13,6K
Οι μπανάνες είναι απ’ τα αγαπημένα φρούτα της κόρης μου.
Σκέφτηκα να της φτιάξω μια μαρμελάδα για το πρωινό της ,
είχα κάποιες σχετικά ώριμες μπανάνες στο σπίτι
και μου ήρθε η ιδέα!
Υλικά:
500 γρ. μπανάνες καθαρισμένες
1/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
2,5 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού στέβια κρυσταλλική
(με αναλογιά με την ζάχαρη 1:5)
λίγη βανίλια φυσική σε σκόνη
λίγη κανέλα ( κατά προτίμηση).
Ρίχνουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις κάνουμε πουρέ,
προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα
και ανάβουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση,
προσέχουμε ν’ ανακατεύουμε συνεχώς γιατί μπορεί να κολλήσει.
Παράλληλα έχουμε προσθέσει και το αγάρ αγάρ,
το έχουμε διαλύσει καλά μέσα στο μείγμα με αυγοδάρτη.
Τέλος προσθέτουμε την στέβια , την κανέλα και την βανίλια.
Όταν δούμε πως παίρνει βράση,
αποσύρουμε απ’ την φωτιά .
Έχουμε αποστειρώσει τα βαζάκια μας
και βάζουμε μέσα την μαρμελάδα μας ζεστή.
Τα κλείνουμε με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα
για να κλείσουν αεροστεγώς.
Αυτή η μαρμελάδα είναι τόσο νόστιμή και αρωματική,
που οι ιδέες για την χρήση της θα σας έρχονται η μια πίσω απ’ την άλλη…
Καλή επιτυχία σας εύχομαι!
4 σχόλια
καλημέρα, πριν απο 2 ωρες τελείωσα την μαρμελάδα και πριν την κλείσω σε αποστειρωμένα βαζάκια, δοκίμασα και έγινε … μούρλια!!! Βέβαι δεν είχα φυσική βανιλια και έβαλα 4 μικρά δάκρυα μαστίχας. Σκέφτομαι να τη δοκιμάσω πάνω απο ένα cheese cake σοκολάτας . Οταν καταφέρω να το φτιάξω θα πω εντυπωσεις!! φιλακια πολλά
Καλημέρα! Καλή απόλαυση! Μπράβο σου γι΄ ακόμα μια φορά!!! Περιμένω το κέικ σου…πολλά φιλάκια!!!
Υπέροχες και πρωτότυπες οι συνταγές σου για μια πιο υγιεινή διατροφή. Αλλά και οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές. Συγχαρητήρια θερμά!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!