Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Γλυκιά ζύμη με γλυκοπατάτα και αλεύρι ζέας.

Γλυκιά ζύμη με γλυκοπατάτα και αλεύρι ζέας.

by sofia sofeto
6 σχόλια
 
Καλησπέρα σας !
Τι μου κάνετε; 
Ελπίζω να είσαστε όλοι καλά!
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια ζύμη διαφορετική από τις άλλες.
Η ιδέα μου ήρθε όταν είχαν περισσέψει λίγες γλυκοπατάτες ,
τις είχα ψήσει μέσα στην φλούδα τους  .
Σκέφτηκα πως θα μπορούσα να τις χρησιμοποιήσω για να φτιάξω μια ζύμη .
Άρχισα λοιπόν να πειραματίζομαι και ιδού το αποτέλεσμα!
Υλικά:
150 γρ. γλυκοπατάτες ψημένες στην φλούδα τους
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι 
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές  της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
λίγη φυσική βανίλια
1,5 κουταλάκι του γλυκού στέβια κρυσταλλική 95%
8 κουταλιές  της σούπας αλεύρι ζέας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Αρχικά κτυπάμε την γλυκοπατάτα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
Μεταφέρουμε σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας,
αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά ,
αν δούμε πως κολλάει πολύ στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ζέας.
 
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη ,
μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε διάφορα…
από γεμιστά κουλουράκια  ,
μέχρι μικρά ταρτάκια που η γεύση τους θυμίζει βάφλα.
Σας έχω και τις δύο αυτές εναλλακτικές λύσεις έτοιμες!
Αρχικά έφτιαξα τα κουλουράκια ,
πήρα ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Το έπλασα στα χέρια μου και το πάτησα με την παλάμη μου,
 ώστε να ανοίξει και να μπορώ να βάλω μια κουταλιά απ ΄την γέμιση.
πρόσθεσα λίγα καρύδια  και τα χτύπησα ελαφρά στο μπλέντερ.
Έβαλα μια κουταλιά στο ζυμαράκι μου και το έκλεισα προσεκτικά.
Ετοίμασα με την ζύμη μου και μερικά ταρτάκια για να ψήσω.
Τα έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο 
και τα έψησα όλα μαζί στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
 
 
Όταν θα είναι όλα έτοιμα , 
τα χρησιμοποιούμε αμέσως ή τα βάζουμε στην κατάψυξη
για όταν θα τα χρειαστούμε.
Προσωπικά τα χρησιμοποίησα σαν βάφλα ,
μαζί με το παγωτάκι μου ήταν πολύ ωραίο επιδόρπιο!
 
 
Εύχομαι να τα απολαύσετε όπου και να βρίσκεστε!
 

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 σχόλια

Eri 30/10/2012 - 18:27

Πάρα πολύ καλή ιδέα, θα την δοκιμάσω σίγουρα γιατι λατρεύω γλυκοπατάτες και τις χρησιμοποιώ κατα κόρον!

Reply
Sofia Sofeto 30/10/2012 - 22:06

Γεια σου Eri !
Πολύ καλά κάνεις , κατά την γνώμη μου,
οι γλυκοπατάτες είναι πολύ υγιεινές και πεντανόστημες,
και εγώ τις λατρεύω , τώρα που είναι η εποχή τους βρίσκω πολύ νόστιμες και φρέσκες.
Περιμένω τα σχόλια σου όταν δοκιμάσεις την συνταγή μου!
Καλό σου βράδυ!

Reply
Penelope 31/10/2012 - 20:57

Καλησπέρα Σοφία,
Τα κατάφερα τελικά να σε βρω…
Ήρθα και είδα τις πρώτες σου αναρτήσεις, αλλά σιγά σιγά θα προσπαθήσω να τις διαβάσω όλες.
Καλή συνέχεια. Καλή δύναμη και να θυμάσαι πως πραγματικά το “νέο αίμα” προσφέρει υγεία στους “παλιούς οργανισμούς” :-)))

Reply
Sofia Sofeto 31/10/2012 - 21:58

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη αγαπητή μου Πηνελόπη,
εύχομαι και ελπίζω να βρεις στο Sofeto κάτι που θα σ’ενδιαφέρει και να σε βλέπω συχνά στην κουζίνα μου,
να τα λέμε , ν’ ανταλλάσουμε απόψεις , για μένα αυτό είναι το ζητούμενο.
Αυτό που λες για την υγεία , είναι πραγματικά ο σκοπός μου !
Ευχαριστώ και πάλι, καλό σου βράδυ και καλό ξημέρωμα!

Reply
Blondbrained 01/11/2012 - 19:32

Πολλά συγχαρητήρια, φίλη, για την υπέροχη σελίδα σου. θα σε βάλω στα αγαπημένα μου στο μπλογκ μου, και πίστεψέ με δεν έχω πολλά, και σιγά-σιγά θα δοκιμάσω ΟΛΕΣ τις συνταγές σου. Ήδη αύριο θα φτιάξω εκείνο το ωραίο ψωμάκι με cranberries για τα κορίτσια μου… και μένα! Άντε και για τον άντρα μου 🙂 ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ για τις εμπνεύσεις και τα υγιεινά υλικά… Ποιος είπε ότι η υγεία δεν είναι νόστιμη;
Πέγκυ Μπαρούνη

Reply
Sofia Sofeto 01/11/2012 - 23:08

Καλησπέρα αν και περασμένη η ώρα!
Καλώς όρισες στην κουζίνα μου!
Χαίρομαι που αναζητάς υγιεινές συνταγές για την οικογένεια σου !
Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και οτιδήποτε με χρειαστείς είμαι στην διάθεση σου! Καλή επιτυχία στο ψωμάκι σου!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!