμη μου,
οι γλυκοπατάτες είναι πολύ υγιεινές και πεντανόστημες,
και εγώ τις λατρεύω , τώρα που είναι η εποχή τους βρίσκω πολύ νόστιμες και φρέσκες.
Περιμένω τα σχόλια σου όταν δοκιμάσεις την συνταγή μου!
Καλό σου βράδυ!
Καλησπέρα Σοφία,
Τα κατάφερα τελικά να σε βρω…
Ήρθα και είδα τις πρώτες σου αναρτήσεις, αλλά σιγά σιγά θα προσπαθήσω να τις διαβάσω όλες.
Καλή συνέχεια. Καλή δύναμη και να θυμάσαι πως πραγματικά το “νέο αίμα” προσφέρει υγεία στους “παλιούς οργανισμούς” :-)))
Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη αγαπητή μου Πηνελόπη,
εύχομαι και ελπίζω να βρεις στο Sofeto κάτι που θα σ’ενδιαφέρει και να σε βλέπω συχνά στην κουζίνα μου,
να τα λέμε , ν’ ανταλλάσουμε απόψεις , για μένα αυτό είναι το ζητούμενο.
Αυτό που λες για την υγεία , είναι πραγματικά ο σκοπός μου !
Ευχαριστώ και πάλι, καλό σου βράδυ και καλό ξημέρωμα!
Πολλά συγχαρητήρια, φίλη, για την υπέροχη σελίδα σου. θα σε βάλω στα αγαπημένα μου στο μπλογκ μου, και πίστεψέ με δεν έχω πολλά, και σιγά-σιγά θα δοκιμάσω ΟΛΕΣ τις συνταγές σου. Ήδη αύριο θα φτιάξω εκείνο το ωραίο ψωμάκι με cranberries για τα κορίτσια μου… και μένα! Άντε και για τον άντρα μου 🙂 ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ για τις εμπνεύσεις και τα υγιεινά υλικά… Ποιος είπε ότι η υγεία δεν είναι νόστιμη;
Πέγκυ Μπαρούνη
Καλησπέρα αν και περασμένη η ώρα!
Καλώς όρισες στην κουζίνα μου!
Χαίρομαι που αναζητάς υγιεινές συνταγές για την οικογένεια σου !
Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και οτιδήποτε με χρειαστείς είμαι στην διάθεση σου! Καλή επιτυχία στο ψωμάκι σου!